Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

ΑΕΚ

Ευκαιρία ζωής


Αν και η πραγματικότητα πολλές φορές δεν σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι, στην ΑΕΚ έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν ότι με αρκετή προσπάθεια και πολύ περισσότερη τύχη, θα έχουν την ευκαιρία να...ονειρευτούν. Μπορεί οι πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να μην είναι με το πλευρό της Ένωσης, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα με την Σεβίλλη, ωστόσο το ραντεβού της Δευτέρας μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τεράστια ευκαιρία για την Ένωση, να κάνει την υπέρβαση και να καταφέρει να είναι αυτή που θα συμπληρώσει τον όγδοο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αλήθεια, είναι ότι σε περίπτωση που η Ένωση κάνει το θαύμα απέναντι στους Ισπανούς, θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει -πιθανώς- στον πιο βατό όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κληρωθεί ελληνική ομάδα, προϊόν της συγκυρίας που την τοποθέτησε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Με εξαίρεση την Αρσεναλ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Σλάβια Πράγας δεν αποτελούν ομάδες φόβητρο για την Ένωση και ενδεχομένως θα μπορούσε -γιατί όχι- να κάνει το βήμα παραπάνω και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και το εν δυνάμει πρόγραμμα της ΑΕΚ, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ιδανικό, καθώς μετά την πολύ δύσκολη πρεμιέρα, η Ένωση θα υποδεχτεί την Σλάβια και την Στεάουα στην δεύτερη και τρίτη αγωνιστική αντίστοιχα, σε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει το δύο στα δύο και να κλείσει τον πρώτο γύρο του ομίλου με έξι βαθμούς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ψάχνει την υπέρβαση για την τρίτη θέση

Για έναν σύλλογο που -όχι άδικα- του έχει "κολλήσει" ο χαρακτηρισμός του μεγαλύτερου "loser" του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι όμιλοι, καλές και κακές κληρώσεις,
εύνοια ή μη της τύχης. Η κληρωτίδα έστειλε τον Ολυμπιακό στον ίδιο όμιλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Βέρντερ Βρέμης και την Λάτσιο και αυτό είναι απλώς ένα δεδομένο, που οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ημέρες. Τα μέχρι σήμερα στατιστικά τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δεν είναι καθόλου κολακευτικά, ωστόσο είναι αρκετά για να μην "επιτρέψουν" ούτε ενθουσιασμούς, ούτε απογοητεύσεις στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Η αλήθεια, άλλωστε, είναι ότι στους εφτά ομίλους (σ.σ. με εξαίρεση αυτόν της ΑΕΚ) που είχαν διαμορφωθεί μετά την κλήρωση του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας, φαινόταν ότι όπου και να κατέληγε ο Ολυμπιακός, ο στόχος που θα μπορούσε να κυνηγήσει ήταν μόνο η τρίτη θέση. Αυτός, είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος, καθώς η προϊστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει καταστήσει την σκέψη και μόνο της δεύτερης θέσης ως απαγορευτική και ουτοπική.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούν να ελπίζουν οι "ερυθρόλευκοι", αυτό δεν είναι άλλο από το να εκπλήξουν τους εαυτούς τους. Το γεγονός ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού, έχει αλλάξει σε ένα μεγάλο ποσοστό του, απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τις...αμαρτίες του παρελθόντος. Η "κατάρα" των εκτός έδρας ματς, μπορεί να αιωρείται στο Ρέντη, ωστόσο δεν είναι βίωμα των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι σερί αποτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ από την άλλη, μπορεί να είναι γραμμένες στην Ιστορία του θεσμού, όμως δεν έχουν χαραχτεί στους αρκετούς νεοφερμένους παίκτες, οι οποίοι απαρτίζουν σε μεγάλο βαθμό και την βασική σύνθεση της ομάδας. Αντίθετα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, δημιουργεί το επιπρόσθετο -αλλά πολύ ουσιώδης- πρόβλημα στους πρώτες μήνες της αγωνιστικής σεζόν, που ακούει στο όνομα της χημείας. Οι Πειραιώτες μοιάζουν ασύνδετοι, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μια ομάδα εβδομάδων και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες που είτε έχουν τεράστια αστέρια στη σύνθεσή τους (Ρεάλ), είτε είναι δουλεμένες χρόνια πάνω στην ίδια φιλοσοφία (Βέρντερ). Το ευχάριστο, πάλι, για τους Πειραιώτες, πέραν ότι είναι μια νέα ομάδα με κίνητρο και διάθεση να παλέψει, είναι ότι δύο από τις τρεις αντιπάλους τους, δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο λόγος για τη Βέρντερ και τη Λάτσιο, με τους μεν Γερμανούς να μετρούν τις πληγές τους από τους τραυματίες και τους παίκτες που έφυγαν τη μεταγραφική περίοδο, τους δε Ιταλούς να έχουν ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν και να μην δείχνουν προς το παρόν ικανοί να πρωταγωνιστήσουν στο καμπιονάτο. Τελευταίο, αλλά δυστυχώς για τον Ολυμπιακό όχι ασήμαντο, είναι το πρόγραμμα του ομίλου. Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκινούν την περιπέτειά τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, υποδεχόμενοι την Λάτσιο στο άδειο -λόγω των γεγονότων με τη Σαχτάρ- Καραϊσκάκη. Αμέσως μετά ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Βέρντερ Βρέμης και Ρεάλ, ενώ στην τέταρτη αγωνιστική υποδέχονται -για πρώτη φορά με κόσμο- την "βασίλισσα" της Ευρώπης. Με άλλα λόγια, για να μπορέσουν να ελπίζουν σε οτιδήποτε στον όμιλο, οι Πειραιώτες θα πρέπει να νικήσουν τους Ιταλούς στην πρεμιέρα, διαφορετικά θα κινδυνέψουν στην πέμπτη αγωνιστική να μην έχουν μαζέψει ακόμη βαθμό. Αν η προσπάθεια τους είναι πετυχημένη κόντρα στη Λάτσιο, τότε παιχνίδι με παιχνίδι θα μπορούν να δουν που μπορούν να φτάσουν και αν έχουν τις πιθανότητες να κάνουν την υπέρβαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters