Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φαίρνει 'Ιλιεφ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έβαλε στόχο να αποκτήσει έναν επιτελικό μέσο που να μπορεί να κάνει την διαφορά, και βρήκε τον παίκτη που αναζητούσε στο πρόσωπο του Ίβιτσα Ίλιεφ, του άσου της Μεσίνα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε συνεχείς επαφές με τον παίκτη τις τελευταίες μέρες και απέσπασε θετική απάντηση από τον Σέρβο, αλλά απομένουν λεπτομέρειες για να λύσει το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς και να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη...

Ο Σέρβος μέσος είναι 28 ετών, κι αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο Καμπιονάτο με την φανέλα της Μεσίνα, που φέτος υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.

Ο Ίλιεβ είναι διεθνής με την εθνική Σερβίας, ενώ έφτιαξε το όνομά του στην επταετία που αγωνιζόταν στην Παρτιζάν, ενώ το 2006 πήγε δανεικός από την Μεσίνα στην Τζένοα.

Στην ιταλική ομάδα θεωρείται ανεπιθύμητος και μάλιστα τον υποχρέωσαν να προπονείται με την δεύτερη ομάδα, θέλοντας να γλυτώσουν τα χρήματα του συμβολαίου του.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Σηφάκης στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μιχάλη Σηφάκη βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας 6/8 ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει ήδη με τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν υπολογίζει τον διεθνή τερματοφύλακα για την ερχόμενη σεζόν και η μεταγραφή αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αφού πρώτα συμφωνήσει ο ίδιος ο παίκτης και υπογράψει το συμβόλαιό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΟΦΗ θα βάλει στο ταμείο του από την παραχώρηση του Σηφάκη περίπου 350.000 ευρώ, ενώ θα πάρει από τον Ολυμπιακό - πιθανότατα ως δανεικό - τον βραζιλιάνο Λεοζίνιο.

Ο Μιχάλης Σηφάκης, έχοντας ενημερωθεί πως δεν υπολογίζεται από τον Ράινερ Μάουρερ για τη νέα σεζόν, προσπάθησε να βρει ομάδα στο εξωτερικό και δοκιμάστηκε από τη γαλλική Μαρσέιγ και την αγγλική Μπέρμιγχαμ, χωρίς όμως να καταφέρει να υπογράψει συμβόλαιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 23χρονος τερματοφύλακας πέρυσι αγωνίστηκε και στα 30 παιχνίδια του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά έχει παίξει στα 87 από τα 90 ματς πρωταθλήματος τα τελευταία τρία χρόνια!


Συμφώνησε σε όλα με τον Νένε

Αίσιο τέλος θα έχει για τον Ολυμπιακό όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της απόκτησης του 26χρονου αριστερού χαφ της Θέλτα Βίγκο, Νενέ.

Οι πρωταθλητές, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα έχουν βρει σε όλα με τον Βραζιλιάνο άσσο για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και το μόνο που απομένει πλέον, είναι η απάντηση της Ισπανικής ομάδας στη πρόταση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι».

Η Θέλτα αξιώνει 500.000 ευρώ επιπλέον από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να παραχωρήσει τον Νενέ, ωστόσο η εν λόγω διαφορά δε δείχνει αρκετή να χαλάσει τη μεταγραφή του 26χρονου.

«Είναι μικρή η διαφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο σε Ισπανούς δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν για τη πρόταση της ομάδας του Πειραιά.


Αισιοδοξεί για Ντελγάδο

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα του Σέζαρ Ντελγάδο της Κρουζ Αζουλ.

Συγκεκριμένα, ο Σέρτζιο Μαρκαριάν, τεχνικός της Μεξικανικής ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Milenio», τόνισε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι ο παίκτης δεν είναι απαραίτητος για την ομάδα του, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη πώληση του:

«Η ομάδα δεν εξαρτάται από τον Ντελγκάδο. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά εγώ έχω μάθει να προπονώ τους παίκτες για την ομάδα και όχι την ομάδα για το καλό των παικτών. Δεν υπάρχει εξάρτηση από τον Τσέλο. Έντεκα αμύνονται, έντεκα επιτίθενται. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Αν εξαρτάσαι από έναν και μόνο παίκτη, τότε καταστρέφεσαι. Αν είσαι σωστός, τότε πρέπει να βγάζεις το ταλέντο των παικτών σου μέσα από την ομαδική δουλειά».


ΠΑΟ


Πολλά κενά παρουσίασε ο ΠΑΟ

Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός στο 5ο φιλικό προετοιμασίας. Ουσιαστικά σ` αυτό με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σύγκριση με τα τέσσερα που είχαν προηγηθεί. Οι πράσινοι ηττήθηκαν 0-2 από την Ιπσουιτς, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, στην Αγγλία, πληρώνοντας τις χτυπητές αμυντικές αδυναμίες τους. Κυρίως στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (7` & 44`). Πιο δραστήριοι στην επανάληψη οι πράσινοι, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Δεν αγωνίστηκε ο Ενακαρχίρε.

Ο Ζοζέ Πεσέιρο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-1-3-2, με τον Μάτος να αγωνίζεται πίσω από τους τρεις του κέντρου, τους Τζιόλη, Λεοντίου, Καραγκούνη και τους Σέριτς - Βύντρα να παίζουν όλη την πλευρά (δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα). Στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Γκούμας - Κατράνας, ενώ το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν οι Παπαδόπουλος και Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αρκάντιους Μάλαρζ.

Οι πράσινοι από το ξεκίνημα έδειξαν τις προθέσεις τους. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πολλές κοντινές πάσες και πίεση σε όλο το γήπεδο. Εδειξαν, όμως, και τις αδυναμίες τους. Κυρίως στα μετόπισθεν και ειδικότερα όταν οι πλάγιοι, Βύντρα και Σέριτς, ανέβαιναν σε ρόλο χαφ.

Μπορεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, χωρίς όμως να μπορεί να βρει την τελική πάσα, ωστόσο η Ιπσουιτς ήταν αυτή που απείλησε περισσότερες φορές στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ενδεικτικό το γεγονός ότι σχεδόν κάθε απόπειρα των βρετανών να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ έφτανε είτε στον Μάλαρζ είτε στην τελευταία ζώνη άμυνας, δηλαδή στους Γκούμα (σ.σ: ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος) και Κατράνα.

Νωρίς - νωρίς, όμως, στο 7` και αφού είχε προηγηθεί μια εξαιρετική επέμβαση του Μάλαρζ (στο 6`), η Ιπσουιτς κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ουσιαστικά εκεί, στη φάση του 7`, η άμυνα του τριφυλλιού βρέθηκε για πρώτη φορά εκτεθειμένη. Ο ισπανός Κουνιάγο το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ από το ύψος του έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μέχρι το 25`, ο Παναθηναϊκός ...έδωσε ακόμα δύο ευκαιρίες στην Ιπσουιτς, με πιο επικίνδυνη αυτή του 17`, όταν ο Μίλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάλαρζ σε τετ α τετ. Λίγο νωρίτερα, στο 16`, οι πράσινοι είχαν απειλήσει για πρώτη φορά, με τον Μάντζιο να σουτάρει υπό πίεση από τα δεξιά και τον Αλεξάντερ να τελειώνει εύκολα τη φάση. Η δεύτερη απειλή του τριφυλλιού ήρθε στο 43ο λεπτό, όταν έπειτα από φάουλ του Καραγκούνοι οι γηπεδούχοι απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Πάντως, λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου, στο 44`, ήρθε το δεύτερο γκολ της Ιπσουιτς. Και πάλι με τον Κουνιάγο, ο οποίος -με υποψία φάουλ- κέρδισε τη μονομαχία με τον Κατράνα και πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ του τριφυλλιού.

Ο Πεσέιρο δεν προχώρησε σε άλλαγες (προσώπων και τακτικής) στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός, όμως, συμμάζεψε κάπως την κατάσταση στην άμυνά του, ενώ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Και στις δύο με τον Γιώργο Καραγκούνη. Στο 49` με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εννέα λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 65` ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άλλαξε και πρόσωπα και τακτική (καθαρό 4-4-2), με την είσοδο των Ν` Ντογέ, Σαλπιγγίδη και Νίλσον στις θέσεις των Γκούμα, Μάντζιου και Σέριτς. Ο σουηδός πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Βύντρα αντικατέστησε τον Γκούμα στο κέντρικό δίδυμο με τον Κατράνα, ενώ ο Λεοντίου πήρε τη θέση του Σέριτς στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, ο Ν` Ντογέ αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά, ο Καραγκούνης αριστερά, ενώ ο Τζιόλης πλαισίωσε τον Μάτος στον άξονα.

Στην επίθεση, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά, καθώς ο Σαλπιγγίδης αντικατέστησε τον Μάντζιο, πλαισιώνοντας τον Παπαδόπουλο. Μάλιστα, με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Σαλπιγγίδης απείλησε, αλλά στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αλεξάντερ.

Η νέα αλλαγή του Πεσέιρο, στο 76` ο Ρομέρο στη θέση του Παπαδόπουλου, έφερε τον Ν`Ντογέ στην επίθεση και τον αργεντινό στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Απ` την άλλη, όμως, κατάφερε να καλύψει τα κενά στην άμυνα, τα οποία του κόστισαν την ήττα σε μια φιλική αναμέτρηση, αλλά -το σημαντικότερο- τού χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει της νέας περιόδου που ξεκινά σε 20 μέρες και μάλιστα με ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός: Μάλαρζ, Μάτος, Γκούμας (Ν` Ντογέ 65`), Παπαδόπουλος (Ρομέρο 76`), Κατράνας, Σέριτς (Νίλσον 65`), Λεοντίου, Καραγκούνης, Τζιόλης, Βύντρα, Μάντζιος (Σαλπιγγίδης 65`).

  • Την Τετάρτη (8/8), ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σε νέο φιλικό τη Λάτσιο στην Ιταλία.


  • Σενάρια για Τιάγκο Σίλβα

    Ακόμα ένας βραζιλιάνος αμυντικός έρχεται στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό, μετά τον Ζελάο της Κορίνθιανς, η υπόθεση του οποίου δεν φαίνεται να προχωράει. Πρόκειται για τον Τιάγκο Εμιλιάνο Ντα Σίλβα, οποίος αγωνίζεται στη Φλουμινένσε.

    Ο βραζιλιάνικος τύπος εμπλέκει στα σενάρια για το τριφύλλι τον 23χρονο σέντερ μπακ (γεννημένος στις 22/9/1984), που έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στη Φλουμινένσε από την Ντιναμό Μόσχας. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός μόλις πριν λίγες μέρες πήρε ως δανεικό έναν άλλον παίκτη της Ντιναμό, τον Τζόζεφ Ενακαρχίρε.

    Ο Τιάγκο Εμιλιάνο Ντα Σίλβα βρισκόταν στην προ-Εθνική Βραζιλίας ενόψει Κόπα Αμέρικα (ήταν από τους τελευταίους που "κόπηκαν" από τον Κάρλος Ντούγνκα).

    Φέτος μετρά μέχρι τώρα 11 συμμετοχές με τη Φλουμινένσε. Πέρυσι, έπαιξε σε 30 ματς για την ίδια ομάδα, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Γιουβεντούδε της πατρίδας του (ως το 2003), την Πόρτο (2004) και την Ντιναμό Μόσχας (2005).

    Οσον αφορά στον Ζελάο, η συνιδιοκτησία του βραζιλιάνου αμυντικού και τα διοικητικά προβλήματα της Κορίνθιανς, παραμένουν τα δύο μεγάλα εμπόδια της υπόθεσης. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση, την οποία έχει αποδεχτεί η Μπραγκαντίνο (ομάδα 3ης κατηγορίας), η οποία κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του Ζελάο. Αντίθετα, αρνητική είναι η Κορίνθιας, η οποία κατέχει το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του.

    Πλέον, οι πράσινοι στρέφονται σε άλλες λύσεις και μία από αυτές δεν αποκλείεται να είναι ο Τιάγκο Εμιλιάνο Ντα Σίλβα, για τον οποίο γράφουν οι βραζιλιάνοι...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

     

    counters