Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΑΕΚ

Θρήνος και αναβολή!

Την αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΚ-Σεβίλλη αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ μετά τον θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα. Ο Ισπανός αμυντικός "έφυγε" το πρωί της Τρίτης, αλλά το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν το ανέφερε. Η είδηση έγινε γνωστή αργά το μεσημέρι, με τους ανθρώπους της Σεβίλλης να ζητούν αναβολή του αποψινού αγώνα με την ΑΕΚ, όπως και τελικά έγινε. Ο Πουέρτα είχε υποστεί δύο καρδιακές προσβολές το βράδυ του Σαββάτου κατά την διάρκεια του αγώνα της Σεβίλλης με την Χετάφε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή αίματος προς τον εγκέφαλό του για αρκετά δευτερόλεπτα.

Όπως ήταν φυσικό, μετά από αυτή την εξέλιξη και ταυτόχρονα με την εθνική συμφορά που συντελείται στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να πάρει άλλη απόφαση, έστω και αν χρειάστηκε να αλλάξει το καλεντάρι του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, αποφασίστηκε να αναβληθεί η αναμέτρηση, με τους Ισπανούς να πετάνε ήδη για την πατρίδα τους.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αποτέλεσε απλώς τον επίλογο στην τραγική είδηση του θανάτου του Αντόνιο Πουέρτα. Το νοσοκομείο Virgen del Rocio της Σεβίλης ανέφερε: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο ασθενής Αντόνιο Πουέρτα απεβίωσε σήμερα στις 14:30. Ο θάνατός του οφείλεται σε εγκεφαλοπάθεια από τη μη οξυγόνωση του αίματος και δυσλειτουργία οργάνων, αιτία του παρατεταμένου καρδιακού επεισοδίου που προκάλεσε τη διακομιδή του στο νοσοκομείο».

Η σορός του 23χρονου Πουέρτα θα μεταφερθεί στο στάδιο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου οι φίλοι της Σεβίλης θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Η κηδεία του Πουέρτα, που σε λίγο καιρό (ενάμιση μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου) θα γινόταν πατέρας, θα τελεστεί την Πέμπτη...

Πλέον, το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Σεβίλλη θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου (21:45).
Βέβαια, από την στιγμή που θα διεξαχθεί το παιχνίδι την Δευτέρα, δημιουργείται πρόβλημα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βέροια, που είναι προγραμματισμένο (σ.σ. αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο) για το Σάββατο. Σε αυτό το ζήτημα, η Ένωση έχει ήδη ζητήσει την μετάθεσή του αγώνα στις 26 Σεπτεμβρίου, κάτι που αναμένεται να γίνει δεκτό στην αυριανή συνέλευση της Σούπερ Λίγκα.

Κανονικά η κλήρωση

Παρά τα όσα φημολογούνταν, τελικά η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 30/8 στις 19:00 στη Νιόν της Ελβετίας.

Όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργείται από το γεγονός πως οι δύο ομάδες ανήκουν σε διαφορετικά γκρούπ δυναμικότητας, θα γίνει το εξής: Οι ομάδες θα πάρουν τον ίδιο κλειδάριθμο και όποια ομάδα προκριθεί θα πάρει αυτομάτως τη βαθμολογία του ισχυρού.

Aν η ΑΕΚ εξασφαλίσει το εισιτήριο για την κλήρωση, τότε θα πάρει τη θέση των Ισπανών στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ σε ενδεχόμενο αποκλεισμό θα έχει καλύτερη βαθμολογία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Πρακτικά σημαίνει επίσης ότι αν η Ένωση προκριθεί θα αποφύγει τις ισπανικές ομάδες στην κλήρωση, ενώ ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τη Σεβίλλη.

ΛΑΡΙΣΑ


"Πρώτη" για Μπακαγιόκο

Την πρώτη γνωριμία με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και με τους ενθουσιώδεις φιλάθλους της Λάρισας, είχε σήμερα ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο.

Ο επιθετικός από την Ακτη Ελεφαντοστού, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα δίνοντας κάποια δείγματα γραφής των ικανοτήτων του, παρουσία περίπου 400 οπαδών της ΑΕΛ που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.

Ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος της προπόνησης δήλωσε πως τον υπολογίζει κανονικά για τον πρώτο αγώνα της περιόδου, που πιθανότατα θα γίνει την Κυριακή εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters