Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

ΑΕΚ

Τέρμα τα όνειρα...

Η ΑΕΚ το πάλεψε αλλά τελικά παρότι στάθηκε πολύ καλά για ένα ημίχρονο υπέκυψε στην επανάληψη της ανωτερότητα της Σεβίλλης και ηττήθηκε με 2-0 στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" από τους Ανδαλουσιανούς αποχαιρετώντας ουσιαστικά το όνειρο της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα λοιπόν κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος, αφού το γρήγορο γκολ του Λουίς Φαμπιάνο αλλά και εν συνεχεία το πανέμορφο γκολ του Κανουτέ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0. Η ΑΕΚ πάντως μπορεί να τα έχει με την τύχη της καθώς αν είχε μπει το δοκάρι του Σέζαρ στο 83' θα μιλούσαμε πλέον για άλλο ματς στη ρεβάνς


Όπως αναμενόταν η Σεβίλλη μπήκε δυνατά και μόλις στο 6' ο Καπέλ σέντραρε από τα αριστερά, ο Χεσούς Νάβας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μορέτο μπλόκαρε, ενώ λίγο μετά σε μια ταχύτατη αντεπίθεση ο Μαρέσκα απείλησε πάλι. Η ΑΕΚ πάντως, που ήταν καλά "διαβασμένη" ισορρόπησε και δεν άφηνε τους παίκτες του Ράμος να κάνουν το παιχνίδι τους, παρότι η Σεβίλλη είχε την κατοχή της μπάλας και από ένα σημείο και μετά οι γηπεδούχοι απειλούσαν με μακρινά σουτ. Από την άλλη, η Ένωση πρόσεχε πολύ τα άκρα της και τους ταχύτατους Χεσούς Νάβας και Κάπελ, οι οποίοι ήταν και αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν τα μεγαλύτερα "ρήγματα" στην άμυνα.


Η αλήθεια είναι πάντως πως στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ένιωσε... καλά την επίθεση της Σεβίλλης, όταν ο Κάπελ εις διπλούν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μορέτο, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα να αποκρούει αρχικά και εν συνεχεία τον νεαρό Ισπανό να σουτάρει ανενόχλητος ψηλά αουτ. Οι Σεβιγιάνοι απείλησαν πάλι στην εκπνοή με την κεφαλιά του Λουίς Φαμπιάνο, ενώ η ΑΕΚ απάντησε με την κεφαλιά του Σέζαρ που μπλόκαρε ο Πάλοπ. Εν γένει πάντως η εικόνα της ΑΕΚ, με εξαίρεση το πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετά καλή στο πρώτο μέρος.


Δυστυχώς για την ΑΕΚ το ματς στο δεύτερο μέρος άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς. Στο 48' μόλις, ο Χεσούς Νάβας έκανε τη συρτή πάσα από τα δεξιά και ο Λουίς Φαμπιάνο με κοντινό πλασέ και εξουδετερωμένο τον Μορέτο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Το ματς εν συνεχεία κύλησε με τη Σεβίλλη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά η ΑΕΚ προσπαθούσε να αντισταθεί σθεναρά. Εν τέλει όμως έφτανε πάλι μια εμπνευσμένη κίνηση του έξοχου Χεσούς Νάβας. Ο αρχηγός της Σεβίλλης ξεκίνησε μια κούρσα από το κέντρο πέρασε όλους τους παίκτες της ΑΕΚ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κανουτέ που πλάσαρε εύστοχα τον Μορέτο για το 2-0. Μάλιστα η Σεβίλλη πλησίασε στο 3-0 στο 73' αλλά το πλασέ του Φάντζιο που είχε βγει τετ-α-τετ από τα αριστερά εξουδετερώθηκε από τον Πορτογάλο. Η μεγαλύτερη στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 83' όταν ο Σέζαρ με ένα έξοχο σουτ έξω από την περιοχή βρήκε το κάθετο δοκάρι του Πάλοπ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να γίνει το 2-1 που θα άλλαζε το σκηνικό στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ...


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1) Στην κλάση των ακραίων χαφ της Σεβίλλης. Οι Χεσούς Νάβας και Καπέλ έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι, προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ.


2)
Στην επιθετική ανυπαρξία της ΑΕΚ, που οφειλόταν κυρίως στο οτι ο Ριβάλντο βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, ενώ ο Λυμπερόπουλος μπροστά ήταν ακίνδυνος


3)
Στην ταχύτητα. Οι παίκτες της Σεβίλλης, ιδίως τα άκρα της, όταν έπιαναν ρυθμό, αλλά και ατομικά, ήταν ένα "κλικ" πάνω από τους παίκτες της ΑΕΚ


ΠΩΣ "ΕΠΑΙΞΑΝ" ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Χουάντε Ράμος: Όπως αναμενόταν με 4-4-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο τεχνικός των Ανδαλουσιανών. Τερματοφύλακας ο Πάλοπ και μπροστά στην άμυνα οι Ντραγκουτίνοβιτς και Μπουλαρούζ. Αριστερά στην άμυνα ο Φάντζιο και δεξιά ο Χίνκελ. Αμυντικά χαφ ο Πόουλσεν με τον Μαρέσκα ενώ στα χαφ αριστερά ήταν ο Καπέλ και στην άλλη πλευρά ο Χεσούς Νάβας. Το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Λουίς Φαμπιάνο και Κανουτέ. Στο δεύτερο μέρος ο Ρενάτο πήρε τη θέση του Μαρέσκα, ενώ ο Κεϊτά μπήκε στη θέση του Μπουλαρούζ, με τον Πόουλσεν να οπισθοχωρεί. Το "κλειδί" πάντως ήταν η είσοδος του Ρενάτο στη θέση του αρνητικού Μαρέσκα, καθώς ο Βραζιλιάνος έδωσε ταχύτητα στην ομάδα.


Λορένσο Σέρα Φερέρ: Το 4-2-3-1 επέλεξε τελικά ο Φερέρ κόντρα στη Σεβίλλη. Κάτω από τα δοκάρια ο Μορέτο και στο κέντρο της άμυνας οι Ζεράλδο Αλβες και Δέλλας, με τους Αρουαμπαρένα αριστερά και Ράμος δεξιά. Ο Ζήκος με τον Ενσαλίβα αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ με τον Ζούλιο Σέζαρ αριστερά και τον Μαντούκα δεξιά. Σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο ο Ριβάλντο και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ο Λυμπερόπουλος. Στην πορεία του ματς Σέζαρ και Μαντούκα άλλαξαν πλευρές. Αργότερα, ο Καφές πέρασε στα χαφ, με τον Ενσαλίβα να πηγαίνει δεξί μπακ στη θέση του Ράμος. Όταν βγήκε ο Ρίμπο τη θέση του πήρε ο Κονέ.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Μορέτο: Σταθερότατος ο Πορτογάλος, παρά τα όσα είχαν προηγηθεί στα φιλικά, τα πήγε πολύ καλά με αποκορύφωμα την απόκρουση στο σουτ του Κάπελ στο πρώτο μέρος. Φέρει πάντως μια μικρή ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, καθώς δεν είχε καλή τοποθέτηση.


Δέλλας:
Αν και είχε να αντιμετωπίσει Λουίς Φαμπιάνο και Φρεντερίκ Κανουτέ, ο 31χρονος αμυντικός ήταν εξαιρετικός και είχε άψογη συνεργασία και με τον Ζεράλδο Αλβες


Ζήκος:
Ο έμπειρος αμυντικός μέσος μαζί με τον Ενσαλίβα ήταν αρκετά καλοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, έχοντας να αντιμετωπίσουν το πολύπλευρο κέντρο της Σεβίλλης


Λυμπερόπουλος:
Ο Μεσσήνιος άσος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά βέβαια ο ρόλος του ήταν άχαρος, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την πολύ καλή άμυνα της Σεβίλλης και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Πάλοπ


Ριβάλντο:
Δεν του πήγε το ματς του "Ρίμπο". Η ΑΕΚ δεν κυκλοφόρησε την μπάλα, αυτός δεν πήρε πρωτοβουλίες, ενώ οι αμυντικοί της Σεβίλλης τον είχαν καλά κλεισμένο.


Κάπελ:
Ο μικρός της Σεβίλλης ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων από τα αριστερά. Τεχνίτης και ταχύς, έβγαζε σέντρες "ξυράφι". Από τους καλύτερους της αναμέτρησης.


Χεσούς Νάβας:
Ο καλύτερος της αναμέτρησης. Παρότι δεν είχε από δίπλα του τον Ντάνιελ Αλβες, τα πήγε εξαιρετικά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Από δική του σέντρα προήλθε το 1-0.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο πολύπειρος Λούμπος Μίχελ έκανε μία διεκπεραιωτική διαιτησία ανάλογη της κλάσης του, όντας αλάνθαστος. Σωστές οι κάρτες που έδειξε σε Αρουαμπαρένα, Ζήκο και Μαρέσκα.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η προσπάθεια της ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθίσταται πολύ δύσκολη. Η Ένωση, κόντρα σε έναν πολύ έμπειρο αντίπαλο όπως η Σεβίλλη, καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, με μόνο της βασικό όπλο την...ελπίδα. Και επειδή, όπως σοφά λέει η παροιμία, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, πράγματι η Ένωση θα έχει τύχη να πάρει την πρόκριση αν συντρέξουν ταυτόχρονα αρκετοί παράγοντες.

Αν για παράδειγμα, ο κόσμος δώσει βροντερό παρόν και κάνει το ΟΑΚΑ καμίνι, αν ο Ριβάλντο θυμηθεί τον καλό του εαυτό και πιάσει σπουδαία απόδοση, αν η ΑΕΚ πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αν η Σεβίλλη έρθει στην Αθήνα θεωρώντας ότι έχει πάρει την πρόκριση και τα αστέρια της βρεθούν σε κακή μέρα, τότε, η Ένωση μπορεί να πάρει την πρόκριση. Μπορεί για να γίνουν όλα τα παραπάνω να χρειάζεται ένα θαύμα, αλλά όπως λέει και ο τίτλος, ζητείται ελπίς...


ΠΑΟΚ

"Βλέπει" Κνολ


Ο

ΠΑΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για ανεύρεση κεντρικού αμυντικού και οι πληροφορίες θέλουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» να εξετάζει την περίπτωση του 26χρονου Ολλανδού Ρούντ Κνολ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φίτεσε.

Ο παίκτης προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας και τη σεζόν που μας πέρασε είχε 23 συμμετοχές και 3 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής πάντως το θέμα «κολλάει» στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει προτείνει μονοετές συμβόλαιο στον Κνολ, ενώ η πλευρά του παίκτη θέλει διετές.

Αγωνιστικά τώρα, σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ρεπό, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Ακολούθως έπεται το φιλικό με την Κάλιαρι την Κυριακή, το οποίο είναι και η «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τον Ίβιτσα Ίλιεφ, ο Σέρβος μέσος αναμενόταν την Τρίτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και ήδη από την Τετάρτη θα ξεκινούσε ατομικές προπονήσεις για να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας.

Βαγγελής: Έτοιμοι όταν πρέπει

Με δηλώσεις του στον αθλητικό ραδιοσταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» ο Λάμπρος Βαγγελής, ο μέσος του ΠΑΟΚ, μίλησε για την εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής και υποσχέθηκε στους φίλους της ομάδας πως οι παίκτες θα είναι έτοιμοι όταν πρέπει. Αναλυτικά:

«Κανείς δε μπορεί αν ευχαριστημένος από τις ήττες στα παιχνίδια με τον Πανσερραικό και την Καστοριά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι τους οποίους συζητάμε και αναλύουμε για να βρούμε τι γίνεται. Η εικόνα της ομάδας στην Καστοριά ήταν πολύ καλύτερη απ΄ αυτή που έμεινε λόγω του αποτελέσματος. Κάναμε τρία λάθη συνολικά στο παιχνίδι και δεχθήκαμε 3 γκολ. Δεν δικαιολογώ τα λάθη απλά λέω τι ακριβώς έγινε. Αντίθετα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Δε μένουμε στα παιχνίδια αυτά. Κρατάμε τα λάθη, τα διορθώνουμε και κοιτάμε μπροστά. Θα βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Κάθε μέρα γίνεται προσπάθεια να αποκτήσουμε την ψυχολογία της ομάδας που θα παίζει πάντα για τη νίκη. Σοβαρή και σκληρή δουλειά γίνεται και μέσα στο γήπεδο. Η φετινή προετοιμασία ήταν πολύ σκληρή. Είμαστε κουρασμένοι. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε φρεσκάδα και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει και για μένα πρέπει να είναι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τότε θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters