Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Πρωτάθλημα

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προχώρησαν με νίκες στην δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αν και είχαν πολλά διαφορετικά στοιχεία τα παιχνίδια τους. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 6-2 του ΟΦΗ, όπως και ο Παναθηναϊκός του Εργοτέλη με 3-0, ενώ η ΑΕΚ δύσκολα με 2-0 του Ατρόμητου.

Συγκεκριμένα, στο Καραϊσκάκη, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Κρητικούς με 5-1 στα 45 λεπτά και 6-2 τελικό σκορ, με τους Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και Λούα Λούα να κάνουν πράγματα και... θάματα κόντρα στον ΟΦΗ που φανέρωσε πολλές αδυναμίες...

Ο Παναθηναϊκός πάλι, αν και αγωνίστηκε τελευταίος χρονικά, έκανε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εύκολα του Εργοτέλη με 0-3 στο Παγκρήτιο, με τον Ρομέρο να πετυχαίνει δύο (ο Σαλπιγγίδης το άλλο).

Ακόμη, η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χρειάστηκε την είσοδο του Ριβάλντο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κυρίως τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και νίκησε τον Ατρόμητο με 2-0...

Ο Αρης "έχασε" βαθμούς κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αφού το τελικό 0-0 αφήνει παραπονεμένους τους "κίτρινους", που είχαν την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την... ευρωπαϊκή φόρα που πήραν από τη νίκη κόντρα στην Σαραγόσα την Πέμπτη...

Τρία γκολ, καλό θέαμα και αρκετός κόσμος ήταν τα στοιχεία που άφησε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Ο "δικέφαλος" παίζοντας καλή μπάλα ειδικά στην επανάληψη έφτασε στο τελικό 3-0 και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου, αν και ο Αστέρας πάλεψε για κάτι καλό στα "Πηγάδια" γνώρισε την ήττα από την πιο έμπειρη Ξάνθη με 2-0. Οι "Ακρίτες", μάλιστα, φιγουράρουν αυτή την στιγμή στην κορυφή του πρωταθλήματος με έξι βαθμούς.

Tην κόπωση από το ματς με την Μπλάκμπερν, στην υπερπροσπάθεια της Πέμπτης, φαίνεται οτι πλήρωσε η Λάρισα καθώς οι "βυσσινί" παραχώρησαν 1-1 στη νεοφώτιστη Βέροια, στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα καταφέρνοντας να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την πρώτη του νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, καθώς με δύο γκολ του Τζιμπούρ στο πρώτο τέταρτο επικράτησε με 2-0 του απογοητευτικού Λεβαδειακού.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Πέντε στα πέντε οι ομάδες μας

Νίκη-πρόκριση του ΠΑΟ με 2-1

Απλά με τη... νίκη-πρόκριση θα επιστρέψει ο Παναθηναϊκός από τη Σλοβακία όπου με τη νίκη με 2-1 στην Μπρατισλάβα σφράγισε την πρόκριση, καθώς ήταν ουσιαστικός, απλός και καλύτερος από την Αρτμέντια!








Μεγάλη νίκη και για τον Άρη


Με τον Χαλκιά να κρατάει με εντυπωσιακές επεμβάσεις το "μηδέν" στην άμυνα και τους υπόλοιπους παίκτες να λειτουργούν στην εντέλεια το πλάνο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Αρης έφτασε σε σπουδαία νίκη κόντρα στην Σαραγόσα με 1-0 και πλέον έχει αυξημένες ελπίδες για την πρόκριση, τις οποίες ωστόσο θα κληθεί να διεκδικήσει στο...άντρο των Ισπανών.






Λάρισα:"Σούζα το αλογάκι!"


Η Λάρισα έκανε το πρώτο τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ καθώς επικράτησε με 2-0 της Μπλάκμπερν στον πρώτο αγώνα στο «Πανθεσσαλικό». Αν κατά τη διάρκεια του ματς κάποιος έβλεπε την εικόνα ανάμεσα στην Λάρισα και την Μπλάκμπερν, θα νόμιζε ότι οι «βυσσινί» αγωνίζονται στην Πρέμιερσιπ και οι «κυανόλευκοι» κινδύνεψαν πέρυσι με υποβιβασμό στην Σούπερ Λίγκα...






Φερέρ: Σταθεροί από την αρχή


Ο Σέρα Φερέρ, μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι από την νίκη της ΑΕΚ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε: «Η ΑΕΚ ήταν σταθερή από το πρώτο λεπτό. Θέλαμε και επιδιώξαμε να κλείσουμε την Σάλτσμπουργκ και το καταφέραμε. Πήραμε νωρίς κεφάλι στο σκορ. Είχαμε καλό χειρισμό από την αρχή και στη συνέχεια του παιχνιδιού. Δυστυχώς τραυματίστηκαν οι Σέζαρ, Καφές και Μανού αλλά ευτυχώς οι αντικαταστάτες τους ήταν καλοί. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Σε γενικές γραμμές η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το 3-0 ήταν ένα μικρό θαύμα, ο Φερέρ απάντησε: «Δε θα έλεγα πως είναι ένα μικρό θαύμα αλλά αποτέλεσμα του τρόπου παιχνιδιού. Αυτή η νοοτροπία νικητή, είναι νοοτροπία που έχουμε κάθε μέρα στην προπόνηση».



Θρίαμβος του Πανιωνίου


Το ήθελε και το πήρε... εις διπλούν! Ο λόγος για το γκολ το οποίο ήθελε ο Έβαλντ Λίνεν στο Μπονάλ το οποίο θα έβαζε τις βάσεις για την πρόκριση του Πανιωνίου. Οι παίκτες του Γερμανού όμως είχαν διαφορετική άποψη και "φιλοδώρισαν" την Γαλλική ομάδα με δύο τέρματα.


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος η εμμονή με τον... Λεμονή

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς στην θέση του τεχνικού διευθυντή, η... αποχώρηση του Τάκη Λεμονή είχε προαναγγελθεί.

Ο 47χρονος τεχνικός δεν ήταν επιλογή του Σέρβου κι ήταν σίγουρο ότι με την πρώτη ευκαιρία θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, για να έρθει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ένας προπονητής της αρεσκείας του Ίβιτς.

Επειδή φέτος έγινε η ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, χωρίς όμως να έρθει και νέος προπονητής, ήταν κοινό μυστικό στην ομάδα ότι ο Λεμονής είναι προπονητής με ημερομηνία λήξης. Από την στιγμή μάλιστα, που ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έθεσε ως στόχο για τη φετινή σεζόν την διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ακόμη πιο εύκολο να γίνει η νέα αρχή με έναν νέο τεχνικό. Μπορεί η νέα διοίκηση να κράτησε τον Λεμονή γιατί δεν θα ήταν «κομψό» να τον διώξει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά έψαχνε την αφορμή...

Η αφορμή δόθηκε και μάλιστα εις διπλούν... Ο Τάκης Λεμονής στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό παρουσίασε ένα «δεμένο» σύνολο, αλλά παρότι στην πορεία του αγώνα η ομάδα του φάνηκε πολύ καλύτερη, εκείνος κράτησε πίσω τους παίκτες και δεν πίεσε για τη νίκη αρκούμενος στην ισοπαλία. Οι πρώτες μουρμούρες άρχισαν να ακούγονται, αν και δεν βγήκαν από επίσημα χείλη.

Την Τρίτη, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Λάτσιο, είχαμε την επανάληψη. Και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν στο γήπεδο πολύ ανώτεροι από τους Ιταλούς, μάλιστα τώρα πέτυχαν ένα γκολ με τον Γκαλέτι στο 55ο λεπτό κι αντί να κλείσουν κι άλλο την Λάτσιο για το δεύτερο γκολ, γύρισαν πίσω.

Μάλιστα, όταν οι «λατσιάλι» πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 77ο λεπτό, η αντίδραση του Λεμονή ήταν να ρίξει δύο λεπτά μετά τον Κοβάσεβιτς, χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Αυτή τη φορά η αντίδραση ήταν άμεση κι ήρθε από τον ίδιο τον Ίλια Ίβιτς. «Ίσως υπερεκτιμήσαμε την Λάτσιο. Οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα μετά το 1-0 και μετά το 1-1 δεν αντιδράσαμε καθόλου. Ο προπονητής είδε την Λάτσιο και τον τρόπο παιχνιδιού της και αυτός είναι που παίρνει τις αποφάσεις».

Ίσως να είναι νωρίς για να μιλάμε από τώρα για την επόμενη μέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά το σίγουρο είναι ότι η λύση του Σάββα Κωφίδη, ο οποίος έχει και την εμπιστοσύνη του Ίβιτς είναι προ των πυλών, κι αν δεν είναι άμεση η απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή, τότε στην επόμενη ευκαιρία, ο 47χρονος τεχνικός θα αποχαιρετήσει για δεύτερη φορά το λιμάνι...



ΠΑΟΚ

"Μόνος χορηγός του ΠΑΟΚ ο κόσμος"


Πλαισιωμένος από σύσσωμη της διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ομάδας, ευχαριστώντας αρχικά τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράσταση του αλλά και τονίζοντας πως η διοίκηση έχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά της.

«Είχαμε θέσει ως προϋπόθεση τη ρύθμιση των χρεών, η οποία και έγινε. Επιπλέον θέλαμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Είδαμε τη συσπείρωση του κόσμου, έχουμε δώσει έως τώρα λίγο πάνω από 11.000 εισιτήρια διαρκείας. Διαχειριζόμαστε τα χρήματα από το υστέρημα του λαού. Τον ευχαριστούμε. Στο αγωνιστικό, έπρεπε να βρίσκεται η ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Κάναμε αρκετές μεταγραφές και η ομάδα είναι πιο πλήρεις από πριν. Πήραμε έναν προπονητή, τον οποίο γνωρίζω κι έχω συνεργαστεί μαζί του. Θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο για να βρεθεί ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται. Κάναμε μια καλή αρχή, με αρκετές δυσκολίες, έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε από εδώ και πέρα. Επίσης, έχω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του, γιατί στο κάλεσμά μου, ανταποκρίθηκαν άμεσα για να εξυγιάνουμε την ομάδα».

Αναφορικά με το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο, ο Ζαγοράκης, είπε: «Με τον κ. Παράσχο έγινε μεγάλο θέμα. Όταν ανέλαβα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη, για το καλό της ομάδας. Όσο περνούσε ο χρόνος και έβλεπα την προετοιμασία, έβλεπα ότι υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία. Έκρινα εγώ ότι χρειαζόταν μια άμεση αλλαγή. Κατά κάποιο τρόπο, το πράσινο φως μου το έδωσε και το ότι έμεινε ελεύθερος ο κ. Σάντος. Αλλά στο πρώτο δίμηνο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, ούτε θα άλλαζα προπονητή, ακόμα κι αν ήταν και τότε ελεύθερος ο Σάντος».

Τέλος, ο «Ζαγόρ» ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά το αν υπάρχει κάποιος επενδυτής πίσω από τη διοίκηση: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα από πίσω. Ο μόνος χορηγός του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ και κανείς άλλος. Πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό στην εξυγίανση. Δεύτερος να χτίσουμε μια ομάδα μαχητική, που θα παλεύει. Ένας προπονητής να λέει ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό, είναι υγιές. Δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι θα πάρουμε πρωταθλήματα. Τρίτος στόχος είναι να δώσουμε έμφαση στην υποδομή».

Βιολίδης: «Έχουμε 19 χορηγούς, ούτε έναν κρατικό»

Ο Ηλίας Βιολίδης ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Ζαγοράκη που μας έδωσε την τιμή να υπηρετήσουμε αυτό που αγαπάμε. Είμαστε ΠΑΟΚ και είμαστε κομμάτι του ΠΑΟΚ. Όσο ελκυστικός κι αν είναι ο ΠΑΟΚ, μέχρι τώρα ήταν λίγο αφερέγγυος στον τομέα των χορηγιών, λόγω των προβλημάτων που ταλάνιζαν την ομάδα. Κάποιος που θέλει να επενδύσει, μετράει και το πόσο κοντά είναι ο κόσμος, που δεν ήταν συσπειρωμένος, αλλά συσπειρώθηκε με τον Θόδωρο. Τα διαρκείας αύξησαν τις χορηγίες! Στα έσοδα, θα ξεπεράσουμε τα 5 εκ ευρώ από χορηγικά πακέτα και τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι κάτι το οποίο το βρήκαμε, δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε. Έχει υπογραφεί μία συμφωνία, από την οποία τώρα δεν μπορούμε να φύγουμε. Οι συμφωνίες γινόντουσαν κάτω από ένα οικονομικό βάρος του ΠΑΟΚ. Προσπαθούσαμε να εξασφαλίσουμε χρήματα μπροστά, δεν το είδαμε μακροπρόθεσμα και αυτό ζημίωσε τον ΠΑΟΚ. Για τα κυλικεία, δεν τα πήραμε εμείς σαν ΠΑΕ, δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά προσυμφωνήσαμε με αυτόν που θα τα πάρει για τα προϊόντα, έτσι εισέρευσαν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Η μπουτίκ αυτή τη στιγμή ανήκει στη «Δικέφαλος», η οποία είναι 80% του Γούμενου και 20% του Μπατατούδη. Όμως, η «Δικέφαλος» είναι εξωστέα από την μπουτίκ πλέον. Δεχτήκαμε κάποιες προτάσεις για να παραχωρήσουμε την μπουτίκ σε κάποιους επιχειρηματίες, αλλά κρίναμε ότι οι προτάσεις ήταν ανεπαρκείς για το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Προχωρούμε στην ίδρυση μιας εταιρίας με την ονομασία «Τούμπα ΕΠΕ», με μετόχους τα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι θα είναι δωρητές του ποσοστού των κερδών τους κατευθείαν στον ΠΑΟΚ. Η εταιρία αυτή θα έχει την εκμετάλλευση του σήματος μόνο για τη φετινή σεζόν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δικαίωμα να ανακαλέσει την εκχώρηση σήματος, αν εμφανιστεί αύριο κάποιος επενδυτής, μπορεί να το πάρει δηλαδή. Αυτό κρίναμε για το καλό και το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες στο οικονομικό κομμάτι. Αυξήσαμε τους χορηγούς μας από 10 σε 19, χωρίς να έχουμε καμία κρατική εταιρία. Εμείς δουλεύουμε από τώρα για να συμπεριληφθεί ο ΠΑΟΚ στα μπάτζετ χορηγιών των μεγάλων εταιριών για του χρόνου».

Μανδρίνος: «Διοικητική αναδιοργάνωση»

Ο Ανδρέας Μανδρίνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Διαπιστώσαμε στο υπαλληλικό γραφείο ηθικό καταρρακωμένο από την αβεβαιότητα, παρωχημένες αντιλήψεις, ανυπαρξία ελέγχου και γενικότερα μια διοικητική αποδιοργάνωση. Στα γραφεία της ΠΑΕ έμπαινε όποιος ήθελε. Σήμερα ελέγχεται πλήρως και καταγράφεται η είσοδος και έξοδος επισκεπτών. Εκμεταλλευτήκαμε άδεια γραφεία και λειτουργούμε πλέον οργανωμένα. Ορίσαμε άνθρωπο για τον κεντρικό έλεγχο διαχείρισης προμηθειών, από τις οποίες ο ΠΑΟΚ ζημιωνόταν οικονομικά».

Ποικιλίδης: «Όλα θα πάνε καλά»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δήλωσε: «Καταρχήν ευχαριστώ τον Ζαγοράκη για την τιμή που μου έκανε να είμαι κι εγώ μέλος της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το κομμάτι που έχω σαν αρμοδιότητα, αυτό της επαφής με τους συνδέσμους, είναι δύσκολο. Ξεκίνησα άμεσα, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πήγα στην Καβάλα, στην Κοζάνη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Μου είπανε τα παιδιά εκεί, ότι είναι η πρώτη φορά που άνθρωπος της ΠΑΕ τους επισκέπτεται και δεν τους καλεί να τους δει στα γραφεία της ΠΑΕ. Υπάρχει μια συσπείρωση του κόσμου και θεωρώ δεδομένη τη συμπαράστασή του. Τα διαρκείας είναι 11.256 και αυτό είναι σημαντικό. Συστάθηκε μια 9μελής επιτροπή, για να είναι πιο ευέλικτα τα πράγματα. Έξι θα είναι από τη Θεσσαλονίκη, ένας από την Ανατολική Μακεδονία, ένας από τη Δυτική Μακεδονία κι ένας από τη Νότια Ελλάδα. Κάθε εβδομάδα θα συγκεντρώνεται η επιτροπή αυτή για να συζητιούνται διάφορα θέματα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΟ

Τη "γλίτωσε" ο Μάλαρτζ


Με αναστεναγμό... ανακούφισης υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα μαντάτα από τον τραυματισμό του Αρκάντιους Μάλαρτζ, καθώς όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 27χρονος τερματοφύλακας δεν έχει κάτι σοβαρό.

Ο Μάλαρτζ από τη Δευτέρα είχε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και στην προπόνηση της Τρίτης δεν είχε λάβει μέρος. Όμως τελικά τα «σύννεφα» ανησυχίας διαλύθηκαν σήμερα, καθώς οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό.

Το πιθανότερο είναι πάντως πως ο Μάλαρτζ δεν θα αγωνιστεί στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Σαββάτου με Πανιώνιο και Ηρακλή, αφού θα προφυλαχθεί ενόψει Αρτμέντια. Την Πέμπτη πάντως αναμένεται να προπονηθεί κανονικά.



ΑΕΚ


Αβέβαιο το μέλλον του Σέζαρ


Αβέβαιο είναι το μέλλον του Ζούλιο Σέζαρ στην ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου άσσου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και παρότι από τον Ιανουάριο έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε οποιοδήποτε σύλλογο θέλει, η «Ένωση» δεν έχει μπει καν στο κόπο να έρθει σε επαφή μαζί του.

Μιλώντας στην εφημερίδα «SportDay» ο εκπρόσωπος του Σέζαρ, Πάουλο Μπαρμπόσα παραδέχθηκε ότι μετά τη συνάντηση που είχε στις αρχές του καλοκαιριού με τον Ντέμη Νικολαϊδη (ζήτησε πρόωρη ανανέωση συμβολαίου και αύξηση αποδοχών του πελάτη του), δεν έχει ξαναενοχληθεί από την ΑΕΚ, τονίζοντας μάλιστα ότι οι «κιτρινόμαυροι» δε φαίνονταν ιδιαίτερα «ζεστοί» στις συζητήσεις που είχαν μαζί του.

«Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι, όταν είχαμε συναντηθεί με τον κ. Νικολαΐδη στην Αθήνα, είχαμε ζητήσει να γίνει επέκταση του συμβολαίου και μία αναπροσαρμογή στις αποδοχές του Ζούλιο. Αυτό ήταν κάτι που είχαμε ζητήσει εμείς, δίχως να λάβουμε κάποια θετική ή αρνητική απάντηση.

Περιμέναμε να οριστεί ένα νέο ραντεβού, να μιλήσουμε ξανά για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν είχαμε καμία σχετική ενημέρωση ή ειδοποίηση από την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα μας ειδοποιήσουν στο μέλλον, αλλά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό από τότε που συναντηθήκαμε, το καλοκαίρι, μέχρι και τώρα. Και, αν δεν κάνω λάθος, και σ' εκείνο το ραντεβού η ΑΕΚ δεν έδειχνε ιδιαίτερα θετική απέναντι στην πρότασή μας».

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να καλύψει τις απαιτήσεις του Σέζαρ και προσπαθεί να καθυστερήσει την υπόθεση με σκοπό να δει σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης και κατά πόσο είναι απαραίτητος στο σύλλογο...

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΟ

Νοκ άουτ ο Λεοντίου

Ο χειρότερος φόβος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού σχετικά με τον χρόνο αποθεραπείας του Σωτήρη Λεοντίου επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα λοιπόν με το ιατρικό ανακοινωθέν της ΠΑΕ, ο παίκτης θα χάσει τελικά όλη τη σεζόν (!), αφού ο τραυματισμός του αποδείχτηκε πιο σοβαρός, από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί από τη μαγνητική τομογραφία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού Σωτήρης Λεοντίου υποβλήθηκε σήμερα σε χειρουργική επέμβαση στο Θεραπευτήριο «Υγεία» από το Γάλλο καθηγητή ορθοπαιδικό Πασκάλ Κριστέλ, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ κ. Αργύρη Μήτσου.

Αποκαταστάθηκαν χειρουργικά όλα τα ευρήματα (ρήξη οπισθίου χιαστού, ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, ρήξη ιγνυακού τένοντα, ρήξη οπισθίου θυλάκου και ρήξη έσω και έξω μηνίσκου του αριστερού γόνατος).

Σχετικά με την αποκατάσταση του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή η εκτίμηση είναι ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης την υπόλοιπη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, με στόχο να επανέλθει υγιής την επόμενη»

Εθνική


Δώρα και... φήμες

Tα μαντάτα από την Μάλτα και το Τακάλι δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για την Εθνική μας ομάδα, αφού η ισοπαλία των Τούρκων με τους Μαλτέζους με 2-2 μας φέρνει κυριολεκτικά μία «ανάσα» από την τελική φάση του Euro2008.

Πλέον, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ αρκεί να κάνει τρεις νίκες κόντρα σε Ουγγαρία (εκτός έδρας), Μάλτα και Βοσνία (εντός έδρας) για να προκριθεί και μαθηματικά ακόμη κι αν ηττηθεί από την Τουρκία και την Νορβηγία.

Όμως, πέρα από τα δώρα που δέχτηκε η «γαλανόλευκη», υπάρχουν και οι φήμες που έχουν να κάνουν με τον Παρασκευά Αντζα και τον Χρήστο Πατσατζόγλου.

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού δεν προπονήθηκαν ούτε το Σάββατο, με τον Αντζα να έχει στομαχικές διαταραχές και τον «Πάτσα» να αισθάνεται αδιαθεσία, αλλά όπως κυκλοφορεί τελευταία, χωρίς να επιβεβαιώνεται, οι δύο παίκτες έχουν πάρει εντολή από τους «ερυθρόλευκους» να μην προπονούνται ούτως ώστε να ασκήσουν πίεση στην ΕΠΟ και να μην τιμωρηθεί παραπάνω ο Αντζας.

Εξάλλου, όπως γράφει και ο Singer, η υπόθεση της τιμωρίας του Αντζα δεν έχει τόσο αγωνιστικό αντίκτυπο για τον Ολυμπιακό, αλλά είναι θέμα γοήτρου των «ερυθρολεύκων» που θέλουν να αποδείξουν ότι έχουν ακόμη την δύναμη στα χέρια τους...

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

"Γαλανόλευκα" προβλήματα


Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενόψει του αγώνα με τη Νορβηγία την επόμενη Τετάρτη στο Όσλο. Μετά τις τελευταίες απώλειες των Καψή και Σπυρόπουλου ήρθαν να προστεθούν άλλα τρία προβλήματα

Συγκεκριμένα, οι Σεϊταρίδης, Αντζας και Σαμαράς δεν προπονήθηκαν σήμερα το απόγευμα και παρέμειναν στο ξενοδοχείο με συμπτώματα ίωσης. Ο Σεϊταρίδης υποφέρει από αμυγδαλίτιδα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχει πυρετό, ενώ αντίστοιχα συμπτώματα έχει και ο 22χρονος φορ.


Επίσης, ο Φάνης Γκέκας αποχώρησε από την προπόνηση ύστερα από ένα χτύπημα στο αριστερό χέρι, ωστόσο η ακτινογραφία που έκανε δεν έδειξε κάτι σοβαρό και τις επόμενες μέρες (μπορεί και την Παρασκευή) αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα.


Σε αυτούς πρέπει επίσης να προσθέσουμε και τους Κυργιάκο και Δέλλα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση.


ΠΑΟ


Τζίγγερ υπέρ Λεωφόρου, κατά Τύπου


Στις καθιερωμένες πλέον δηλώσεις του μετά από κάθε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την εικόνα του γηπέδου ενώ έβαλε και κατά των δημοσιογράφων για το πώς χειρίστηκαν το θέμα Μόρις. Αναλυτικά:


«Καταρχάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ενα ντέρμπι για δύο δυνατές ομάδες που έπαιζαν πρώτη φορά ένα τέτοιο παιχνίδι και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποδώσειςς καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς ρυθμού, δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν συνεχίστηκε ο ρυθμός που είχε ο αγώνας. Το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 και όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι» τόνισε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να προσθέσει:

«Αυτό που εμένα μου άρεσε ήταν ότι είχαμε ένα παιχνίδι που ήταν βγαλμένο από άλλη χώρα. Μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που δεν είχα τα παιδιά μου μαζί. Νομίζω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπους που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό για να υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην εξέδρα, κάτι που θέλουμε όλοι. Να μην γίνονται επεισόδια, να μην γίνονται βίαιες εκδηλώσεις. Το πετύχαμε αυτό με τη διαχείριση που κάναμε στον τελικό με την Λάρισα και συνεχίσαμε με το πρώτο δύσκολο παιχνίδι που ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό θέλει πάρα πολύ δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βάλουν σε ένα τρόπο λειτουργίας το σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων.


Αλλά μπορώ να πω ότι δυστυχώς αυτή η προσπάθεια δεν έχει την ανταπόκριση από διάφορους παράγοντες, κυρίως, του Τύπου. Και για να γίνω σαφής: Ενώ έγινε μία προσπάθεια και το γήπεδο, δεν θα πω ότι ήταν εκκλησία, αλλά ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι μέσα στο Τύπο που το έθεσαν σαν δίλλημα: κατά πόσο, δηλαδή, ήταν καλό ή κακό, κατά πόσο ήταν καλή ή κακή η πολιτική. Είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούμε και επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξέρει, το μόνο που έχει αλλάξει στο γήπεδο από πέρσυι είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων και τον εφαρμόζουμε για όλους τους φιλάθλους ακόμα και για τους οργανωμένους. Υπάρχει τρόπος για να έρθουν και οι οργανωμένοι στο γήπεδο, είναι πολύ ξακάθαρος και σύντομα θα έχει γεμίσει και η θύρα των οργανωμένων» ανέφερε για την εικόνα της Λεωφόρου.


Για την πρόταση που έκανε να μην γίνονται ντέρμπι στην αρχή της περιόδου σχολίασε:«Για την διοργάνωση δεν είναι καλό. Διότι καλό θα ήταν να είχε δημιουργηθεί κάποιου είδους προσδοκία μέσα από κάποια άλλα προηγούμενα αποτελέσματα, να υπάρχει κάποια βαθμολογική διαφορά. Να είναι οι ομάδες πιο έτοιμες, ενώ παράλληλα ο κόσμος λόγω του καλοκαιριού και λόγω των φωτιών δεν ήταν πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο»

Για τον ο ΠΑΟ χρειάζεται πίστωση χρόνου: «Δεν μπορώ να μην αισιοδοξώ. Κάθε ομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα πρέπει μέσα στις επόμενες αγωνιστικές να βελτιώνεται, γιατί οι ποδοσφαιριστές της αποκτούν ρυθμό και τέμπο που τώρα δεν έχουν. Πρέπει να βάλουμε και την παράμετρο ότι είχαμε μία εβδομάδα διακοπών και άλλαξε όλος ο προγραμματισμός των ομάδων. Ηταν μία δύσκολη αγωνιστική που δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Νομίζω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη και το έδειξε και στο γήπεδο»


Όσον αφορά το επεισόδιο με τον Μόρις και την επίθεση που δέχτηκε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τα έβαλε με τους εκπροσώπους του Τύπου: Είναι μέσα στο πλαίσιο του κύκλου κάποιων ανθρώπων και πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσα στο χώρο του Τύπου, που προσπαθούν κάποια γεγονότα να τα αναβαθμίζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι 2-3 φίλαθλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μάλιστα, και με προτροπή του Μόρις έμειναν ελεύθεροι, τον περίμεναν στο πάρκινγκ.


Κάποιοι από τον Τύπο το έκαναν θέμα ότι ήταν αγανακτισμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Φαντάζομαι ότι αν είχαμε χάσει θα ήταν 10, οπότε θα μιλούσαν για το σύνολο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που θα ήταν αγανακτησμένοι με τον Μόρις, ενώ αν είχαμε κερδίσει δεν θα ήταν κανένας. Είναι ένα πράγμα το οποίο δεν είναι ευχάριστο. Βέβαια, κανείς δεν καταδίκασε αυτά τα γεγονότα, από πλευράς Τύπου, και όταν κάποιοι πάνε με σκοπό να βιοπραγίσουν σε κάποιον παίκτη, έστω κι αν είναι αγανακτησμένοι, και κάποιοι το παίρνουν σαν εκδήλωση συναισθημάτων και το αναγάγουν σε ένα φυσιολογικό τρόπο αντίδρασης, αυτομάτως προάγουν τη βία. Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη όσων ασχολούνται στο χώρο της ενημέρωσης.


Χαριτολογώντας για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Ένα καινούριο γήπεδο", ενώ για το γήπεδο είπε πως είναι στην τελική φάση λέγοντας "νομίζω πως πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα".



ΠΑΟΚ

Σάντος:Στην κορυφή σε τρία χρόνια

Αισιόδοξος και βάζοντας ψηλά τον πήχη για τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει πως σε τρία χρόνια, μεταξύ άλλων, σκοπεύει να φέρει την ομάδα στην πρώτη θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να είναι ένας καλός «γάμος», που θα έχει επιτυχία. Έχουμε μία αρχή, πρέπει να χτίσουμε μια οικογένεια, να το κάνουμε αυτό σε πρώτη φάση, σε αυτήν την οικογένεια έχουμε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που είναι η δύναμη της ομάδας. Τον χρειαζόμαστε, για να χτίσουμε μια μεγάλη ομάδα, και να περιμένουμε αυτό που θέλουμε όλοι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, μια ομάδα που κάθε προπονητής θέλει να δουλέψει. Ο κ. Ζαγοράκης, ο πρόεδρος, είναι πολύ σημαντικός για μένα. Έχουμε ένα προτζέκτ που έχει μέλλον. Σχέδια να κάνουμε τον ΠΑΟΚ σε 2-3 χρόνια να φτάσει εκεί που θέλουμε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντος.

«Πιστεύω στον πρόεδρο, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο που είμαι εδώ. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε, πιστεύουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με πολλή όρεξη. Οι παίκτες έχουν τις δυνατότητες. Το πρώτο βήμα το έχουμε κάνει, το μέλλον θα μας πει. Είναι πολύ δύσκολο, που δεν έχω κάνει εγώ τις επιλογές, αλλά δε φοβάμαι καθόλου. Αυτό είναι καλό για μένα, θα δούμε. Θα δουλεύουμε σκληρά και θα δούμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Έχουμε πουλήσει 10.000 εισιτήρια διαρκείας, ελπίζω να φτάσουμε στα 15.000. Κάποιοι παίκτες παίξανε μαζί μου σε άλλες ομάδες, θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου σκληρά, ξέρω να δουλεύω. Πιστεύω ότι θα χτίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα είναι χαρούμενοι. Κανένας δεν θα μπορεί να τρέχει πιο πολύ από μας» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός για να προσθέσει:

«Με τον κ. Ζαγοράκη έχουμε μία πολύ καλή σχέση, πολύ σεβασμό. Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα, αλλά πρέπει να έχω μία ομάδα για να κάνω καλή δουλειά. Αστέρια υπάρχουν στον ουρανό, πολλά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα. Το σημαντικό δεν είναι η ηλικία, είναι η ποιότητα. Αυτοί που την έχουν σε καλύτερο βαθμό, θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να έχουμε δύναμη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε 11 παίκτες, αλλά 28, όλοι είναι σημαντικοί, φυσικά θα παίζουν οι 11. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και δεν έχω σχέση με την ΑΕΚ, για τον ΠΑΟΚ θα μιλήσουμε. Δε θέλω να μιλήσουμε ούτε για την Μπενφίκα. Η επιθυμία μου είναι να χτίσω μια ομάδα, που στα τρία χρόνια να είναι στην 1η θέση. Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό, να σκεφτούμε τον αγώνα και τους παίκτες, πάμε να παίξουμε για να κερδίζουμε. Αλλά πρέπει πάντα να παίζουμε για τη νίκη, να παλεύουμε για αυτό κι αν δεν θα γίνει, θα είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό μέσα σε μία μέρα, αλλά θα το κάνουμε με τη δουλειά. Με τη δουλειά, μπορούμε να φτάσουμε παντού. Στη Σουρωτή όλα είναι καλά, δεν θα μας είναι εμπόδιο αυτό. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερα τις προπονήσεις, γιατί δεν θα παίξουμε καλά, αν κάνουμε καλές προπονήσεις. Ό,τι έχει σχέση με την προπόνηση, είναι το πιο σημαντικό.

«Θα παίξουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Εάν δεν μπορέσουμε να έρθουμε πρώτοι, θα προσπαθήσουμε για δεύτεροι. Βήμα-βήμα θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ να είναι εκεί που θέλουμε να είναι. Θα χτίσουμε μια ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Για μένα ποδόσφαιρο είναι να κερδίζουμε, όχι να χάνουμε. Είναι χαρά μου, που δύο πρώην παίκτες μου, με κάλεσαν όταν έγιναν πρόεδροι. Γνώρισαν τη δουλειά μου και αυτό δείχνει τη σχέση που έχω με τους ποδοσφαιριστές. Το τουρνουά της Κυριακής είναι σημαντικό, γιατί θα δω τους παίκτες. Θα ήταν ψέματα να πω ότι ήρθα εδώ 2-3 μέρες και άλλαξα τα πάντα. Θα δω τους παίκτες και εν συνεχεία θα δω τι συστήματα μπορώ να χρησιμοποιώ. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή ομάδα. Σέβομαι πολύ τον Γιώργο Παράσχο, έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά σκεφτόμαστε διαφορετικά».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε και τους συνεργάτες του Σάντος στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

H πρώτη προπόνηση με Σάντος

Τελείωσε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής (10:00), η οποία ήταν η πρώτη του Φερνάντο Σάντος και των συνεργατών του. Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και οικογενειακό δίτερμα.

Απόντες ήταν οι Χαραλάμπους (Εθνική Κύπρου), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Κυριακίδης, Χριστοδουλόπουλος (Εθνική Ελπίδων), ενώ επέστρεψε ο Kνολ Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γλύκος, Γεωργιάδης και Ουντέζε.

Στις 17:00 σήμερα είναι προγραμματισμένη και δεύτερη προπόνηση (εγκαταστάσεις Σουρωτής).

Έξάλλου, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου χόρτου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΟ

Μήνας επιστροφών για ΠΑΟ

Είναι γεγονός πως ο Σεπτέμβριος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό καθώς αφενός οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της πρεμιέρας, αφετέρου γιατί τραυματίστηκε ο Σωτήρης Λεοντίου, ο οποίος θα απουσιάσει για τέσσερις μήνες.

Το... παρήγορο για τον Ζοσέ Πεσέιρο είναι πως μπορεί να ελπίζει πως, αν όχι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 23 Σεπτεμβρίου με τον Εργοτέλη, το αργότερο στις 30 του μηνός στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο θα έχει στη διάθεση του τους περισσότερους από τους τραυματίες του περασμένου «τραυματικού» διμήνου.

Χρονικά λοιπόν κατά σειρά τραυματισμών, ο Νασίφ Μόρις, ο οποίος στις αρχές Ιουλίου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς, είναι ήδη ιατρικά έτοιμος και αναμένεται να επανέλθει σύντομα στο κέντρο της άμυνας των «πρασίνων». Πότε θα γίνει αυτό; Πιθανόν στο ματς με τον Εργοτέλη, αφού ο Νοτιοαφρικανός είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να παίξει με την Αρτμέντια.

Επιστροφή Νο2 θα έχουμε και για τον 20χρονο αμυντικό Στέφανο Σιόντη, ο οποίος σε μια άτυχη στιγμή της προετοιμασίας στην Ελβετία, στο τέλος του Ιουλίου, είχε πάθει κάταγμα στον αγκώνα του δεξιού του χεριού και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για δίμηνη απουσία. Ο Σιόντης όμως διέψευσε τα προγνωστικά και ήδη προπονείται κανονικά.

Ο Αντονι Σέριτς είχε ξεκινήσει ως βασικός αριστερός μπακ και σε αυτή την προετοιμασία, αλλά στο «καταραμένο» φιλικό με τη Λάτσιο είχε υποστεί θλάση στο δεξιό πόδι. Δεν αποκλείεται να προλάβει και το ματς με την Αρτμέντια αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα τον δούμε στον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Η ταλαιπωρημένη αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού έχει προβλήματα από πέρυσι όταν ο Φίλιππος Δάρλας έχασε ουσιαστικά όλη τη σεζόν λόγω των προβλημάτων στους προσαγωγούς. Στην προετοιμασία ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα και ήδη ο Πεσέιρο τον υπολογίζει και μάλιστα αναμένεται να πάρει χρόνο στο φιλικό με το Κορωπί την Πέμπτη.

Τέλος, ο κύκλος των επιστροφών για το μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να κλείσει με τον Αντρέας Ίβανσιτς. Ο Αυστριακός είχε τραυματιστεί στις 1 Αυγούστου με τη διάγνωση να λέει μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Σίγουρα δεν προλαβαίνει τα ματς με Αρτμέντια και Εργοτέλη αλλά επίσης δύσκολο είναι να τον δούμε, αλλά όχι αδύνατο στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 30 Αυγούστου.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΕΚ

Βαριά ήττα για ΑΕΚ...

Το ότι η ΑΕΚ είχε μπροστά της ένα... βουνό να περάσει για να προκριθεί ήταν γνωστό από την κλήρωση του Αυγούστου και βέβαια από το σκορ του πρώτου αγώνα. Το θαύμα λοιπόν δεν ήρθε καθώς η Ένωση γνώρισε τη συντριβή με 4-1, αλλά αυτό που άφησε μια πικρή γεύση ήταν οτι η ομάδα του Φερέρ μετά το 30', όπου μέχρι τότε στεκόταν αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο, παρέδωσε ψυχή και σώμα στη Σεβίλλη για να γνωρίσει τελικά τη συντριβή, χαλώντας τις πολύ καλές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει στο πρώτο μισάωρο. Ας μείνουμε στο πρώτο καλό αυτό μισάωρο της ΑΕΚ λοιπόν και στο οτι έχασε από μια ανώτερη ομάδα.


Το ματς αντέχει σε κριτική μόνο μέχρι το πρώτο μισάωρο όταν η ΑΕΚ, που μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Μαντούκα και Ράμος απειλούσε από τα πλάγια αλλά της έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα πάντως της πίεσης αυτής ήταν η ΑΕΚ να απειλήσει με τον Μαντούκα στο 2' και με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο στο 12, οι οποίες ήταν και οι καλύτερες φάσεις της Ένωσης.


Στο 30' το ματς τελείωσε. Ο Σέζαρ στο 30' ανέτρεψε αναίτια τον Ντάνιελ Αλβες στη γωνία της περιοχής με τον Αλέρτς να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Λουίς Φαμπιάνο έκανε το 1-0 και απο εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Στο 41' από κόρνερ ο Κεϊτά με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2 και σε φάση καρμπόν στο 45' ο Λουίς Φαμπιάνο ανενόχλητος με το κεφάλι έκανε το 0-3.


Με τους χειρότερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Κερζακόφ, που είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, νίκησε τον Μορέτο στο τετ α τετ για το 0-4, με τον Ντραγκουτίνοβιτς να χάνει την ευκαιρία για το 0-5 λίγα λεπτά μετά. Η είσοδος του Παυλή στο 62' απέφερε ένα κερδισμένο πέναλτι αλλά ο Πάλοπ είπε όχι στον Μαντούκα.


Εν τέλει, η ΑΕΚ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ της τιμής όταν ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε καθαρά από τον Ντάνιελ Αλβες με τον Αλέρτς να υποδεικνείει πάλι πέναλτι. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Ριβάλντο που δεν αστόχησε και έκανε το 4-1. Μάλιστα ο Λυμπερόπουλος στο 85' με το αριστερό παραλίγο να κάνει το 4-2 αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ...


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1) Στην ανωτερότητα της Σεβίλλης. Απλά τα πράγματα. Οι Ανδαλουσιανοί είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και το απέδειξαν και στο δεύτερο παιχνίδι.


2)
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά αν η ΑΕΚ είχε πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς και είχε μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που είχε στο 0-0 θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο

ΠΩΣ "ΕΠΑΙΞΑΝ" ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Λορένσο Σέρα Φερέρ: Με 4-2-3-1 και με έκπληξη τη συμμετοχή του Χρήστου Μπούρμπου παρέταξε ο Ισπανός την ΑΕΚ. Τερματοφύλακας ο Μαρσέλο Μορέτο, με κεντρικούς αμυντικούς τους Αλβες και Παπασταθόπουλο και στα άκρα, δεξιά τον Ράμος και αριστερά τον Μπούρμπο. Αμυντικά χαφ οι Ενσαλίβα και Ζήκος, δεξιά ο Μαντούκα, αριστερά ο Ζούλιο Σέζαρ σε ελεύθερο ρόλο ο Ριβάλντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.


Χουάντε Ράμος:
Δεν άλλαξε το 4-4-2 ο τεχνικός της Σεβίλλης. Κάτω από τα δοκάρια ο Πάλοπ και μπροστά στην άμυνα οι Εσκιντέ και Ντραγκουτίνοβιτς, με δεξιά τον Ντάνιελ Αλβες και αριστερά τον Φάντζιο. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Πόουλσεν και Κεϊτά, με δεξιά τον Χεσούς Νάβας και αριστερά τον Κάπελ. Μπροστά στην επίθεση οι Λουίς Φαμπιάνο και Κερζακόφ.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ


Ράμος:
Ο βραχύσωμος δεξιός μπακ έκανε ο,τι μπορούσε επιθετικά και ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Σεβίλλης με την ταχύτητα του. Δεν έφτανε αυτός μόνο...


Λυμπερόπουλος:
Μαχητικός, πεισματάρης, παθιασμένος αλλά αναποτελεσματικός. Ο "Λύμπε" έδωσε ό,τι είχε αλλά δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρότι είχε ευκαρίες


Ριβάλντο:
Η ΑΕΚ είναι αλήθεια οτι και σ' αυτό και στο προηγούμενο ματς περίμενε περισσότερα από τον "Ρίμπο". Απειλούσε με στημένες φάσεις αλλά εν γένει δεν βοήθησε όσο μπορούσε.


Μαντούκα:
Μπορεί να έχασε το πέναλτι αλλά ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ΑΕΚ και προσπάθησε για το καλύτερο

Λουίς Φαμπιάνο:Λόγω των δύο γκολ που πέτυχε παίρνει τον άτυπο τίτλο του MVP. O Βραζιλιάνος και με πέναλτι και με κεφαλιά έβαλε ουσιαστικά "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ένωσης, παρότι έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο.


Κάπελ:
Πραγματικός κλώνος του Μέσι. Ο νεαρός Ισπανός είναι όλη η αριστερή πλευρά της Σεβίλλης. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και το έδειξε και σ' αυτό το ματς.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πολ Αλέρτς έκανε μια διεκπεραιωτική διαιτησία, αλλά βοηθήθηκε σαφώς και από την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς παρά τα μικρολάθη που έκανε φυσικά και δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα το ματς.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Ισόπαλο 0-0 το αιώνιο ντέρπι

Χωρίς γκολ έληξε το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες, αγωνιζόμενες με περίσσιο πάθος προσπάθησαν μέχρι τέλους για τη νίκη, ωστόσο η αστοχία των επιθετικών τους -και κυρίως των Πειραιωτών- άφησαν τις εστίες ανέπαφες. Οι "ερυθρόλευκοι" απείλησαν περισσότερο την εστία του Μάλαρτζ και μάλλον θα πρέπει να νιώθουν αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Όσο για τους γηπεδούχους, φάνηκαν να επηρεάζονται πολύ από τις απουσίες τους, καθώς με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι είχε σαφώς ανώτερη ομάδα τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες και μάλιστα μία από αυτές κάτι παραπάνω από κλασική, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή ήταν φανερό ότι είχε καλύτερες μονάδες, τόσο με τον Λούα Λούα, όσο και με τον Γκαλέτι, αποκτώντας πλεονέκτημα στα μαρκαρίσματα ένας εναντίον ενός... Επίσης, ήταν προφανές ότι και οι δύο ομάδες είχαν αδυναμίες στην άμυνα, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που με το παιχνίδι τους κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και να πιέσουν την "πράσινη" άμυνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα σοβαρά λάθη του Ενακαρίρε και του Γκούμα που παραλίγο να αποβούν "μοιραία" για το "τριφύλλι".

Επίσης
, θα πρέπει να γίνει λόγος για την λειτουργία από τα άκρα, αφού ο Ολυμπιακός με τους Γκαλέτι και Λούα Λούα "άπλωσε" το παιχνίδι του στην Λεωφόρο και είχε ποικιλία επιθετικά, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι από τα άκρα, αφού Νίλσον, Λεοντίου, Δημούτσος και Καραγκούνης εμφανίστηκαν σε κακή μέρα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες φάνηκαν να χάνουν τον ρυθμό τους, κάτι που είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να πάψουν να γίνονται απειλητικοί. Οι "πράσινοι", παρασυρόμενοι και από τους οπαδούς τους, έφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα γκολ.

Όλα αυτά, όμως μέχρι το 65΄ όταν και οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ρυθμούς και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Σε αυτήν την αλλαγή, έπαιξαν ρόλο και οι αναγκαστικές αλλαγές του Παναθηναϊκού, καθώς Λεοντίου και Μάτος εγκατέλειψαν με πρόβλημα το παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Ζοσέ Πεσέιρο να προβεί σε...αλχημείες για να καλύψει τα κενά.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ, οι παίκτες κουράστηκαν και οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς φάσεις, προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ


1. Στην αστοχία των επιθετικών του Ολυμπιακού
2. Στους τραυματισμούς που έκοψαν την φόρα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο

ΠΩΣ «ΕΠΑΙΞΑΝ» ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Ζοσέ Πεσέιρο:
Ο Πορτογάλος επεφύλασσε μία έκπληξη στην σύνθεση που επέλεξε να κατεβάσει στο ντέρμπι, καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Βαγγέλη Μάντζιο, αντί του Νταμέ Εντογιέ, όπως όλα έδειχναν στις τελευταίες προπονήσεις των "πρασίνων". Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελούταν από τους Μάλαρτζ κάτω από τα δοκάρια, Λεοντίου, Νίλσον, Γκούμα, Ενακαρίρε στην τετράδα της άμυνας, Τζιόλη, Καραγκούνη, Δημούτσο, Μάτος στον χώρο του κέντρου και Παπαδόπουλο σαν παρτενέρ του Μάντζιου.

Πρέσινγκ ψηλά και σίγουρες μπαλιές είχε ζητήσει ο Πορτογάλος από τους παίκτες του, ωστόσο στο γήπεδο...βγήκε μόνο η πρώτη. Οι "πράσινοι" πίεσαν πολύ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έκαναν και πάρα πολλά λάθη...απροσεξίας, τα οποία ωστόσο δεν στοίχισαν. Επιθετικά, το "τριφύλλι" δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, κυρίως λόγω των "ανίσχυρων" άκρων του. Όσον αφορά την άμυνα, το δίδυμο Ενακαρίρε-Γκούμα δεν...τράβηξε, δημιουργώντας πολλά προβλήματα .

Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι, μειώνοντας τα λάθη, ωστόσο οι τραυματισμοί των Μάτος και Λεοντίου αποδιοργάνωσαν το "τριφύλλι". Στις θέσεις των δύο παικτών, ο Ζοσέ Πεσέιρο έριξε στη μάχη τους Βύντρα και Εντογιέ, σε μια προσπάθεια τόσο να καλύψει τα κενά, όσο και να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Τελικά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, καθώς ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε πάρα πολύ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το τελικό 0-0.

Τάκης Λεμονής
: Με την ενδεκάδα που δούλευε τις δύο τελευταίες εβδομάδες κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός των Πειραιωτών επέλεξε τον Αντώνη Νικοπολίδη στο τέρμα, τους Πατσατζόγλου, Ζεβλάκοφ, Αντζα και Ντομί στην άμυνα, τους Τοροσίδη, Λεντέσμα και Στολτίδη στον χώρο του κέντρου, τους Γκαλέτι και Λουά Λούα στις πτέρυγες και μοναδικά καθαρά προωθημένο τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε σαφείς εντολές για μεγάλη πίεση στον χώρο του κέντρου και αυτές εισακούστηκαν. Οι Πειραιώτες πρέσαραν τον Παναθηναϊκό πολύ, έκλεψαν μπάλες και έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στην κόντρα. Αν, μάλιστα, ήταν λίγο πιο εύστοχοι, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις. Αμυντικά, το δίδυμο Ζεβλάκοφ-Αντζα είχε μικροπροβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν στοίχισαν περισσότερο λόγω της κακής απόδοσης του Παναθηναϊκού επιθετικά.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην επανάληψη (πλην του πρώτου τετάρτου) και ο Τάκης Λεμονής έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 77΄ όταν και πέρασε στη θέση του κουρασμένου Κοβάσεβιτς τον Μάρκο Νε, προωθώντας τον Λούα Λούα στην επίθεση, με εμφανή σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση, κάτι που ωστόσο δεν του βγήκε κυρίως λόγω της κούρασης του Αφρικανού.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καραγκούνης: Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ δεν είχε και μεγάλες βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Μάτος: Προβλημάτισε με την απόδοσή του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και τα βρήκε...σκούρα κόντρα στον ενισχυμένο κέντρο του Ολυμπιακού.

Ενακαρίρε: Πολύ κακό παιχνίδι από τον Αφρικανό. Υπέπεσε σε πολλά λάθη και θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίος για την ομάδα του. Δεν είχε προβλήματα στην επανάληψη

Μάντζιος: Δεν βοήθησε στην επίθεση του Παναθηναϊκού και ενδεχομένως απέδειξε ότι κακώς επιλέχθηκε για τη βασική ενδεκάδα.

Λεοντίου: Από τους διακριθέντες του Παναθηναϊκού. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβαινε πιο ψηλά και δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να βοηθήσει περαιτέρω.

Γκαλέτι: Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Αργεντινό... Με αστείρευτες δυνάμεις πλαγιοκόπησε από τα δεξιά τον Παναθηναϊκό και ήταν μόνιμη απειλή για τα καρέ του Μάλαρτζ

Λούα Λούα: Αν και δεν έπαιζε στην φυσική του θέση, έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο

Λεντέσμα: Αθόρυβος, αλλά πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο Αργεντινός βοήθησε πολύ την ομάδα του τόσο επιθετικά, όσο πολύ περισσότερο ανασταλτικά.

Κοβάσεβιτς: Δεν έχασε ούτε μία κεφαλιά στα καρέ του Παναθηναϊκού και αυτό τα λέει όλα.

Τοροσίδης: Δεν βρέθηκε στην μέρα του, έκανε λάθη και γενικότερα δεν βοήθησε όσο μπορεί.

Αντζας: Προσπάθησε και σε ένα μεγάλο βαθμό κατάφερε να σουλουπώσει τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού.

Ντομί: Ο Γάλλος έδειξε ότι δικαιούται αυτή την στιγμή να έχει την θέση του βασικού στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σε άλλο έναν αγώνα μεγάλων απαιτήσεων, ο κ. Κασναφέρης
δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Κοντά στις φάσεις και με έλλειψη κάποιας αμφισβητούμενης, έβγαλε το παιχνίδι χωρίς παράπονα. Ομοίως, και οι βοηθοί του κ. Κασναφέρη, κ. Ιωσηφόγλου και κ. Καλαϊτζίδης, είχαν καλές τοποθετήσεις και σωστές υποδείξεις.

Οι άλλοι αγώνες σήμερα:

Ο.Φ.Η. - Απόλλων Καλαμαριάς 3-2


Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-1

Ηρακλής - Εργοτέλης 0-1

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα 0-1


ΗΡΑΚΛΗΣ


Τέλος ο Μπέος από τον Ηρακλή

Παρελθόν από τον Ηρακλή αποτελεί από την Κυριακή το απόγευμα ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δυναμικός παράγοντας, μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Εργοτέλη, μοίρασε ανακοίνωση στους δημοσιογράφους, στην οποία κοινοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό πόστο που κατείχε στον «Γηραιό», ώστε όπως χαρακτηριστικά τονίζει "ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή να παραμείνει ενωμένος"...

ε γνώμονα το καλό του Ηρακλή και την αγωνιστική ηρεμία του ποδοσφαιρικού τμήματος, κρίνω σκόπιμο - κι αφού πρώτα ολοκλήρωσα το έργο που ανέλαβα - να αποχωρήσω από τα διοικητικά της οικογένειας του Ηρακλή", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αχιλλέα Μπέος, στην οποία συνεχίζει εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση: "Αυτήν την κρίσιμη χρονικά στιγμή ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή επιβάλλεται να παραμείνει ενωμένος και σε καμία περίπτωση διχασμένος. Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσω από τα διοικητικά της ιστορικής αυτής ομάδας. Όλοι μαζί λοιπόν, αν αγαπάτε την ομάδα, σταθείτε δίπλα στον δικό σας άνθρωπο, τον Αντώνη Ρέμο και στους συνεργάτες του και στηρίξτε την προσπάθειά του για έναν ενιαίο, ανεξάρτητο και δυνατό Ηρακλή. Εύχομαι στον φίλο μου Αντώνη Ρέμο και στους συνεργάτες του καλή τύχη στο δύσκολο έργο τους. Θέλω να πιστεύω ότι δημιουργήθηκε μία ανταγωνιστική ομάδα και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το γεγονός ότι σήμερα 2 Σεπτεμβρίου ο Ηρακλής συμμετέχει στο πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος».

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

Λίγα πράγματα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι μεταξύ του Αρη και του Πανιωνίου το οποίο "άνοιξε" την νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Το τελικό 0-0 φαντάζει δίκαιο καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχασαν την κλασική ευκαιρία η οποία θα τους έχρηζε νικητές.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρώτο στόχο να μην απειληθούν και στη κόντρα η από κάποια στημένη φάση να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Οι δύο προπονητές ήταν πολύ καλά διαβασμένοι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να είναι "εγκλωβισμένες" η μια από την άλλη και να μην πραγματοποιηθούν κλασσικές ευκαιρίες.

Μοναδικό αξιοσημείωτο είναι μια εκτέλεση φάουλ από τον Ολιβέρα ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει μόλις έξω από την εστία του Κρέσιτς. Οι "Νεοσμυρνιώτες" αν εξαιρέσουμε μια αναμπουμπούλα στη περιοχή των "κίτρινων" η οποία απομακρύνθηκε έγκαιρα από την άμυνα δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς "άνοιξε" με τους παίκτες του Λίνεν να απειλούν με τους Μάκο και Βάγκνερ χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα η απόδοση του Αρη κινήθηκε κατώτερα του αναμενόμενου με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα του Πανιωνίου και όταν αυτό έγινε κυρίως με μακρινά σουτ ο Κρέσιτς δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1)
Σίγουρα το γεγονός του ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες επηρέασε την απόδοση τους

2) Πολύ καλά διαβασμένοι οι δύο κόουτς γεγονός που οδήγησε το παιχνίδι στην ισοπαλία

ΠΩΣ "ΕΠΑΙΞΑΝ" ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Χουάν Κάρλο Ολίβα: Με 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ισπανός τεχνικός του Αρη. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Χαλκιάς ο οποίος είχε μπροστά του τους Παπαδόπουλο, Ρονάλντο ως στόπερ τον Βαγκελί δεξιά και τον Αουρέλιο αριστερά στα μπακ. Στα χαφ δεξιά ο Κάλβο, αριστερά ο Σίστον και ανασταλκτικοί οι Παπαδόπουλος και Γκαρσία. Πίσω από τον Κόκε ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεση ξεκίνησε ο Σάνσον.

Έβαλντ Λίνεν: Με το αγαπημένο του 4-5-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Γερμανός κόουτς. Ο Κρέσιτς ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την άμυνα αποτελούσαν οι Μπερτέ και Πλετς ως στόπερ με τον Κόντι στα δεξιά και τον Σπυρόπουλο στα αριστερά. Το "γεμάτο" κέντρο αποτελούταν από τους Μανιάτη, Γουνδουλάκη, Μαϊστόροβιτς ως ανασταλκτικούς με τους Νικολάου και Μάκο να βρίσκονται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Χαλκιάς: Δεν απηλείθηκε ιδιαίτερα ο διεθνής τερματοφύλακας ο οποίος όποτε χρειάστηκε να παράμβει το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Κάλβο: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα ο Ισπανός "άσσος" των κίτρινων παρότι ο Ολίβα περίμενε πολλά από αυτόν

Κόκε: Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του εμφανίστηκε ο Σέρχιο Κόκε ο οποίος δεν απείλησε άμμεσα την άμυνα του Πανιωνίου. Αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Χαβίτο.

Κρέσιτς: Ο MVP της αναμέτρησης. Σταθερός στις επεμβάσεις του ο Κροάτης γκολκίπερ ο οποίος ξεκίνησε βασικός την τελευταία στιγμή καθώς ο Κένινγκ ένοιωθε ενοχλήσεις και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο που δημιουργούσε η επίθεση του Αρη

Μάκος: Πολύ καλός ο νεαρός μέσος του Πανιωνίου ο οποίος προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Τζιμπούρ και να δημιουργήσουν κίνδυνο στην άμυνα του Αρη πετυχαίνοντας το στις αντεπιθέσεις που όμως δεν μετουσιάστηκαν σε κάποιο τέρμα

Τζιμπούρ: Έδωσε τη μάχη του ο φορ του Πανιωνίου ο οποίος αν και μόνος του ήταν πολύ κινητικός και επικύνδινος για την άμυνα του Αρη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Τεροβίτσας ο οποίος αναγκάστηκε να δώσει εφτά κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη προκειμένου να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα. Πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί της αναμέτρησης

Στον άλλο σημερινό αγώνα

H "χρυσή" αλλαγή του Εμίλιο Φερέρα, ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός Μάουρο Πόι πέτυχε όχι μόνο το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος αλλά έφτανε και περίσσευε για να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο ματς της πρεμιέρας στα Πηγάδια. Η εικόνα του ματς αποδίδει το δίκαιο του αποτελέσματος καθώς είχαμε την Ξάνθη που προσπαθούσε να νικήσει και έναν ΠΑΟΚ που κατέβηκε για να μην χάσει.

Ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν στα Πηγάδια, καθώς παρότι η ομάδα του Εμίλιο Φερέα μπήκε δυνατά στο ματς με κινητήριο μοχλό τον δραστήριο Κιντάνα και την έκπληξη του Βέλγου, τον Σέρβο επιθετικό Τόμιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει, αν και ο τελευταίος είχε δυο καλές ευκαιρίες. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά οι γηπεδούχοι αντιδρούσαν καλά στην άμυνα, ενώ Βρύζας και Σάλμον έδειχναν οτι δεν μπορούσαν να βρεθούν. Μετά το 20λεπτο ο "Δικέφαλος" προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γκονζάλες από τα αριστερά χωρίς όμως επιτυχία με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το δίκαιο 0-0.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν με περισσότερες επιθετικές φιλοδοξίες στο δεύτερο μέρος και αν ο Φερνάντεζ στο 60' απέκρουσε τον "κεραυνό" του Κιντάνα δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 63' όταν ο Πόι εξέθεσε τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους "ακρίτες". Η είσοδος των Χριστοδουλόπουλου και Ίλιε με τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-3-3 στο τελευταίο 20 λεπτο δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα η οποία έμοιαζε να έχει μείνει από δυνάμεις και προσπαθούσε ανορθόδοξα να επιτεθεί. Εν τέλει, δεν άλλαξε κάτι δραματικά μέχρι το τέλος και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ξάνθη να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1) Ο Φερέρα διάβασε καλά το ματς. Η αλλαγή του καλού Τόμιτς με τον Πόι τον δικαίωσε καθώς ο Αργεντινός σκόραρε


2)
Η "τρύπα" του ΠΑΟΚ από τα δεξιά όπου έγινε έρμαιο από τους Κιντάνα και Πόι με τον τελευταίο να σκοράρει κιόλας


3)
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε αρκετές δυνάμεις, αφού παίκτες κλειδιά όπως ο Σάλμον και Βρύζας φάνηκαν ανέτοιμοι

ΠΩΣ "ΕΠΑΙΞΑΝ" ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Εμίλιο Φερέρα: Με 4-4-2 και αρκετές εκπλήξεις, όπως τη χρησιμοποίηση του Τόμιτς, παρέταξε ο Βέλγος τεχνικός την ομάδα του. Τερματοφύλακας ήταν ο Τούρινα και στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Zουέλα με τον Κωστούλα, με τον Παπαδημητρίου δεξιά και τον Κοντοδήμο αριστερά. Ο Φλίσκας με τον Ρίκκα ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Ντιέγκο Κιντάνα δεξιά και ο Γκαρσία αριστερά. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Λαμπριάκος και Τόμιτς


Γιώργος Παράσχος:
Ο τεχνικός του "Δικεφάλου του Βορρά" ξεκίνησε με 4-4-1-1 και τον Φερνάντεζ τερματοφύλακα. Στο κέντρο της άμυνας τους Μπαλάφα και Χαραλάμπους. Ο Μελίσσης ήταν στα δεξιά και ο Παντελής Κωνσταντινίδης στα αριστερά. Βαγγελής και Μουμίν ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Σάλμον σε ρόλο "κρυφού κυνηγού" πίσω από τον Βρύζα. Δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και μοναδικός προωθημένος ο Βρύζας.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κιντάνα: Ο βραχύσωμος μέσος ήταν αστείρευτη πηγή κινδύνων στο πρώτο μέρος και ταλαιπώρησε αρκετά την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ


Τόμιτς:
Η έκπληξη του Φερέρα. Ο Σέρβος φορ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και απείλησε ιδιαίτερα τον Φερνάντεζ αλλά στη συνέχεια δεν είχε πολλές δυνάμεις και αντικαταστάθηκε σωστά.


Λαμπριάκος:
Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο υψηλόσωμος φορ, αφού τόσο ο Χαραλάμπους όσο και ο Μπαλάφας τα πήγαν πολύ καλά μαζί του


Πόι:Ο δραστήριος Αργεντινός που αντικατέστησε τον Τόμιτς άφησε το στίγμα του στο ματς με το ωραίο γκολ που πέτυχε και παίρνει τον τίτλο του MVP

Σάλμον: Βαρύς. Το ρίσκο του Παράσχου να βάλει τον Ολλανδό αντί του Χριστοδουλόπουλου δεν του βγήκε αφού ο παίκτης έδειξε να μην έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του


Χαραλάμπους:
Τα πήγε πολύ καλά με τον Λαμπριάκο και έν γένει έκανε μεστό παιχνίδι ο Κύπριος μαζί με τον Μπαλάφα.


Βρύζας:
Δεν του πήγε το ματς του έμπειρου επιθετικού, καθώς δεν είχε και βοήθειες από τον Σάλμον, αν και έδωσε πολλές μάχες με τον Ζουέλα και τον Κωστούλα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο κ. Παπασταμάτης δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά οι βοηθοί του Γενναίος και Ακριβός τον εξέθεσαν στο πρώτο μέρος με κάποιες λανθασμένες υποδείξεις για οφσάιντ


Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σιγά την ομάδα..."


Δύο μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, η σιγουριά για την νίκη έχει φτάσει στα ύψη. Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται κι από τις συνομιλίες που... διέρρευσαν ανάμεσα στους παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Στο λιμάνι, οι «λάτιν» που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, Γκαλέτι, Λεντέσμα και λοιποί παρακολούθησαν αγώνες του Παναθηναϊκού και το σχόλιό τους τα λέει όλα: «Σιγά την ομάδα...»

Οι νεοφερμένοι μεταξύ τους συζητούσαν ότι σαν μονάδες είναι σαφώς ανώτεροι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και το μόνο που τους μένει για να πάρουν την νίκη στην Λεωφόρο είναι «να βρεθούμε σαν ομάδα, αφού είμαστε πολύ καλύτεροι παίκτες»...

Ένα άλλο πρόσωπο που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ντέρμπι, αν και δεν θα παίξει από την αρχή είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός δεν είναι σε καλή κατάσταση, έλειπε και στην Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα και ο Τάκης Λεμονής προορίζει για την ενδεκάδα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Όμως, ο «Μιχαλάκης» δεν δείχνει να... κολλάει. Στο φιλικό του περιβάλλον έλεγε ο Κύπριος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού: «Ακόμα και για 10 λεπτά να μπω να παίξω, εγώ θα καθαρίσω το παιχνίδι».

Τώρα, ο Κύπριος το λέει αυτό για δύο λόγους, είτε γιατί θέλει να δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και ο Λεμονής είναι αυτός που δεν τον υπολογίζει είτε γιατί το... πιστεύει.

Αλλωστε, ο Κωνσταντίνου ήταν αυτός που είχε πανηγυρίσει λες κι έβαλε το καλύτερο γκολ της καριέρας του, όταν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα πριν από δύο χρόνια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά...

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό, την προετοιμασία δεν την έχει αναλάβει ο Ζοσέ Πεσέιρο, αλλά ο... Γιώργος Καραγκούνης. Ο "τυπάρας" πιάνει όλους τους νέους παίκτες των "πρασίνων" αλλά και τους υπόλοιπους όπως τον Λεοντίου, τον Τζιόλη, τον Νίνη και τον Δημούτσο και τους "πορώνει" ψυχολογικά για να είναι έτοιμοι στο ντέρμπι της πρεμιέρας.


Xρονιά σταθμός η φετινή

Η φετινή χρονιά για τη χώρα μας και τους έξι εκπροσώπους της στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι η πιο κρίσιμη για τη βαθμολογία μας στην ΟΥΕΦΑ.

Η λογική λέει ότι η φετινή κι η επόμενη σεζόν (στις οποίες έχει ήδη καθοριστεί η εκπροσώπηση των χωρών στα ευρωπαϊκά κύπελλα) θα είναι οι τελευταίες κατά τις οποίες η χώρα μας θα έχει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά την απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή στους ομίλους ο Ολυμπιακός φέτος είναι ο τελευταίος σύλλογος της χώρας που θα απολαύσει αυτό το προνόμιο. Για να ανατραπεί αυτή η δυσμενής παράδοση η Ελλάδα θα πρέπει να σκαρφαλώσει στη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Αν στο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση της βαθμολογίας από την οποία και ξεκινάει, μόνο ο πρωταθλητής του 2009 θα συμμετάσχει στο Τσάμποιονς Λιγκ της μεθεπόμενης σεζόν και μάλιστα από τον ...άγριο 2ο προκριματικό γύρο.

Για όσους εκτιμούν ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα φέτος, πρέπει να πούμε ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να κάνουν περίπου πέντε νίκες περισσότερες από τους Βούλγαρους, τους Νορβηγούς και τους Ελβετούς τους οποίους κυνηγάμε στη βαθμολογία. Το άσχημο είναι ότι οι δικοί μας πόντοι διαιρούνται δια του έξι, ενώ των υπολοίπων δια τέσσερα (πλην των Νορβηγών που έχουν πέντε εκπροσώπους).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι χώρες που έχουν κατάταξη από τις θέσεις 16-22 έχουν δικαίωμα να βγάζουν μόνο τον πρωταθλητή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό από τον 2ο προκριματικό γύρο. Η φετινή βαθμολογία, όπως θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Μάιο, θα καθορίσει την εκπροσώπηση των χωρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2009-2010.

ΠΑΟ

Έτοιμα τα πλάνα του Πεσέιρο

Λιγότερο από δύο 24ωρα μας χωρίζουν από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και ουσιαστικά η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Παιανία. Το πρόγραμμα του Σαββάτου προβλέπει άλλη μία προπόνηση στη Λεωφόρο.

Τα πλάνα πάντως του Πορτογάλου όσον αφορά την ενδεκάδα δεν φαίνεται να αλλάζουν δραματικά από όσα ξέραμε την περασμένη εβδομάδα. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να βρεθεί ο Αρκάντιους Μάλαρτζ και οι Γκούμας με τον Τζόζεφ Ενακαρίρε αναμένεται να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα δεξιά θα είναι ο Μίκαελ Νίλσον και στην αντίθετη πλευρά ο Λεοντίου.

Αμυντικά χαφ θα είναι ο Μάτος με τον Αλέξανδρο Τζιόλη, στα δεξιά θα παίξει ο Δημούτσος και στην αριστερή πτέρυγα ο Καραγκούνης. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Εντογιέ και Παπαδόπουλος.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος αν παίξει θα πάει αριστερά στη θέση του Λεοντίου ενώ για διάφορους λόγους μάλλον αποκλείεται η λύση Βύντρα. Στα δεξιά τέλος στα χαφ ο Σωτήρης Νίνης έχει και αυτός πιθανότητες να πάρει τη θέση του Ελίνι Δημούτσου.

Κατά τ' άλλα, στη σημερινή προπόνηση οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το ζέσταμα, έπαιξαν κοροΐδο, ενώ έκαναν ασκήσεις στις σέντρες και τα σουτ. Το πρόγραμμα τέλος ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Φίλιππος Δάρλας, Στέφανος Σιόντης, Θανάσης Τσίγκας, Νασιφ Μόρις, Αντρέας Ίβανσιτς, ’ντονι Σεριτς και Αλέξανδρος Πάγκαλης, ενώ θεραπεία έκανε ο Γιώργος Τσίτσης.

*Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ανέφερε πως άλλαξε η έδρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα με την Αρτμέντια, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου. Επίσης σε περίπτωση συμμετοχής της ΑΕΚ στο Κύπελο UEFA, ο επαναληπτικός αγώνας της Αθήνας δεν θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007 αλλά την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2007 και πριν τις 19:00.

Στη Μετζ ο Εμπέντε

O Πιερ Εμπέντε θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μετζ.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας κόντεψε να μείνει χωρίς δουλειά, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά δεν...κακόπεσε, αφού πάντα έλεγε ότι το όνειρό του ήταν να παίξει στη Γαλλία (γνωρίζει άλλωστε και τη γλώσσα, άριστα).



Μαζί με τον "Πέτρο" (που πέρασε εννιά χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα), η Μετζ απέκτησε και τον 28χρονο αμυντικό Ερικ Κουμπιλιέ, με υποσχετική ενός χρόνου από τη Ναντ.


ΗΡΑΚΛΗΣ


Μπέος: Ματώστε την φανέλα


Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε μία ακόμη ηγετική εμφάνιση στην προπόνηση της Παρασκευής πριν το ματς με τον Εργοτέλη, αφού ζήτησε από τους παίκτες του Ηρακλή να «ματώσουν» την φανέλα για την νίκη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ρίξει το βάρος στην τακτική ενόψει του αγώνα της Κυριακής, αν και είναι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες του και τον τρόπο με τον οποίο «έδεσαν», αφού βοήθησε και η έξτρα εβδομάδα προετοιμασίας.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται την Κυριακή να ξεκινήσει με σύστημα 4-4-1-1 και τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, Κατσαμπή και Μαλαγκουένιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, και στα άκρα Σμπόντζακ με Μαυρογενίδη. Στο κέντρο θα ξεκινήσει ο Πουρσανίδης με τον Παπαδόπουλο, ενώ ο Έμερσον θα παίξει δεξιά και ο Τσινέγκε δεξιά.

Στην επίθεση, ο Μαρίνκοβιτς θα έχει ελεύθερο ρόλο και θα προσπαθεί να τροφοδοτεί τον μοναδικό προωθημένο, τον Νίκο Νικολόπουλο.

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters