Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

"Γαλανόλευκα" προβλήματα


Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενόψει του αγώνα με τη Νορβηγία την επόμενη Τετάρτη στο Όσλο. Μετά τις τελευταίες απώλειες των Καψή και Σπυρόπουλου ήρθαν να προστεθούν άλλα τρία προβλήματα

Συγκεκριμένα, οι Σεϊταρίδης, Αντζας και Σαμαράς δεν προπονήθηκαν σήμερα το απόγευμα και παρέμειναν στο ξενοδοχείο με συμπτώματα ίωσης. Ο Σεϊταρίδης υποφέρει από αμυγδαλίτιδα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχει πυρετό, ενώ αντίστοιχα συμπτώματα έχει και ο 22χρονος φορ.


Επίσης, ο Φάνης Γκέκας αποχώρησε από την προπόνηση ύστερα από ένα χτύπημα στο αριστερό χέρι, ωστόσο η ακτινογραφία που έκανε δεν έδειξε κάτι σοβαρό και τις επόμενες μέρες (μπορεί και την Παρασκευή) αναμένεται να επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα.


Σε αυτούς πρέπει επίσης να προσθέσουμε και τους Κυργιάκο και Δέλλα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση.


ΠΑΟ


Τζίγγερ υπέρ Λεωφόρου, κατά Τύπου


Στις καθιερωμένες πλέον δηλώσεις του μετά από κάθε συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την εικόνα του γηπέδου ενώ έβαλε και κατά των δημοσιογράφων για το πώς χειρίστηκαν το θέμα Μόρις. Αναλυτικά:


«Καταρχάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ενα ντέρμπι για δύο δυνατές ομάδες που έπαιζαν πρώτη φορά ένα τέτοιο παιχνίδι και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποδώσειςς καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς ρυθμού, δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν συνεχίστηκε ο ρυθμός που είχε ο αγώνας. Το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 και όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι» τόνισε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να προσθέσει:

«Αυτό που εμένα μου άρεσε ήταν ότι είχαμε ένα παιχνίδι που ήταν βγαλμένο από άλλη χώρα. Μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που δεν είχα τα παιδιά μου μαζί. Νομίζω ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπους που δουλεύουν στον Παναθηναϊκό για να υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην εξέδρα, κάτι που θέλουμε όλοι. Να μην γίνονται επεισόδια, να μην γίνονται βίαιες εκδηλώσεις. Το πετύχαμε αυτό με τη διαχείριση που κάναμε στον τελικό με την Λάρισα και συνεχίσαμε με το πρώτο δύσκολο παιχνίδι που ήταν ο Ολυμπιακός. Αυτό θέλει πάρα πολύ δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού που δουλεύουν μέρα νύχτα για να βάλουν σε ένα τρόπο λειτουργίας το σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων.


Αλλά μπορώ να πω ότι δυστυχώς αυτή η προσπάθεια δεν έχει την ανταπόκριση από διάφορους παράγοντες, κυρίως, του Τύπου. Και για να γίνω σαφής: Ενώ έγινε μία προσπάθεια και το γήπεδο, δεν θα πω ότι ήταν εκκλησία, αλλά ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι μέσα στο Τύπο που το έθεσαν σαν δίλλημα: κατά πόσο, δηλαδή, ήταν καλό ή κακό, κατά πόσο ήταν καλή ή κακή η πολιτική. Είναι πολύ συγκεκριμένος ο τρόπος που λειτουργούμε και επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να ξέρει, το μόνο που έχει αλλάξει στο γήπεδο από πέρσυι είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων και τον εφαρμόζουμε για όλους τους φιλάθλους ακόμα και για τους οργανωμένους. Υπάρχει τρόπος για να έρθουν και οι οργανωμένοι στο γήπεδο, είναι πολύ ξακάθαρος και σύντομα θα έχει γεμίσει και η θύρα των οργανωμένων» ανέφερε για την εικόνα της Λεωφόρου.


Για την πρόταση που έκανε να μην γίνονται ντέρμπι στην αρχή της περιόδου σχολίασε:«Για την διοργάνωση δεν είναι καλό. Διότι καλό θα ήταν να είχε δημιουργηθεί κάποιου είδους προσδοκία μέσα από κάποια άλλα προηγούμενα αποτελέσματα, να υπάρχει κάποια βαθμολογική διαφορά. Να είναι οι ομάδες πιο έτοιμες, ενώ παράλληλα ο κόσμος λόγω του καλοκαιριού και λόγω των φωτιών δεν ήταν πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο»

Για τον ο ΠΑΟ χρειάζεται πίστωση χρόνου: «Δεν μπορώ να μην αισιοδοξώ. Κάθε ομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα πρέπει μέσα στις επόμενες αγωνιστικές να βελτιώνεται, γιατί οι ποδοσφαιριστές της αποκτούν ρυθμό και τέμπο που τώρα δεν έχουν. Πρέπει να βάλουμε και την παράμετρο ότι είχαμε μία εβδομάδα διακοπών και άλλαξε όλος ο προγραμματισμός των ομάδων. Ηταν μία δύσκολη αγωνιστική που δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Νομίζω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη και το έδειξε και στο γήπεδο»


Όσον αφορά το επεισόδιο με τον Μόρις και την επίθεση που δέχτηκε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τα έβαλε με τους εκπροσώπους του Τύπου: Είναι μέσα στο πλαίσιο του κύκλου κάποιων ανθρώπων και πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσα στο χώρο του Τύπου, που προσπαθούν κάποια γεγονότα να τα αναβαθμίζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι 2-3 φίλαθλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μάλιστα, και με προτροπή του Μόρις έμειναν ελεύθεροι, τον περίμεναν στο πάρκινγκ.


Κάποιοι από τον Τύπο το έκαναν θέμα ότι ήταν αγανακτισμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Φαντάζομαι ότι αν είχαμε χάσει θα ήταν 10, οπότε θα μιλούσαν για το σύνολο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που θα ήταν αγανακτησμένοι με τον Μόρις, ενώ αν είχαμε κερδίσει δεν θα ήταν κανένας. Είναι ένα πράγμα το οποίο δεν είναι ευχάριστο. Βέβαια, κανείς δεν καταδίκασε αυτά τα γεγονότα, από πλευράς Τύπου, και όταν κάποιοι πάνε με σκοπό να βιοπραγίσουν σε κάποιον παίκτη, έστω κι αν είναι αγανακτησμένοι, και κάποιοι το παίρνουν σαν εκδήλωση συναισθημάτων και το αναγάγουν σε ένα φυσιολογικό τρόπο αντίδρασης, αυτομάτως προάγουν τη βία. Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη όσων ασχολούνται στο χώρο της ενημέρωσης.


Χαριτολογώντας για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό, απάντησε: "Ένα καινούριο γήπεδο", ενώ για το γήπεδο είπε πως είναι στην τελική φάση λέγοντας "νομίζω πως πρέπει να τελειώσουμε γρήγορα".



ΠΑΟΚ

Σάντος:Στην κορυφή σε τρία χρόνια

Αισιόδοξος και βάζοντας ψηλά τον πήχη για τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει πως σε τρία χρόνια, μεταξύ άλλων, σκοπεύει να φέρει την ομάδα στην πρώτη θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να είναι ένας καλός «γάμος», που θα έχει επιτυχία. Έχουμε μία αρχή, πρέπει να χτίσουμε μια οικογένεια, να το κάνουμε αυτό σε πρώτη φάση, σε αυτήν την οικογένεια έχουμε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που είναι η δύναμη της ομάδας. Τον χρειαζόμαστε, για να χτίσουμε μια μεγάλη ομάδα, και να περιμένουμε αυτό που θέλουμε όλοι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, μια ομάδα που κάθε προπονητής θέλει να δουλέψει. Ο κ. Ζαγοράκης, ο πρόεδρος, είναι πολύ σημαντικός για μένα. Έχουμε ένα προτζέκτ που έχει μέλλον. Σχέδια να κάνουμε τον ΠΑΟΚ σε 2-3 χρόνια να φτάσει εκεί που θέλουμε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντος.

«Πιστεύω στον πρόεδρο, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο που είμαι εδώ. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε, πιστεύουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, με πολλή όρεξη. Οι παίκτες έχουν τις δυνατότητες. Το πρώτο βήμα το έχουμε κάνει, το μέλλον θα μας πει. Είναι πολύ δύσκολο, που δεν έχω κάνει εγώ τις επιλογές, αλλά δε φοβάμαι καθόλου. Αυτό είναι καλό για μένα, θα δούμε. Θα δουλεύουμε σκληρά και θα δούμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Έχουμε πουλήσει 10.000 εισιτήρια διαρκείας, ελπίζω να φτάσουμε στα 15.000. Κάποιοι παίκτες παίξανε μαζί μου σε άλλες ομάδες, θα προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου σκληρά, ξέρω να δουλεύω. Πιστεύω ότι θα χτίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα είναι χαρούμενοι. Κανένας δεν θα μπορεί να τρέχει πιο πολύ από μας» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός για να προσθέσει:

«Με τον κ. Ζαγοράκη έχουμε μία πολύ καλή σχέση, πολύ σεβασμό. Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα, αλλά πρέπει να έχω μία ομάδα για να κάνω καλή δουλειά. Αστέρια υπάρχουν στον ουρανό, πολλά. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα. Το σημαντικό δεν είναι η ηλικία, είναι η ποιότητα. Αυτοί που την έχουν σε καλύτερο βαθμό, θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να έχουμε δύναμη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε 11 παίκτες, αλλά 28, όλοι είναι σημαντικοί, φυσικά θα παίζουν οι 11. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και δεν έχω σχέση με την ΑΕΚ, για τον ΠΑΟΚ θα μιλήσουμε. Δε θέλω να μιλήσουμε ούτε για την Μπενφίκα. Η επιθυμία μου είναι να χτίσω μια ομάδα, που στα τρία χρόνια να είναι στην 1η θέση. Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό, να σκεφτούμε τον αγώνα και τους παίκτες, πάμε να παίξουμε για να κερδίζουμε. Αλλά πρέπει πάντα να παίζουμε για τη νίκη, να παλεύουμε για αυτό κι αν δεν θα γίνει, θα είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό μέσα σε μία μέρα, αλλά θα το κάνουμε με τη δουλειά. Με τη δουλειά, μπορούμε να φτάσουμε παντού. Στη Σουρωτή όλα είναι καλά, δεν θα μας είναι εμπόδιο αυτό. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερα τις προπονήσεις, γιατί δεν θα παίξουμε καλά, αν κάνουμε καλές προπονήσεις. Ό,τι έχει σχέση με την προπόνηση, είναι το πιο σημαντικό.

«Θα παίξουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Εάν δεν μπορέσουμε να έρθουμε πρώτοι, θα προσπαθήσουμε για δεύτεροι. Βήμα-βήμα θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ να είναι εκεί που θέλουμε να είναι. Θα χτίσουμε μια ομάδα, που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Για μένα ποδόσφαιρο είναι να κερδίζουμε, όχι να χάνουμε. Είναι χαρά μου, που δύο πρώην παίκτες μου, με κάλεσαν όταν έγιναν πρόεδροι. Γνώρισαν τη δουλειά μου και αυτό δείχνει τη σχέση που έχω με τους ποδοσφαιριστές. Το τουρνουά της Κυριακής είναι σημαντικό, γιατί θα δω τους παίκτες. Θα ήταν ψέματα να πω ότι ήρθα εδώ 2-3 μέρες και άλλαξα τα πάντα. Θα δω τους παίκτες και εν συνεχεία θα δω τι συστήματα μπορώ να χρησιμοποιώ. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή ομάδα. Σέβομαι πολύ τον Γιώργο Παράσχο, έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά σκεφτόμαστε διαφορετικά».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε και τους συνεργάτες του Σάντος στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

H πρώτη προπόνηση με Σάντος

Τελείωσε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής (10:00), η οποία ήταν η πρώτη του Φερνάντο Σάντος και των συνεργατών του. Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και οικογενειακό δίτερμα.

Απόντες ήταν οι Χαραλάμπους (Εθνική Κύπρου), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Κυριακίδης, Χριστοδουλόπουλος (Εθνική Ελπίδων), ενώ επέστρεψε ο Kνολ Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γλύκος, Γεωργιάδης και Ουντέζε.

Στις 17:00 σήμερα είναι προγραμματισμένη και δεύτερη προπόνηση (εγκαταστάσεις Σουρωτής).

Έξάλλου, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου χόρτου στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters