Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Ισόπαλο 0-0 το αιώνιο ντέρπι

Χωρίς γκολ έληξε το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες, αγωνιζόμενες με περίσσιο πάθος προσπάθησαν μέχρι τέλους για τη νίκη, ωστόσο η αστοχία των επιθετικών τους -και κυρίως των Πειραιωτών- άφησαν τις εστίες ανέπαφες. Οι "ερυθρόλευκοι" απείλησαν περισσότερο την εστία του Μάλαρτζ και μάλλον θα πρέπει να νιώθουν αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Όσο για τους γηπεδούχους, φάνηκαν να επηρεάζονται πολύ από τις απουσίες τους, καθώς με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, δεν κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι είχε σαφώς ανώτερη ομάδα τον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες και μάλιστα μία από αυτές κάτι παραπάνω από κλασική, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή ήταν φανερό ότι είχε καλύτερες μονάδες, τόσο με τον Λούα Λούα, όσο και με τον Γκαλέτι, αποκτώντας πλεονέκτημα στα μαρκαρίσματα ένας εναντίον ενός... Επίσης, ήταν προφανές ότι και οι δύο ομάδες είχαν αδυναμίες στην άμυνα, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που με το παιχνίδι τους κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού και να πιέσουν την "πράσινη" άμυνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα σοβαρά λάθη του Ενακαρίρε και του Γκούμα που παραλίγο να αποβούν "μοιραία" για το "τριφύλλι".

Επίσης
, θα πρέπει να γίνει λόγος για την λειτουργία από τα άκρα, αφού ο Ολυμπιακός με τους Γκαλέτι και Λούα Λούα "άπλωσε" το παιχνίδι του στην Λεωφόρο και είχε ποικιλία επιθετικά, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι από τα άκρα, αφού Νίλσον, Λεοντίου, Δημούτσος και Καραγκούνης εμφανίστηκαν σε κακή μέρα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες φάνηκαν να χάνουν τον ρυθμό τους, κάτι που είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να πάψουν να γίνονται απειλητικοί. Οι "πράσινοι", παρασυρόμενοι και από τους οπαδούς τους, έφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα γκολ.

Όλα αυτά, όμως μέχρι το 65΄ όταν και οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ρυθμούς και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Σε αυτήν την αλλαγή, έπαιξαν ρόλο και οι αναγκαστικές αλλαγές του Παναθηναϊκού, καθώς Λεοντίου και Μάτος εγκατέλειψαν με πρόβλημα το παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Ζοσέ Πεσέιρο να προβεί σε...αλχημείες για να καλύψει τα κενά.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ, οι παίκτες κουράστηκαν και οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς φάσεις, προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ


1. Στην αστοχία των επιθετικών του Ολυμπιακού
2. Στους τραυματισμούς που έκοψαν την φόρα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο

ΠΩΣ «ΕΠΑΙΞΑΝ» ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Ζοσέ Πεσέιρο:
Ο Πορτογάλος επεφύλασσε μία έκπληξη στην σύνθεση που επέλεξε να κατεβάσει στο ντέρμπι, καθώς την τελευταία στιγμή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Βαγγέλη Μάντζιο, αντί του Νταμέ Εντογιέ, όπως όλα έδειχναν στις τελευταίες προπονήσεις των "πρασίνων". Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελούταν από τους Μάλαρτζ κάτω από τα δοκάρια, Λεοντίου, Νίλσον, Γκούμα, Ενακαρίρε στην τετράδα της άμυνας, Τζιόλη, Καραγκούνη, Δημούτσο, Μάτος στον χώρο του κέντρου και Παπαδόπουλο σαν παρτενέρ του Μάντζιου.

Πρέσινγκ ψηλά και σίγουρες μπαλιές είχε ζητήσει ο Πορτογάλος από τους παίκτες του, ωστόσο στο γήπεδο...βγήκε μόνο η πρώτη. Οι "πράσινοι" πίεσαν πολύ τον Ολυμπιακό, ωστόσο έκαναν και πάρα πολλά λάθη...απροσεξίας, τα οποία ωστόσο δεν στοίχισαν. Επιθετικά, το "τριφύλλι" δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, κυρίως λόγω των "ανίσχυρων" άκρων του. Όσον αφορά την άμυνα, το δίδυμο Ενακαρίρε-Γκούμα δεν...τράβηξε, δημιουργώντας πολλά προβλήματα .

Στην επανάληψη, οι "πράσινοι" εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι, μειώνοντας τα λάθη, ωστόσο οι τραυματισμοί των Μάτος και Λεοντίου αποδιοργάνωσαν το "τριφύλλι". Στις θέσεις των δύο παικτών, ο Ζοσέ Πεσέιρο έριξε στη μάχη τους Βύντρα και Εντογιέ, σε μια προσπάθεια τόσο να καλύψει τα κενά, όσο και να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Τελικά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, καθώς ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε πάρα πολύ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το τελικό 0-0.

Τάκης Λεμονής
: Με την ενδεκάδα που δούλευε τις δύο τελευταίες εβδομάδες κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Ο τεχνικός των Πειραιωτών επέλεξε τον Αντώνη Νικοπολίδη στο τέρμα, τους Πατσατζόγλου, Ζεβλάκοφ, Αντζα και Ντομί στην άμυνα, τους Τοροσίδη, Λεντέσμα και Στολτίδη στον χώρο του κέντρου, τους Γκαλέτι και Λουά Λούα στις πτέρυγες και μοναδικά καθαρά προωθημένο τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδωσε σαφείς εντολές για μεγάλη πίεση στον χώρο του κέντρου και αυτές εισακούστηκαν. Οι Πειραιώτες πρέσαραν τον Παναθηναϊκό πολύ, έκλεψαν μπάλες και έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στην κόντρα. Αν, μάλιστα, ήταν λίγο πιο εύστοχοι, θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις. Αμυντικά, το δίδυμο Ζεβλάκοφ-Αντζα είχε μικροπροβλήματα, τα οποία ωστόσο δεν στοίχισαν περισσότερο λόγω της κακής απόδοσης του Παναθηναϊκού επιθετικά.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην επανάληψη (πλην του πρώτου τετάρτου) και ο Τάκης Λεμονής έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 77΄ όταν και πέρασε στη θέση του κουρασμένου Κοβάσεβιτς τον Μάρκο Νε, προωθώντας τον Λούα Λούα στην επίθεση, με εμφανή σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση, κάτι που ωστόσο δεν του βγήκε κυρίως λόγω της κούρασης του Αφρικανού.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καραγκούνης: Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ δεν είχε και μεγάλες βοήθειες από τους συμπαίκτες του.

Μάτος: Προβλημάτισε με την απόδοσή του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και τα βρήκε...σκούρα κόντρα στον ενισχυμένο κέντρο του Ολυμπιακού.

Ενακαρίρε: Πολύ κακό παιχνίδι από τον Αφρικανό. Υπέπεσε σε πολλά λάθη και θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίος για την ομάδα του. Δεν είχε προβλήματα στην επανάληψη

Μάντζιος: Δεν βοήθησε στην επίθεση του Παναθηναϊκού και ενδεχομένως απέδειξε ότι κακώς επιλέχθηκε για τη βασική ενδεκάδα.

Λεοντίου: Από τους διακριθέντες του Παναθηναϊκού. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβαινε πιο ψηλά και δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να βοηθήσει περαιτέρω.

Γκαλέτι: Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Αργεντινό... Με αστείρευτες δυνάμεις πλαγιοκόπησε από τα δεξιά τον Παναθηναϊκό και ήταν μόνιμη απειλή για τα καρέ του Μάλαρτζ

Λούα Λούα: Αν και δεν έπαιζε στην φυσική του θέση, έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο

Λεντέσμα: Αθόρυβος, αλλά πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο Αργεντινός βοήθησε πολύ την ομάδα του τόσο επιθετικά, όσο πολύ περισσότερο ανασταλτικά.

Κοβάσεβιτς: Δεν έχασε ούτε μία κεφαλιά στα καρέ του Παναθηναϊκού και αυτό τα λέει όλα.

Τοροσίδης: Δεν βρέθηκε στην μέρα του, έκανε λάθη και γενικότερα δεν βοήθησε όσο μπορεί.

Αντζας: Προσπάθησε και σε ένα μεγάλο βαθμό κατάφερε να σουλουπώσει τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού.

Ντομί: Ο Γάλλος έδειξε ότι δικαιούται αυτή την στιγμή να έχει την θέση του βασικού στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σε άλλο έναν αγώνα μεγάλων απαιτήσεων, ο κ. Κασναφέρης
δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Κοντά στις φάσεις και με έλλειψη κάποιας αμφισβητούμενης, έβγαλε το παιχνίδι χωρίς παράπονα. Ομοίως, και οι βοηθοί του κ. Κασναφέρη, κ. Ιωσηφόγλου και κ. Καλαϊτζίδης, είχαν καλές τοποθετήσεις και σωστές υποδείξεις.

Οι άλλοι αγώνες σήμερα:

Ο.Φ.Η. - Απόλλων Καλαμαριάς 3-2


Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-1

Ηρακλής - Εργοτέλης 0-1

Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα 0-1


ΗΡΑΚΛΗΣ


Τέλος ο Μπέος από τον Ηρακλή

Παρελθόν από τον Ηρακλή αποτελεί από την Κυριακή το απόγευμα ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δυναμικός παράγοντας, μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Εργοτέλη, μοίρασε ανακοίνωση στους δημοσιογράφους, στην οποία κοινοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό πόστο που κατείχε στον «Γηραιό», ώστε όπως χαρακτηριστικά τονίζει "ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή να παραμείνει ενωμένος"...

ε γνώμονα το καλό του Ηρακλή και την αγωνιστική ηρεμία του ποδοσφαιρικού τμήματος, κρίνω σκόπιμο - κι αφού πρώτα ολοκλήρωσα το έργο που ανέλαβα - να αποχωρήσω από τα διοικητικά της οικογένειας του Ηρακλή", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αχιλλέα Μπέος, στην οποία συνεχίζει εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση: "Αυτήν την κρίσιμη χρονικά στιγμή ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή επιβάλλεται να παραμείνει ενωμένος και σε καμία περίπτωση διχασμένος. Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσω από τα διοικητικά της ιστορικής αυτής ομάδας. Όλοι μαζί λοιπόν, αν αγαπάτε την ομάδα, σταθείτε δίπλα στον δικό σας άνθρωπο, τον Αντώνη Ρέμο και στους συνεργάτες του και στηρίξτε την προσπάθειά του για έναν ενιαίο, ανεξάρτητο και δυνατό Ηρακλή. Εύχομαι στον φίλο μου Αντώνη Ρέμο και στους συνεργάτες του καλή τύχη στο δύσκολο έργο τους. Θέλω να πιστεύω ότι δημιουργήθηκε μία ανταγωνιστική ομάδα και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το γεγονός ότι σήμερα 2 Σεπτεμβρίου ο Ηρακλής συμμετέχει στο πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters