Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σιγά την ομάδα..."


Δύο μέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, η σιγουριά για την νίκη έχει φτάσει στα ύψη. Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται κι από τις συνομιλίες που... διέρρευσαν ανάμεσα στους παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Στο λιμάνι, οι «λάτιν» που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, Γκαλέτι, Λεντέσμα και λοιποί παρακολούθησαν αγώνες του Παναθηναϊκού και το σχόλιό τους τα λέει όλα: «Σιγά την ομάδα...»

Οι νεοφερμένοι μεταξύ τους συζητούσαν ότι σαν μονάδες είναι σαφώς ανώτεροι από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και το μόνο που τους μένει για να πάρουν την νίκη στην Λεωφόρο είναι «να βρεθούμε σαν ομάδα, αφού είμαστε πολύ καλύτεροι παίκτες»...

Ένα άλλο πρόσωπο που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το ντέρμπι, αν και δεν θα παίξει από την αρχή είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός δεν είναι σε καλή κατάσταση, έλειπε και στην Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα και ο Τάκης Λεμονής προορίζει για την ενδεκάδα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Όμως, ο «Μιχαλάκης» δεν δείχνει να... κολλάει. Στο φιλικό του περιβάλλον έλεγε ο Κύπριος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού: «Ακόμα και για 10 λεπτά να μπω να παίξω, εγώ θα καθαρίσω το παιχνίδι».

Τώρα, ο Κύπριος το λέει αυτό για δύο λόγους, είτε γιατί θέλει να δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και ο Λεμονής είναι αυτός που δεν τον υπολογίζει είτε γιατί το... πιστεύει.

Αλλωστε, ο Κωνσταντίνου ήταν αυτός που είχε πανηγυρίσει λες κι έβαλε το καλύτερο γκολ της καριέρας του, όταν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα πριν από δύο χρόνια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά...

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό, την προετοιμασία δεν την έχει αναλάβει ο Ζοσέ Πεσέιρο, αλλά ο... Γιώργος Καραγκούνης. Ο "τυπάρας" πιάνει όλους τους νέους παίκτες των "πρασίνων" αλλά και τους υπόλοιπους όπως τον Λεοντίου, τον Τζιόλη, τον Νίνη και τον Δημούτσο και τους "πορώνει" ψυχολογικά για να είναι έτοιμοι στο ντέρμπι της πρεμιέρας.


Xρονιά σταθμός η φετινή

Η φετινή χρονιά για τη χώρα μας και τους έξι εκπροσώπους της στα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι η πιο κρίσιμη για τη βαθμολογία μας στην ΟΥΕΦΑ.

Η λογική λέει ότι η φετινή κι η επόμενη σεζόν (στις οποίες έχει ήδη καθοριστεί η εκπροσώπηση των χωρών στα ευρωπαϊκά κύπελλα) θα είναι οι τελευταίες κατά τις οποίες η χώρα μας θα έχει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά την απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή στους ομίλους ο Ολυμπιακός φέτος είναι ο τελευταίος σύλλογος της χώρας που θα απολαύσει αυτό το προνόμιο. Για να ανατραπεί αυτή η δυσμενής παράδοση η Ελλάδα θα πρέπει να σκαρφαλώσει στη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Αν στο τέλος της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση της βαθμολογίας από την οποία και ξεκινάει, μόνο ο πρωταθλητής του 2009 θα συμμετάσχει στο Τσάμποιονς Λιγκ της μεθεπόμενης σεζόν και μάλιστα από τον ...άγριο 2ο προκριματικό γύρο.

Για όσους εκτιμούν ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα φέτος, πρέπει να πούμε ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να κάνουν περίπου πέντε νίκες περισσότερες από τους Βούλγαρους, τους Νορβηγούς και τους Ελβετούς τους οποίους κυνηγάμε στη βαθμολογία. Το άσχημο είναι ότι οι δικοί μας πόντοι διαιρούνται δια του έξι, ενώ των υπολοίπων δια τέσσερα (πλην των Νορβηγών που έχουν πέντε εκπροσώπους).

Να υπενθυμίσουμε ότι οι χώρες που έχουν κατάταξη από τις θέσεις 16-22 έχουν δικαίωμα να βγάζουν μόνο τον πρωταθλητή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό από τον 2ο προκριματικό γύρο. Η φετινή βαθμολογία, όπως θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Μάιο, θα καθορίσει την εκπροσώπηση των χωρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2009-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters