Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος η εμμονή με τον... Λεμονή

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς στην θέση του τεχνικού διευθυντή, η... αποχώρηση του Τάκη Λεμονή είχε προαναγγελθεί.

Ο 47χρονος τεχνικός δεν ήταν επιλογή του Σέρβου κι ήταν σίγουρο ότι με την πρώτη ευκαιρία θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό, για να έρθει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» ένας προπονητής της αρεσκείας του Ίβιτς.

Επειδή φέτος έγινε η ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, χωρίς όμως να έρθει και νέος προπονητής, ήταν κοινό μυστικό στην ομάδα ότι ο Λεμονής είναι προπονητής με ημερομηνία λήξης. Από την στιγμή μάλιστα, που ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έθεσε ως στόχο για τη φετινή σεζόν την διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ακόμη πιο εύκολο να γίνει η νέα αρχή με έναν νέο τεχνικό. Μπορεί η νέα διοίκηση να κράτησε τον Λεμονή γιατί δεν θα ήταν «κομψό» να τον διώξει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά έψαχνε την αφορμή...

Η αφορμή δόθηκε και μάλιστα εις διπλούν... Ο Τάκης Λεμονής στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό παρουσίασε ένα «δεμένο» σύνολο, αλλά παρότι στην πορεία του αγώνα η ομάδα του φάνηκε πολύ καλύτερη, εκείνος κράτησε πίσω τους παίκτες και δεν πίεσε για τη νίκη αρκούμενος στην ισοπαλία. Οι πρώτες μουρμούρες άρχισαν να ακούγονται, αν και δεν βγήκαν από επίσημα χείλη.

Την Τρίτη, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Λάτσιο, είχαμε την επανάληψη. Και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν στο γήπεδο πολύ ανώτεροι από τους Ιταλούς, μάλιστα τώρα πέτυχαν ένα γκολ με τον Γκαλέτι στο 55ο λεπτό κι αντί να κλείσουν κι άλλο την Λάτσιο για το δεύτερο γκολ, γύρισαν πίσω.

Μάλιστα, όταν οι «λατσιάλι» πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης στο 77ο λεπτό, η αντίδραση του Λεμονή ήταν να ρίξει δύο λεπτά μετά τον Κοβάσεβιτς, χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Αυτή τη φορά η αντίδραση ήταν άμεση κι ήρθε από τον ίδιο τον Ίλια Ίβιτς. «Ίσως υπερεκτιμήσαμε την Λάτσιο. Οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα μετά το 1-0 και μετά το 1-1 δεν αντιδράσαμε καθόλου. Ο προπονητής είδε την Λάτσιο και τον τρόπο παιχνιδιού της και αυτός είναι που παίρνει τις αποφάσεις».

Ίσως να είναι νωρίς για να μιλάμε από τώρα για την επόμενη μέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά το σίγουρο είναι ότι η λύση του Σάββα Κωφίδη, ο οποίος έχει και την εμπιστοσύνη του Ίβιτς είναι προ των πυλών, κι αν δεν είναι άμεση η απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή, τότε στην επόμενη ευκαιρία, ο 47χρονος τεχνικός θα αποχαιρετήσει για δεύτερη φορά το λιμάνι...



ΠΑΟΚ

"Μόνος χορηγός του ΠΑΟΚ ο κόσμος"


Πλαισιωμένος από σύσσωμη της διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος της ομάδας, ευχαριστώντας αρχικά τον κόσμο της ομάδας για τη συμπαράσταση του αλλά και τονίζοντας πως η διοίκηση έχει ακόμα πολύ δουλειά μπροστά της.

«Είχαμε θέσει ως προϋπόθεση τη ρύθμιση των χρεών, η οποία και έγινε. Επιπλέον θέλαμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Είδαμε τη συσπείρωση του κόσμου, έχουμε δώσει έως τώρα λίγο πάνω από 11.000 εισιτήρια διαρκείας. Διαχειριζόμαστε τα χρήματα από το υστέρημα του λαού. Τον ευχαριστούμε. Στο αγωνιστικό, έπρεπε να βρίσκεται η ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Κάναμε αρκετές μεταγραφές και η ομάδα είναι πιο πλήρεις από πριν. Πήραμε έναν προπονητή, τον οποίο γνωρίζω κι έχω συνεργαστεί μαζί του. Θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο για να βρεθεί ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται. Κάναμε μια καλή αρχή, με αρκετές δυσκολίες, έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε από εδώ και πέρα. Επίσης, έχω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του, γιατί στο κάλεσμά μου, ανταποκρίθηκαν άμεσα για να εξυγιάνουμε την ομάδα».

Αναφορικά με το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο, ο Ζαγοράκης, είπε: «Με τον κ. Παράσχο έγινε μεγάλο θέμα. Όταν ανέλαβα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, υπήρχε απόλυτη εμπιστοσύνη, για το καλό της ομάδας. Όσο περνούσε ο χρόνος και έβλεπα την προετοιμασία, έβλεπα ότι υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία. Έκρινα εγώ ότι χρειαζόταν μια άμεση αλλαγή. Κατά κάποιο τρόπο, το πράσινο φως μου το έδωσε και το ότι έμεινε ελεύθερος ο κ. Σάντος. Αλλά στο πρώτο δίμηνο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, ούτε θα άλλαζα προπονητή, ακόμα κι αν ήταν και τότε ελεύθερος ο Σάντος».

Τέλος, ο «Ζαγόρ» ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά το αν υπάρχει κάποιος επενδυτής πίσω από τη διοίκηση: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τίποτα από πίσω. Ο μόνος χορηγός του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ και κανείς άλλος. Πρώτος μας στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό στην εξυγίανση. Δεύτερος να χτίσουμε μια ομάδα μαχητική, που θα παλεύει. Ένας προπονητής να λέει ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό, είναι υγιές. Δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι θα πάρουμε πρωταθλήματα. Τρίτος στόχος είναι να δώσουμε έμφαση στην υποδομή».

Βιολίδης: «Έχουμε 19 χορηγούς, ούτε έναν κρατικό»

Ο Ηλίας Βιολίδης ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον Ζαγοράκη που μας έδωσε την τιμή να υπηρετήσουμε αυτό που αγαπάμε. Είμαστε ΠΑΟΚ και είμαστε κομμάτι του ΠΑΟΚ. Όσο ελκυστικός κι αν είναι ο ΠΑΟΚ, μέχρι τώρα ήταν λίγο αφερέγγυος στον τομέα των χορηγιών, λόγω των προβλημάτων που ταλάνιζαν την ομάδα. Κάποιος που θέλει να επενδύσει, μετράει και το πόσο κοντά είναι ο κόσμος, που δεν ήταν συσπειρωμένος, αλλά συσπειρώθηκε με τον Θόδωρο. Τα διαρκείας αύξησαν τις χορηγίες! Στα έσοδα, θα ξεπεράσουμε τα 5 εκ ευρώ από χορηγικά πακέτα και τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι κάτι το οποίο το βρήκαμε, δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε. Έχει υπογραφεί μία συμφωνία, από την οποία τώρα δεν μπορούμε να φύγουμε. Οι συμφωνίες γινόντουσαν κάτω από ένα οικονομικό βάρος του ΠΑΟΚ. Προσπαθούσαμε να εξασφαλίσουμε χρήματα μπροστά, δεν το είδαμε μακροπρόθεσμα και αυτό ζημίωσε τον ΠΑΟΚ. Για τα κυλικεία, δεν τα πήραμε εμείς σαν ΠΑΕ, δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά προσυμφωνήσαμε με αυτόν που θα τα πάρει για τα προϊόντα, έτσι εισέρευσαν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Η μπουτίκ αυτή τη στιγμή ανήκει στη «Δικέφαλος», η οποία είναι 80% του Γούμενου και 20% του Μπατατούδη. Όμως, η «Δικέφαλος» είναι εξωστέα από την μπουτίκ πλέον. Δεχτήκαμε κάποιες προτάσεις για να παραχωρήσουμε την μπουτίκ σε κάποιους επιχειρηματίες, αλλά κρίναμε ότι οι προτάσεις ήταν ανεπαρκείς για το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Προχωρούμε στην ίδρυση μιας εταιρίας με την ονομασία «Τούμπα ΕΠΕ», με μετόχους τα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι θα είναι δωρητές του ποσοστού των κερδών τους κατευθείαν στον ΠΑΟΚ. Η εταιρία αυτή θα έχει την εκμετάλλευση του σήματος μόνο για τη φετινή σεζόν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δικαίωμα να ανακαλέσει την εκχώρηση σήματος, αν εμφανιστεί αύριο κάποιος επενδυτής, μπορεί να το πάρει δηλαδή. Αυτό κρίναμε για το καλό και το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες στο οικονομικό κομμάτι. Αυξήσαμε τους χορηγούς μας από 10 σε 19, χωρίς να έχουμε καμία κρατική εταιρία. Εμείς δουλεύουμε από τώρα για να συμπεριληφθεί ο ΠΑΟΚ στα μπάτζετ χορηγιών των μεγάλων εταιριών για του χρόνου».

Μανδρίνος: «Διοικητική αναδιοργάνωση»

Ο Ανδρέας Μανδρίνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Διαπιστώσαμε στο υπαλληλικό γραφείο ηθικό καταρρακωμένο από την αβεβαιότητα, παρωχημένες αντιλήψεις, ανυπαρξία ελέγχου και γενικότερα μια διοικητική αποδιοργάνωση. Στα γραφεία της ΠΑΕ έμπαινε όποιος ήθελε. Σήμερα ελέγχεται πλήρως και καταγράφεται η είσοδος και έξοδος επισκεπτών. Εκμεταλλευτήκαμε άδεια γραφεία και λειτουργούμε πλέον οργανωμένα. Ορίσαμε άνθρωπο για τον κεντρικό έλεγχο διαχείρισης προμηθειών, από τις οποίες ο ΠΑΟΚ ζημιωνόταν οικονομικά».

Ποικιλίδης: «Όλα θα πάνε καλά»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δήλωσε: «Καταρχήν ευχαριστώ τον Ζαγοράκη για την τιμή που μου έκανε να είμαι κι εγώ μέλος της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το κομμάτι που έχω σαν αρμοδιότητα, αυτό της επαφής με τους συνδέσμους, είναι δύσκολο. Ξεκίνησα άμεσα, κάνοντας περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πήγα στην Καβάλα, στην Κοζάνη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη. Μου είπανε τα παιδιά εκεί, ότι είναι η πρώτη φορά που άνθρωπος της ΠΑΕ τους επισκέπτεται και δεν τους καλεί να τους δει στα γραφεία της ΠΑΕ. Υπάρχει μια συσπείρωση του κόσμου και θεωρώ δεδομένη τη συμπαράστασή του. Τα διαρκείας είναι 11.256 και αυτό είναι σημαντικό. Συστάθηκε μια 9μελής επιτροπή, για να είναι πιο ευέλικτα τα πράγματα. Έξι θα είναι από τη Θεσσαλονίκη, ένας από την Ανατολική Μακεδονία, ένας από τη Δυτική Μακεδονία κι ένας από τη Νότια Ελλάδα. Κάθε εβδομάδα θα συγκεντρώνεται η επιτροπή αυτή για να συζητιούνται διάφορα θέματα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters