Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΕΚ

Βαριά ήττα για ΑΕΚ...

Το ότι η ΑΕΚ είχε μπροστά της ένα... βουνό να περάσει για να προκριθεί ήταν γνωστό από την κλήρωση του Αυγούστου και βέβαια από το σκορ του πρώτου αγώνα. Το θαύμα λοιπόν δεν ήρθε καθώς η Ένωση γνώρισε τη συντριβή με 4-1, αλλά αυτό που άφησε μια πικρή γεύση ήταν οτι η ομάδα του Φερέρ μετά το 30', όπου μέχρι τότε στεκόταν αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο, παρέδωσε ψυχή και σώμα στη Σεβίλλη για να γνωρίσει τελικά τη συντριβή, χαλώντας τις πολύ καλές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει στο πρώτο μισάωρο. Ας μείνουμε στο πρώτο καλό αυτό μισάωρο της ΑΕΚ λοιπόν και στο οτι έχασε από μια ανώτερη ομάδα.


Το ματς αντέχει σε κριτική μόνο μέχρι το πρώτο μισάωρο όταν η ΑΕΚ, που μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Μαντούκα και Ράμος απειλούσε από τα πλάγια αλλά της έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα πάντως της πίεσης αυτής ήταν η ΑΕΚ να απειλήσει με τον Μαντούκα στο 2' και με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο στο 12, οι οποίες ήταν και οι καλύτερες φάσεις της Ένωσης.


Στο 30' το ματς τελείωσε. Ο Σέζαρ στο 30' ανέτρεψε αναίτια τον Ντάνιελ Αλβες στη γωνία της περιοχής με τον Αλέρτς να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Λουίς Φαμπιάνο έκανε το 1-0 και απο εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Στο 41' από κόρνερ ο Κεϊτά με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-2 και σε φάση καρμπόν στο 45' ο Λουίς Φαμπιάνο ανενόχλητος με το κεφάλι έκανε το 0-3.


Με τους χειρότερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Κερζακόφ, που είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, νίκησε τον Μορέτο στο τετ α τετ για το 0-4, με τον Ντραγκουτίνοβιτς να χάνει την ευκαιρία για το 0-5 λίγα λεπτά μετά. Η είσοδος του Παυλή στο 62' απέφερε ένα κερδισμένο πέναλτι αλλά ο Πάλοπ είπε όχι στον Μαντούκα.


Εν τέλει, η ΑΕΚ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ της τιμής όταν ο Λυμπερόπουλος ανατράπηκε καθαρά από τον Ντάνιελ Αλβες με τον Αλέρτς να υποδεικνείει πάλι πέναλτι. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Ριβάλντο που δεν αστόχησε και έκανε το 4-1. Μάλιστα ο Λυμπερόπουλος στο 85' με το αριστερό παραλίγο να κάνει το 4-2 αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ...


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1) Στην ανωτερότητα της Σεβίλλης. Απλά τα πράγματα. Οι Ανδαλουσιανοί είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και το απέδειξαν και στο δεύτερο παιχνίδι.


2)
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αλλά αν η ΑΕΚ είχε πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς και είχε μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που είχε στο 0-0 θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο

ΠΩΣ "ΕΠΑΙΞΑΝ" ΟΙ ΚΟΟΥΤΣ

Λορένσο Σέρα Φερέρ: Με 4-2-3-1 και με έκπληξη τη συμμετοχή του Χρήστου Μπούρμπου παρέταξε ο Ισπανός την ΑΕΚ. Τερματοφύλακας ο Μαρσέλο Μορέτο, με κεντρικούς αμυντικούς τους Αλβες και Παπασταθόπουλο και στα άκρα, δεξιά τον Ράμος και αριστερά τον Μπούρμπο. Αμυντικά χαφ οι Ενσαλίβα και Ζήκος, δεξιά ο Μαντούκα, αριστερά ο Ζούλιο Σέζαρ σε ελεύθερο ρόλο ο Ριβάλντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.


Χουάντε Ράμος:
Δεν άλλαξε το 4-4-2 ο τεχνικός της Σεβίλλης. Κάτω από τα δοκάρια ο Πάλοπ και μπροστά στην άμυνα οι Εσκιντέ και Ντραγκουτίνοβιτς, με δεξιά τον Ντάνιελ Αλβες και αριστερά τον Φάντζιο. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Πόουλσεν και Κεϊτά, με δεξιά τον Χεσούς Νάβας και αριστερά τον Κάπελ. Μπροστά στην επίθεση οι Λουίς Φαμπιάνο και Κερζακόφ.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ


Ράμος:
Ο βραχύσωμος δεξιός μπακ έκανε ο,τι μπορούσε επιθετικά και ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την άμυνα της Σεβίλλης με την ταχύτητα του. Δεν έφτανε αυτός μόνο...


Λυμπερόπουλος:
Μαχητικός, πεισματάρης, παθιασμένος αλλά αναποτελεσματικός. Ο "Λύμπε" έδωσε ό,τι είχε αλλά δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρότι είχε ευκαρίες


Ριβάλντο:
Η ΑΕΚ είναι αλήθεια οτι και σ' αυτό και στο προηγούμενο ματς περίμενε περισσότερα από τον "Ρίμπο". Απειλούσε με στημένες φάσεις αλλά εν γένει δεν βοήθησε όσο μπορούσε.


Μαντούκα:
Μπορεί να έχασε το πέναλτι αλλά ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ΑΕΚ και προσπάθησε για το καλύτερο

Λουίς Φαμπιάνο:Λόγω των δύο γκολ που πέτυχε παίρνει τον άτυπο τίτλο του MVP. O Βραζιλιάνος και με πέναλτι και με κεφαλιά έβαλε ουσιαστικά "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ένωσης, παρότι έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο.


Κάπελ:
Πραγματικός κλώνος του Μέσι. Ο νεαρός Ισπανός είναι όλη η αριστερή πλευρά της Σεβίλλης. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και το έδειξε και σ' αυτό το ματς.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Πολ Αλέρτς έκανε μια διεκπεραιωτική διαιτησία, αλλά βοηθήθηκε σαφώς και από την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς παρά τα μικρολάθη που έκανε φυσικά και δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα το ματς.

1 σχόλιο:

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Μάλλον δεν ήταν ο Πουέρτα που είπε όχι στον Μαντούκα, αλλά ο Πάλοπ.

Αρχειοθήκη ιστοσελίδας

 

counters