Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι... αυτοκράτορες

Πως οι Γκαλέτι, Λεντέσμα και Κοβάσεβιτς απάλλαξαν τον Θρύλο από το σύνδρομο του "διπλού"

Ένα μεγάλο -αν όχι το μεγαλύτερο- μερίδιο επιτυχίας του Ολυμπιακού στη φετινή τους ευρωπαϊκή περιπέτεια, είναι αναμφίβολα και οι παίκτες του. Οι έστω και λίγες εναπομείναντες "παλιοσειρές", σε συνδυασμό με τους νεοφερμένους, αλλά με ευρωπαϊκό αέρα, παίκτες, έχουν δημιουργήσει ένα κράμα, που χωρίς να στερείται ατελειών, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, ενώ έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις του εκάστοτε παιχνιδιού και να κοιτά στα μάτια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το κόμπλεξ με τα εκτός έδρας παιχνίδια, όχι μόνο έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει μεταμορφωθεί σε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, κάτι που αποδεικνύεται με μια ματιά στις τρεις φετινές εξόδους του Ολυμπιακού. Στην Βρέμη, με την Βέρντερ να έχει ρίξει 8αρα στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια χάνοντας με 1-0 και κατάφεραν να το γυρίσουν με αντεπίθεση διαρκείας σε 1-3.

Στην Μαδρίτη, κόντρα στη "βασίλισσα" της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ψυχρολουσία ενός γρήγορου γκολ στο Μπερναμπέου, ωστόσο άμεσα ισοφάρισε. Ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες, δεν λύγισε, έβαλε τη μπάλα κάτω, προηγήθηκε και κυνήγησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στην τελευταία τους εκτός έδρας...παράσταση, οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν και πάλι να χάνουν (και μάλιστα με ένα άδικο γκολ), ωστόσο για άλλη μία φορά γύρισαν το παιχνίδι, επιδεικνύοντας αρετές που ουδέποτε δεν είχαν ξαναδείξει, όπως την εκπληκτική άμυνα, που έπνιξε κάθε απόπειρα απειλής από τους γηπεδούχους.

Γυρνώντας, όμως, στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, το mpala.gr ξεχωρίζει αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δικαιούνται να αποκαλούνται πρωταγωνιστές της επιτυχίας...

Λουτσιάνο Γκαλέτι: Ότι και να πει κανείς για τον Αργεντινό είναι λίγο. Τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, η σπιρτάδα και η εξυπνάδα στο παιχνίδι του, οι επιστροφές στην άμυνα και οι αντεπιθέσεις του, αλλά και η απόλυτη κυριαρχία στην δεξιά πλευρά, είναι μόλις λίγα από τα επιτεύγματά του...

Κριστιάν Λεντέσμα: Αναμφίβολα είναι ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού. Πραγματικός μαέστρος στον χώρο του κέντρου, άριστος στις αλλαγές παιχνιδιού, καλός "κλέφτης" και -κυρίως- ποδοσφαιριστής που έχει κάθετη μπαλιά. Κάπως έτσι δικαιολογείται και το στείρο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όποτε δεν παίζει ο Αργεντινός...

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Στα εκτός έδρας παιχνίδια με Λάτσιο και Βέρντερ άλλαξε την ροή του αγώνα, ενώ το ίδιο θα είχε κάνει και στο Μπερναμπέου, αν ο Κασίγιας δεν έκανε την απόκρουση της διοργάνωσης στο 90'. "Φονιάς" στην περιοχή, καλός με την μπάλα στα πόδια και άριστος στο ψηλό παιχνίδι. Ότι καλύτερο είχε ο Ολυμπιακός στην θέση του σέντερ φορ τα τελευταία παιχνίδια.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Σαν το παλιό καλό κρασί. Μπορεί πέρυσι να μην τράβηξε, ωστόσο φέτος δείχνει ανανεωμένος. Μεγάλα παιχνίδια από τον "Τζόλε" στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, η απώλειά του κόντρα στην Βέρντερ για την τελευταία αγωνιστική είναι τεράστια.

Ιεροκλής Στολτίδης: Κάνει σπουδαία σεζόν. Ίσως και γιατί έχει δίπλα του πλέον παίκτες που τρέχουν και μαρκάρουν, είναι φέτος αρχηγική η παρουσία του στο κέντρο. Ειδικά κόντρα στη Λάτσιο, η παρουσία του ήταν εκπληκτική και έχει μεγάλο μερίδιο στο διπλό της ομάδας του.

Αντώνης Νικοπολίδης: Απλά σταθερότατος. Αν και κόντρα στην Λάτσιο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, έκανε τα πάντα στην Βρέμη, αλλά και στο Καραϊσκάκη με τη Ρεάλ. Έχει μερίδιο στην επιτυχία και μάλιστα μεγάλη.

Παρασκευάς Αντζας: Μπορεί κόντρα στη Ρεάλ την Ισπανία να έκανε ένα λάθος που στοίχισε, ωστόσο στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν σχεδόν αλάνθαστος.

Χρήστος Πατσατζόγλου: Λίγοι θα περίμεναν ότι με την επιστροφή του στην ενεργό δράση θα έκανε τέτοια σεζόν. Έχει δώσει ταχύτητα που έλλειπε στο κέντρο, ενώ σημείωσε και το εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Βέρντερ. Σημαντική η παρουσία του.

Λομάνα Λούα Λούα: Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμη, ωστόσο μόνο και μόνο ότι στα περισσότερα παιχνίδια αναγκάζεται να κρατάει μόνος του σε...δράση όλη την αντίπαλη άμυνα, είναι στα υπέρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters