Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΟ

"Πράσινο" δίμηνο-φωτιά!


Για την... ιστορία βέβαια, η μετέπειτα ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, σε συνδυασμό με τις δύο νίκες του Ολυμπιακού στο φινάλε στέρησαν από τον Παναθηναϊκό του Μαλεζάνι τον τίτλο, ο οποίος κατέληξε στους «ερυθρόλευκους».
Ήταν 8 Μαϊου του 2005, όταν ο Παναθηναϊκός έφευγε ισόπαλος από την Τούμπα με 1-1 με σκόρερ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε σκοράρει ο νυν πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Τότε στην 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» ήταν μόνοι πρώτη στην κορυφή του πρωταθλήματος.


Στο παρόν πάντως τώρα, ο Παναθηναϊκός μετά από 2,5 χρόνια βρίσκεται και πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, πλην όμως το πρόγραμμα των «πρασίνων» μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου αποτελεί πραγματικό «κρας-τεστ» τίτλου για την ομάδα του Πεσέιρο, καθώς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου που θα παίξει με τον Ολυμπιακό, έχει αρκετά δύσκολα ματς στην προσπάθεια του να διατηρηθεί στην πρώτη θέση.

Μετά τη διακοπή, λόγω των προκριματικών του EURO 2008, οι «πράσινοι» λοιπόν πάνε στο Αλκαζάρ να αντιμετωπίσουν τη Λάρισα στο πρώτο από τα δύσκολα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει η ομάδα. Στις 9 Δεκεμβρίου η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει στο Καυταντζόγλειο τον Ηρακλή, ενώ μετά από μια βδομάδα φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

Πρόγραμμα "φωτιά" επιφυλάσσει η αρχή του 2008 για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο τέλος του πρώτου γύρου, για την ακρίβεια στην 14η αγωνιστική θα πάει στο "Κλ.Βικελίδης" να παίξει με τον πανίσχυρο Αρη, και φυσικά η αυλαία του δευτέρου γύρου ανοίγει με το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκη" με τον Ολυμπιακό.

Στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσθέσουμε και τα δύο ευρωπαϊκά ματς με Λοκομοτίβ στις 5/12, πριν από τον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός θέλει απλά την ισοπαλία ώστε να πάει αδιάφορος, έχοντας εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση, στη Μαδρίτη στις 19/12 για να παίξει με την Ατλέτικο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των "πρασίνων" μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε ένα δίμηνο που θα κρίνει πολλά για το "τριφύλλι".



Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού
25/11 Λάρισα-Παναθηναϊκός
02/12 Παναθηναϊκός-Ξάνθη

05/12

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ
09/12 Ηρακλής-Παναθηναϊκός
16/12 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

20/12

Ατλέτικο Μ. -Παναθηναϊκός
23/12 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
30/12 Αρης-Παναθηναϊκός
05/1 Παναθηναϊκός-Καλαμαριά
13/1 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Δεν παίζει μόνος...


Ερώτηση...Τι κοινό έχουν ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Ίλια Ίβιτς, ο Τάκης Λεμονής και οι παίκτες του Ολυμπιακού; Απάντηση: Ουδείς από αυτούς στο διάστημα που βρίσκονται στον «ερυθρόλευκο» σύλλογο δεν έχουν ξαναβρεθεί στην 4η θέση μετά από 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος... Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, έβαλε φωτιά στους...στατιστικολόγους, καθώς για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται τόσο πίσω στο κυνήγι του τίτλου.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός των ανθρώπων του Ολυμπιακού, είναι πως γίνεται οι ίδιοι παίκτες που τρώνε σίδερα και παίζουν εκπληκτικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, να εμφανίζονται τόσο νωθροί και κακοί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η αλήθεια, είναι ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι και τόσο οξύμωρο... Βλέπετε, πριν μόλις τρία χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2004-05, ο Ολυμπιακός είχε τα ίδια προβλήματα.

Η τότε ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, είχε την ικανότητα να κερδίζει την Λίβερπουλ και την Μονακό, ωστόσο δεν μπορούσε να κερδίσει την Χαλκηδόνα και την Ξάνθη. Στις 8 πρώτες αγωνιστικές, είχε χάσει εφτά βαθμούς στα τρία από τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια που είχε δώσει, με την διαφορά σε σχέση με φέτος να είναι ότι τότε είχε φύγει με «διπλό» κόντρα στον Αρη, ελλείψει κάποιου...Αουρέλιο. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, εκείνης της χρονιάς είναι ότι μέχρι την 25η αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε κάνει μόλις τρία διπλά και για να πάρει τελικά τον τίτλο χρειάστηκε άλλα τρία στις τελευταίες πέντε.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί και φέτος, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν στον Ολυμπιακό είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με τότε. Πιο συγκεκριμένα, πέραν ότι η φετινή ομάδα έχει να αντιμετωπίσει έναν σαφώς σοβαρότερο και δυνατότερο Παναθηναϊκό, αλλά και μία ΑΕΚ με μεγαλύτερη ποιότητα και πάθος για τον τίτλο, υστερεί από εκείνη την ομάδα σε τρεις βασικούς τομείς...

α) Οι τρύπες στο ρόστερ

Τ
α φετινά κενά στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πρωτόγνωρα... Μπορεί σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας οι «ερυθρόλευκοι» να διαθέτουν ότι ποιοτικότερο είχαν τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ σε αρκετές θέσεις δεν υπάρχει ούτε καν αντικαταστάτης, με αποτέλεσμα ο Τάκης Λεμονής να επιδίδεται σε αλχημείες του στυλ Αρτσούμπι-αριστερό μπακ. Αντίθετα η ομάδα του 2004-05, μπορεί να μην είχε τόσους ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της, ωστόσο διέθετε αρκετούς ποδοσφαιριστές που ήξεραν...απέξω το ελληνικό πρωτάθλημα και εύκολα ή δύσκολα κατάφερναν να παίρνουν αυτό που ήθελαν

β) Η έλλειψη αντι-Ριβάλντο

Τ
ο πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο. Για πρώτη φορά, μάλιστα, απουσιάζει από το ρόστερ ο παίκτης που θα ανοίξει τους αντίπαλους, θα οργανώσει την ομάδα και θα βγάλει την μπαλιά τρύπα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να λειτουργήσουν ευρωπαϊκά και να επενδύσουν σε αμυντικά χαφ, ωστόσο η επιλογή τους φαίνεται να γυρνάει μπούμερανγκ.

γ) Η έλλειψη...ψύχωσης

Η
λέξη που «τέλειωσε» τον Κάτανετς από τον πάγκο του Ολυμπιακού, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως έχουν κάνει ψύχωσή τους την καλή πορεία στην Ευρώπη, κάτι που μεταφράζεται στην έλλειψη αγωνιστικού πάθους στην Ελλάδα. Οι παίκτες φυλάνε τα πόδια τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάνουν από μόνοι τους συντήρηση δυνάμεων για να μπορέσουν να τα δώσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν στην Ευρώπη, τόσο οι εγχώριες διοργανώσεις θα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα...οντως δυσκολο προγραμμα ο βαζελος και σιγουρα θα εχει απωλειες...με τον γαβρο ειναι μια ιστορια απο μονη της πολυ περιεργη αλλα πιστευω οτι καποια στιγμη θα ανατρεψει πολλα...οσο για την αεκ φαινεται οτι παντα θα λειπει ενας γκολτζης περιοχης..χανουν κλασικες ευκαιριες και ο ριβαλντο δεν ειναι πλεον αυτος που ηταν αρχιζει να επηρρεαζει η κουραση...ενημερωνομαι απο το μπλογκ τωρα τελευταια για μπαλα για να ακουω και αλλες αποψεις...τα λεμε..

 

counters