Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

ΠΑΟ

Τέλος ο Victor από τον ΠΑΟ

Ο Βίκτορ Σάντσες αποχαιρετά τον Παναθηναϊκό μετά από ένα χρόνο παρουσίας με ελάχιστη προσφορά. Ο ισπανός, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να προσθέσει ποιότητα στη μεσαία γραμμή του τριφυλλιού, δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα εξαιτίας των συχνών τραυματισμών του και αποχωρεί από την ομάδα.

Ολα αυτά σε μια περίοδο όπου ο Βίκτορ είχε αναρρώσει πλήρως από τον τελευταίο τραυματισμό του (ατροφία στον τετρακέφαλο) και έδειχνε πολύ καλά στοιχεία στις πρώτες προπονήσεις. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο έμπειρος ισπανός θα βοηθήσει σημαντικά τον Παναθηναϊκό τη νέα χρονιά.

Η μεγάλη προσπάθεια του Βίκτορ στις προπονήσεις δεν έφερε αποτέλεσμα, άλλωστε οι δύο πλευρές εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για την λύση της συνεργασίας τους, καθώς ο παίκτης δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2008 (είχε υπογράψει για 2+1).

Τελικά, η "χρυσή τομή" βρέθηκε και ...βγήκε το διαζύγιο, καθώς ο Παναθηναϊκός συμφώνησε να πληρώσει ένα μέρος από τα 850.000 ευρώ που προβλέπονταν στο συμβόλαιο του Βίκτορ για τη νέα σεζόν (χωρίς τα μπόνους).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ισπανός πήγε την Παρασκευή (20/7) στην Παιανία, όχι για να προπονηθεί, αλλά για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, προαναγγέλοντας την αποχώρησή του από την ομάδα.

Η τελευταία εμφάνιση του έμπειρου άσου με την πράσινη φανέλα ήταν στις 25 Φεβρουαρίου απέναντι στον Ηρακλή (νίκη 3-0 για το τριφύλλι).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο "βαρύ" συμβόλαιο του Παναθηναϊκού τη σεζόν που πέρασε, αγωνίστηκε σε μόλις 12 παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα (στα 10 ξεκίνησε στην βασική 11άδα), σε 3 στο Κύπελλο Ελλάδας και σε ισάριθμα στο Κύπελλο UEFA.

Επέστρεψε ο Καραγκούνης

Επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια περιπλάνησης σε Ιταλία και Πορτογαλία. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα πρέπει να θεωρείται και πάλι παίκτης του Παναθηναϊκού. Συμφώνησε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τριετές συμβόλαιο και τη Δευτέρα 9/7 θα είναι στην Παιανία για την πρώτη της ομάδας.

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών επιβεβαώθηκαν. Ο διεθνής μέσος μόλις έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα, έκανε αποδεχτή την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τα επόμενα τρία χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες οι αποδοχές του θα είναι 800 χιλιάδες ευρώ.

Ο Καραγκούνης είναι το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού μετά τους Μάλαρτζ, Ν`Ντιογέ, Δημούτσο και Μάτος. Τώρα απομένουν κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για να καλυφθεί μια θέση κεντρικού αμυντικού και μια επιθετικού.

"Πάει στον Παναθηναϊκό"


Ο Μαρσέλο Μεντόνσα Ντε Μάτος θα είναι το 4ο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, καθώς τις πληροφορίες των βραζιλιάνικων μέσων, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Κορίνθιανς.

Συγκεκριμένα, ο Ρούμπενς Γκόμεζ γνωστοποίησε στον Τύπο της Βραζιλίας ότι ο 23χρονος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, καθώς οι δύο ομάδες έφτασαν σε οριστική συμφωνία, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 20% των χρημάτων θα πάρει η Κορίνθιανς και το 80% η εταιρία που έχει τα δικαιώματα του παίκτη.

Ο Μάτος αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του τριφυλλιού.

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής (6/7) ήρθε στην Αθήνα ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο πορτογάλος τεχνικός θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα (9/7, 13:00GR) στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους συνεργάτες του για το πρόγραμμα προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν οι πράσινοι.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνάντηση με τον Γιάσμινκο Βέλιτς για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αλλωστε, οι επόμενες προσθήκες θα είναι στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση δύο στόπερ, ενώ πιθανότατα θα ακολουθήσει η έλευση ενός μεσοεπιθετικού.

Στο μεταξύ, ο Παόυλο Μπαρμπόσα, εκπρόσωπος του Ρούμπεν Παλαθουέλος, ο οποίος αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Αρη, υποστήριξε με δηλώσεις του στον Τύπο της Σκοτίας ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον ισπανό μέσο:

"Ο Παναθηναϊκός τον θέλει, αλλά ο ίδιος προτιμά να πάει στην Χαρτς. Το σκοτσέζικο πρωτάθλημα είναι ανώτερο για αυτόν. Εχουμε συζητήσει με τη Χαρτς για τη συμφωνία, η οποία θα είναι ίσως για πέντε χρόνια", υπογράμμισε ο Πάουλο Μπαρμπόσα.

* Ο 33χρονος μέσος, Βαμπέτα, σύμφωνα με τα μέσα της Βραζιλίας αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μάτος στη μεσαία γραμμή της Κορίνθιανς.

* H ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι για την αγωνιστική περίοδο 2007-08, θα εκδοθούν κάρτες διαρκείας για τη Θύρα 14 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τα μέλη της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π. θα μπορούν να προμηθεύονται ατομικά από τις κάρτες αυτές.

* Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους φυσιοθεραπευτές κ.κ. Ζούμα Ηλία (επικεφαλής), Δευτεραίο Κωνσταντίνο και Στάμο Ιωάννη.


Συμφώνησε σε όλα και αναχώρησε...


Ο Νταμέ Εντογέ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, συμφώνησε σε όλα όσον αφορά τους όρους του συμβολαίου του και αναχώρησε για την Πορτογαλία.

Στο μεταξύ, το θέμα που προέκυψε με την Ακαντέμικα και την μονομερή ανανέωση του συμβολαίου του Νταμέ Εντογέ από τους πορτογάλους δεν φαίνεται να ανησυχεί τους πράσινους και το μόνο που θα καταφέρουν είναι απλά να καθυστερήσουν την ανακοίνωση της μεταγραφής.

Η Ακαντέμικα προσπαθεί να αποκομίσει έστω και την τελευταία στιγμή οικονομικό όφελος από τη μετακίνηση του Νταμέ Εντογέ στους πράσινους, χωρίς ωστόσο η κίνηση της να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα

Οπως είναι γνωστό οι μονομερείς ανανεώσεις δεν αναγνωρίζονται από τη FIFA και εφόσον ο σενεγαλέζος μέσος προσφύγει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, η δικαίωση του είναι θέμα χρόνου.

Στα πράσινα ο Μάλαρζ

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αρκάντιους Μάλαρζ. Η διοίκηση των πρασίνων ήρθε σε συμφωνία με την Ξάνθη και ο 27χρονος πορτιέρο θα φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο υψηλόσωμος πολωνός τερματοφύλακας, που έκανε εξαιρετική χρονιά με την Ξάνθη, αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάσμινκο Βέλιτς, ενώ πήρε και την... έγκριση του Ζοζέ Πεσέιρο (μέσω dvd).

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, ήρθε σε συμφωνία με τον ομόλογό του της ακριτικής ομάδας, Χρήστο Πανόπουλο και ο Μάλαρζ αναμένεται στην Αθήνα ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Κάποιοι ερμηνεύουν την απόκτησή του ως... απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον ελβετό πορτιέρο της Νασιονάλ Μαδέιρα, Ντιέγκο Μπενάλιο.

Ο Αρκάντιους Μάλαρζ είναι το δεύτερο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού μετά τον Εντογέ.

Πράσινος ο Δημούτσος


Ο Ελίνι Δημούτσος είναι η τρίτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού. Η πρόθεση των πρασίνων να δώσουν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές αποτυπώνεται με την απόκτηση του 19χρονου μέσου από τον Ηλυσιακό, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 4 χρόνια. Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μεταγραφές που θα ενισχύσουν άμεσα την ομάδα. Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τις οικογενειακές κάρτες διαρκείας.

Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στους πράσινους ήταν η κύρια αιτία για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για τη μετακίνηση του παίκτη, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε και η ΑΕΚ.

Η συμφωνία έκλεισε στα 100.000 ευρώ για τον Ηλυσιακό, ενώ θα δοθούν και δύο ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Ζωγράφου.

Ωστόσο, η προσθήκη του Ελίνι Δημούτσου δεν διαφοροποιεί το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι θα ενισχυθούν στον άξονα με την απόκτηση τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστών, δύο στόπερ, δύο μέσων και ενός επιθετικού.

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς συνεχίζει τις επαφές για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού ως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Νίκολα Σάντσεθ βρίσκεται στη λίστα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού , αλλά φαίνεται ότι δεν είναι ο κύριος στόχος. Η περίπτωση του 21χρονου αμυντικού έγινε πιο εύκολη με τον υποβιβασμό της Νουέβα Σικάγο, όμως σε προτεραιότητα υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν τις ικανότητες των Νασίφ Μόρις και Γιάννη Γκούμα.

Παράλληλα, ολλανδικά μέσα αναφέρουν ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον 25χρονο χιλιανό μέσο της Φέγενορντ, Σεμπάστιαν Πάρντο, ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή της ομάδας.

Τέλος, η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση και ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης θα παραχωρηθεί για τις οικογενειακές κάρτες και η θύρα 1 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της που έχουν κάνει αίτηση για οικογενειακή κάρτα διαρκείας στην θύρα 2 και οι οποίοι δεν έχουν ειδοποιηθεί έως σήμερα για την ικανοποίηση του αιτήματος τους, ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε για την οικογενειακή θύρα, θα παραχωρηθεί για οικογενειακές κάρτες και η θύρα 1 του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το οικογενειακό πακέτο για την θύρα 1 κοστίζει 400 ευρώ (1 γονέας και 1 παιδί), ενώ η χρέωση για κάθε επιπλέον παιδί είναι 100 ευρώ. Η ενημέρωση των φιλάθλων που έχουν κάνει αιτήσεις για την οικογενειακή θύρα και θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την θύρα 1, έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters