Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Τέλος και ο Ταραλίδης

Και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Γιάννης Ταραλίδης, όπως ανακοίνωσε η πειραϊκή ΠΑΕ την Τρίτη (3/7). Οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του 26χρονου μέσου, ο οποίος είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του.

"Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Γιώργος Λούβαρης συνάντησε σήμερα (3/7) τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Ταραλίδη και τον ενημέρωσε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν, που υπήρχε στο συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εύχεται στον Γιάννη Ταραλίδη κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του", αναφέρει η σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Ο Ταραλίδης μετακινήθηκε τον Ιανουάριο του 2004 στον Ολυμπιακό από την Πανηλειακό, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στις 3,5 σεζόν που έμεινε στην ομάδα.

Εγινε ο 9ος παίκτης που είδε την πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό, ακολουθώντας τους Ριβάλντο, Γρηγόρη Γεωργάτο, Γιάννη Οκκά, Γιώργο Ανατολάκη, Ερόλ Μπουλούτ, Αρούνα Μπαμπαγκίντα, Μίλος Μάριτς και Χάρη Παππά.

Ακόμη ένας στην επίθεση που ακούει στο όνομα Darko Kovacevic

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα πρέπει να θεωρείται η 3η μεταγραφή του Ολυμπιακού, μετά
τους Λίονελ Νούνιες και Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν σε συμφωνία με τον 34χρονο σέρβο επιθετικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Κοβάσεβιτς αναμένεται στην Αθήνα εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια για ένα χρόνο.

Ο διεθνής σέρβος επιθετικός, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ιλια Ιβιτς, ο οποίος χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση, αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού, αφού έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ έχει και μεγάλη εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα και πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1973 στο Κόβιν της Σερβίας. Η πρώτη ομάδα της καριέρας του ήταν η Πρόλετερ Ζρένιανιν, στην οποία αγωνίστηκε από το 1992 μέχρι το 1994. Σε αυτές τις δύο χρονιές, σημείωσε 37 γκολ σε 51 παιχνίδια και τότε οι φήμες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μίλαν, η Ιντερ, η Γιουβέντους, η Ρόμα και η Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 1994 μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα και η μεταγραφή του κόστισε 6,5 εκ. λίρες, περίπου 9,5 εκ ευρώ (4,5 εκ. λίρες για τη μεταγραφή και 2 εκ. λίρες λόγω ενός ειδικού όρου στην περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι κατακτούσαν το νταμπλ, κάτι που έγινε). Το διάστημα που έμεινε στον Ερυθρό Αστέρα (καλοκαίρι 1994-Δεκέμβριος 1995) έκανε πολύ καλά παιχνίδια, καθώς πέτυχε 37 γκολ σε 47 παιχνίδια.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, ο Κοβάσεβιτς κατέληξε στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Η σεζόν 1995-96 στην Αγγλία ήταν απογοητευτική για τον Κοβάσεβιτς, καθώς έπαιξε σε μόλις 16 παιχνίδια και σκόραρε 4 φορές. Ετσι, το 1996 μεταγράφηκε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την οποία σε 3 χρονιές (μέχρι το 1999), σημείωσε 41 γκολ σε 98 συμμετοχές και έγινε ίνδαλμα για τους οπαδούς της ισπανικής ομάδας.

Το καλοκαίρι του 1999 φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, όμως στις δύο χρονιές που έμεινε στο Τορίνο δεν είχε καλή παρουσία. Επαιξε σε 47 παιχνίδια και πέτυχε 11 γκολ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Λάτσιο, στην οποία αγωνίστηκε για 6 μήνες (καλοκαίρι 2001-Δεκέμβριος 2001).

Στους Λατσιάλι δεν έπαιξε πολύ (7 παιχνίδια χωρίς γκολ) και έτσι τον Ιανουάριο του 2002 επέστρεψε στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους φιλάθλους της ισπανικής ομάδας να τον υποδέχονται με standing ovation. Από το 2002 μέχρι και την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε σε 163 παιχνίδια με την Σοσιεδάδ και πέτυχε 51 γκολ.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, με την οποία μετράει 55 συμμετοχές και 20 γκολ.

Στο λιμάνι ο Galleti

Η απόκτηση του Γκαλέτι αποτελεί μια σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής και μάλιστα έχει πετύχει τρία τέρματα.

Παράλληλα, είναι 27χρονών σε πολύ καλή ηλικία και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά στη μεσαία γραμμή τους ερυθρόλευκους.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού βρέθηκε στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Ατλέτικο, καθώς οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει σε όλα με τον αργεντινό μέσο και απέμενε μόνο η θετική συγκατάθεση των ροχιμπλάνκος.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όσο εύκολα παρουσιάζονταν πριν τη συνάντηση, αφού ανάμεσα στις δύο πλευρές έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις διάρκειας περίπου 6 ωρών για να βρεθεί η...χρυσή τομή που άναψε τελικά το πράσινο φως για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφή είχε... κολλήσει στο ύψος της αμοιβής της Ατλέτικο, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου ζητούσαν περίπου 2.5εκ. ευρώ για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, ενώ ο Ολυμπιακός έδινε περίπου 1.5εκ. ευρώ. Τελικά, οι ερυθρόλευκοι έκαναν την υπέρβαση και ανέβασαν την προσφορά τους στο ύψος των 2.5εκ ευρώ για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι εγκαταλείπει την Primera Division κάνοντας σπουδαία καριέρα, αρχικά στη Σαραγόσα με την οποία τις σεζόν (2001-05) είχε 135 συμμετοχές και 15 γκολ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε 57 συμμετοχές και σημείωσε 4 τέρματα.

Από` κει και πέρα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού θα μεταβεί στην Ιταλία προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της Πάρμα για την απόκτηση του Ντομένικο Μορφέο.

Η περίπτωση του 31χρονου ιταλού μέσου δεν είναι εύκολη διότι η διοίκηση της Πάρμα δηλώνει ότι δεν παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο Ιλια Ιβιτς θα ξεκινήσει κύκλο συζητήσεων για να διαπιστώσει τις προθέσεις τόσο του παίκτη, όσο και της ομάδας του. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Σαμπντόρια εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μορφέο.

Τέλος, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εξετάζει την περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής. Ο εκπρόσωπος του αργεντινού αμυντικού, Μαρσέλο Λομπίγια, έκανε δηλώσεις στα ισπανικά μέσα και υποστήριξε ότι Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει ενδιαφερθεί επίσημα για την απόκτηση του πελάτη του και σύντομα αναμένονται εξελίξεις



Λιονέλ Χόρχε Νούνιες το νέο απόκτημα του θρύλου


Από τα κόκκινα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, στα ερυθρόλευκα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και από την Αργεντινή στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά. Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας ο Λιονέλ Νούνιες, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα φορά για τέσσερα χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα με τον Δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Ποιος είναι όμως ο Λιονέλ Νούνιες; Το www.olympiacos.org παραθέτει μερικά από τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόκτησή του.

Ο Λιονέλ Χόρχε Νούνιες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1984 (είναι 22 ετών) και τα τελευταία χρόνια η παρουσία του με τη φανέλα της ομάδας από την οποία προέρχεται, της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ήταν συνεχώς ανοδική. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις συμμετοχές και τα γκολ που έχει πετύχει, αν δούμε τους αριθμούς, αλλά και από την εν γένει παρουσία του στο σύνολο της ομάδας του.

Έχει ύψος 1.85 και βάρος 75 κιλά. Με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, στην οποία έπαιζε φορώντας τη φανέλλα με το 11, έχει αγωνιστεί σε 61 παιχνίδια και έχει πετύχει 16 γκολ, με πιο παραγωγική αγωνιστική σεζόν τη φετινή που πέτυχε 13. Από αυτά τα 13 μόνο το ένα ήταν με πέναλτι, όπως θα δούμε αναλυτικά πιο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters