Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

ΑΕΚ

Φρεντερίκο Χαβιέ Ασκάρατε στην ΑΕΚ


Ο Φρεντερίκο Χαβιέ Ασκάρατε βρίσκεται στην Αθήνα για να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με την ΑΕΚ. Ο 23χρονος Αργεντίνος αμυντικός ήρθε στη χώρα μας τη Δευτέρα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του με την Ενωση.Ο Ασκάρατε αποτελεί προσωπική επιλογή του Σέρα Φερέρ, ο οποίος έχει εξαιρετική άποψη για την αξία του και με την απόκτησή του θα ολοκληρωθούν οι κινήσεις στις θέσεις της άμυνας της ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Δυσκολεύει η κατάσταση για τον Μανού καθώς η Μπενφίκα δεν έχει απαντήσει στην πρόταση της ΑΕΚ και εφόσον αυτό δεν γίνει άμεσα η ΑΕΚ θα στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση του δεξιού χαφ. Ακούστηκε και το όνομα του Χάρη Παππά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ενωση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τον Γιάννη Ταραλίδη.

Arrivederci «Σόρε»


Την τελική μορφή αρχίζει να παίρνει το ρόστερ της ΑΕΚ για τη σεζόν 2007-08. Μετά την απόκτηση του Αργεντινού κεντρικού αμυντικού Φρεντερίκο Χαβιέ Ασκάρατε (απομένει μόνο το τυπικό της διαδικασίας), στις τελευταίες εξελίξεις προστίθεται η επικείμενη αποχώρηση του Στέφανο Σορεντίνο με προορισμό την Τορίνο. Η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης κατέθεσε πρόταση ύψους 1,4 εκάτ ευρώ στον Κριστιάν Αμπιάτι, την ίδια στιγμή που εκείνη της «γκρανάτα» δεν ξεπερνάει τις 700.000. Αυτό συνεπάγεται πως ο Αμπιάτι είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει και πάλι δανεικός (από τη Μίλαν) στη Μαδρίτη και να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής για τον Στέφανο Σορεντίνο. Από εκεί και πέρα, ο Χάρης Παπάς βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΑΕΚ, από τη στιγμή που δεν προχωράει το θέμα Μανού, ενώ δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Γιάννη Ταραλίδη, αν και ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πως θα ήθελε να παίξει ξανά στην ίδια ομάδα με τον Ριβάλντο.

Ο Παπάς στη
ν ΑΕΚ

Η περίπτωση του Χάρη Παππά δεν είναι απ` αυτές που συναντάει κανείς κάθε ημέρα. Εχει τις ιδιομορφίες της... Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ ξεκίνησε ως αθλητής του στίβου και ενώ όλα έδειχναν ότι θα παρέμενε πιστός στα κουλουάρ -α φού ήταν πολύ καλός σε αυτό που έκανε - ήρθε η ανατροπή! Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο αποκαλύφθηκε τυχαία στα 18 του χρόνια και από τότε η ζωή του άλλαξε... Εγινε σύντομα επαγγελματίας και στα 22 του φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε η συμφωνία με την αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ.

Οταν ήταν στο δημοτικό ακόμη, ο Χάρης Παππάς αναζητούσε τρόπους για να διοχετεύσει την συσσωρευμένη του ενέργεια. Αρχικά, ήρθε ο στίβος... Ο μικρός Χάρης άρχισε να δείχνει το ταλέντο του στο σπριντ, κάτι που στο μέλλον θα συνειδητοποιούσαν και οι αντίπαλοί του. Ηταν τόσο καλός που είχε συμπεριληφθεί στις μικρές Εθνικές ομάδες στο άθλημα των 400 μέτρων.

Επειδή, όμως, οι σπουδές είναι σπουδές, ο Παππάς πέρασε σε μια Οικονομική Σχολή για να "εξασφαλίσει" το μέλλον του. Κάτι που δε σημαίνει ότι θα εγκατέλειπε όλα τα χόμπι του. Αντιθέτως! Πήγαινε με φίλους για 5x5 και μια μέρα σαν κι αυτές άλλαξε τη ζωή του.

Ο προπονητής του Ορφέα Ελευθερούπολης, Στέλιος Κατρακυλάκης, τον είδε και του είπε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Οταν ο Παππάς ήταν ήδη 18 ετών. Aυτό ήταν...

Πολύ σύντομα έγινε επαγγελματίας και πήρε μεταγραφή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στον ενάμιση χρόνο που έμεινε στην Καλαμαριά - ως παίκτης του Απόλλωνα - έβγαλε μάτια και ...πνευμόνια, αποδεικνύοντας πως το ποδοσφαιρικό ταλέντο, δεν ...κοιτά χρόνια προϋπηρεσίας.

Κάπου εκεί άρχισαν να ηχούν οι καμπάνες των τριών του ΠΟΚ. Πιο ζεστός εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός και ο Χάρης στα 22 του παίρνει τη μεταγραφή για τους ερυθρόλευκους, έχοντας ουσιαστικά παίξει μπάλα τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές (και του ποδοσφαίρου και του στίβου) δεν ικανοποιεί τον Τροντ Σόλιντ και ο νορβηγός τεχνικός τον δίνει δανεικό στον Απόλλωνα.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα και ο Χάρης με τη φανέλα των Ποντίων συμπληρώνει 28 συμμετοχές στην Α` Εθνική της σεζόν 2005-06 με 7 γκολ.

Ο Σόλιντ πήρε την απάντησή του... και αποφάσισε να τον κρατήσει την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό, χωρίς, όμως να παίρνει πολλές ευκαιρίες, καθώς τις περισσότερες φορές έμπαινε αλλαγή στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων.

Με την έλευση του Τάκη Λεμονή, ο Παππάς πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και η εξέδρα του Ολυμπιακού τον αγάπησε. Παρόλα αυτά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον 24χρονο επιθετικό (25/6). Δύο 24ωρα αργότερα (27/6) ήρθε η συμφωνία με την αγαπημένη του ομάδα.

Ο "μικρός" υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ, σημειώνοντας στις πρώτες του δηλώσεις: "... Ηρθα σε μια μεγάλη ομάδα, την οποία υποστηρίζω από μικρός και θα κάνω τα πάντα γι` αυτήν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters