Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

"Κάρα": Πρόκριση με 4 βαθμούς

Μεγάλη συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη φιλοξενεί το επίσημο περιοδικό της ΟΥΕΦΑ. Ο "Κάρα", μίλησε για τα παιχνίδια με Βοσνία και Τουρκία, τονίζοντας ότι στόχος της Εθνικής είναι οι 4 βαθμοί, που θα της δώσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση για το EURO.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη...


Πόσο κοντά είναι η Ελλάδα στην πρόκριση;

"Είμαστε στο σωστό δρόμο. Χάσαμε μόνο μία φορά και ήρθαμε ισόπαλοι σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Όσλο αλλά από ΄κει και πέρα κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια. Αν κερδίσουμε το Σάββατο απέναντι στη Βοσνία και πάρουμε ένα βαθμό στη Τουρκία την Τετάρτη, θα πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς την πρόκριση".

Κάνετε ήδη σκέψεις για το "Euro 2008";

"Όσο μαθηματικά δεν είμαστε στα τελικά, δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι΄ αυτό. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι σε όλα τα παιχνίδια για να προκριθούμε, γιατί είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στα τελικά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε την υπεραισιοδοξία".

Έχει αποδώσει ελκυστικό ποδόσφαιρο η Ελλάδα για πάρει αποτελέσματα;

"Όλοι οι παίκτες θέλουν να συνδυάσουμε τα καλά αποτελέσματα με ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά στην προκριματική φάση δεν παίζουν ρόλο οι εμφανίσεις. Αν παίζεις καλά στην διάρκεια, είναι καλύτερα".


Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι προπονητής της Εθνικής για περισσότερο από έξι χρόνια. Ο χαρακτήρας του φαίνεται να ταιριάζει με τους παίκτες;

"Είναι νικητής και θέλει να συνεχίσει να κερδίζει. Όποια και αν είναι η κριτική για το στυλ παιχνιδιού, πάντα μας λέει ότι δεν υπάρχουν συνταγές για μοντέρνες νίκες ή μοντέρνες ήττες. Το θέμα είναι να συνεχίσεις να κερδίζεις και να παραμένεις σε υψηλό επίπεδο".

Στο παιχνίδι με την Τουρκία θέλετε να πάρετε εκδίκηση για την ήττα με 4-1 στον Πειραιά τον Μάρτιο;

"Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να προκριθούμε στα τελικά, είτε κερδίζουμε, είτε ερχόμαστε ισόπαλοι, είτε χάνουμε απέναντι στην Τουρκία. Δεν είναι θέμα εκδίκησης-είναι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε τώρα".


Η ατμόσφαιρα στο "Αλί Σαμί Γεν" θα είναι καυτή

"Είμαστε μία έμπειρη ομάδα και έχουμε παίξει πολλές φορές κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δύο χρόνια πριν παίξαμε με την Τουρκία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006. Τα πήγαμε καλά στην Κωνσταντινούπολη και ήρθαμε ισόπαλοι 0-0.Αυτό που έχει σημασία είναι η εμφάνιση και όχι η ατμόσφαιρα".

Πόσο δύσκολο ήταν να προκριθεί η Ελλάδα στα τελικά του Μουντιάλ του 2006;

"Απογοητευτήκαμε που δεν προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ίσως να μας έκανε καλό γιατί τώρα είμαστε περισσότερο αποφασισμένοι όσο ποτέ να τα πάμε καλά. Θέλαμε όλοι να πάμε στην Γερμανία και παλέψαμε έως το τελευταίο παιχνίδι αλλά πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα στα προκριματικά. Το καλοκαίρι του 2004 για εμάς ήταν διαφορετικό μετά την κατάκτηση του Euro".

Τι νομίζεις για την ανανέωση του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική ομάδα;

"Κάθε παίκτης που καλείται από τον Ότο Ρεχάγκελ, προσαρμόζεται γρήγορα στην ατμόσφαιρα της ομάδας. Στην Ελλάδα δεν λείπει το ταλέντο και αποδείχθηκε με την Εθνική Νέων που τερμάτισε δεύτερη στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Υπάρχει σημαντικός αριθμός Ελλήνων παικτών που τα πάνε καλά στα πρωταθλήματα του εξωτερικού αλλά λείπουν άλλα πράγματα στην Ελλάδα όπως το περιβάλλον το οποίο βοηθά ένα ταλέντο να αναπτυχθεί. Την περασμένη εβδομάδα πέντε Ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA και υπήρξε ενθουσιασμός από τους οπαδούς. Οι άνθρωποι ξεχνούν τα προβλήματα τους μέσω του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος διασκέδασης και πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των οπαδών".

Ποιό είναι το πιο δυνατό σημείο της Ελλάδας, τώρα που ως πρωταθλήτρια Ευρώπης έχασε το στοιχείο της έκπληξης;

"Πιστεύω ότι βασικό στοιχείο δεν ήταν η έκπληξη αλλά το ομαδικό πνεύμα. Δεν είμαστε εκπληκτική ομάδα, δεν παίζουμε σαν την Βραζιλία αλλά έχουμε φοβερό ομαδικό πνεύμα. Αν το διατηρήσουμε είμαστε δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα".

Προσωπικά σκέφτεσαι ποτέ τον τελικό του Euro 2004 κόντρα στην Πορτογαλία, ένα παιχνίδι που έχασες λόγω τιμωρίας;

"Εκείνη την ημέρα το πιο σημαντικό ήταν η κατάκτηση του τροπαίου, τίποτα άλλο δεν είχε σημασία. Φυσικά ήθελα να αγωνιστώ, αλλά ακόμη έχω πολλές να θυμάμαι από το όνειρο που ζήσαμε σε όλη την πορεία προς τον τελικό".


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


"Μετακομίζει" ο Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος «βάζει λουκέτο» στη Νέα Σμύρνη αφού πρέπει να γίνουν απαραίτητα έργα για την βελτίωση του χλοοτάπητα και γενικότερα χώρων του γηπέδου κι έτσι μέχρι τις 25/10 θα παίζει στο «Ζηρίνειο».

Οι «κυανέρυθροι» θα επιστρέψουν στη Νέα Σμύρνη στον ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Χέλσινμποργκ στις 25 Οκτωβρίου, αλλά η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο στο «Ζηρίνειο» ήταν απογοητευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters