Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ U19

Αυτό το παραμύθι δεν έχει τέλος...

Τι κι αν δεν κατάφεραν να πάρουν το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης... Οι πιτσιρικάδες του Νίκου Νιόπλια έζησαν το δικό τους παραμύθι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διεχήχθη στην Αυστρία, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί ηττήθηκαν 0-1 από την Ισπανία, αλλά μας γέμισαν με αισιοδοξία, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών ομάδων... Οι ατσίδες με τα μπλε, υπό το βλέμμα του Οτο Ρεχάγκελ, έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και έβαλαν τα θεμέλια στα γήπεδα, όπου του χρόνου η Εθνική ομάδα των Ανδρών θα κληθεί να υπερασπιστεί τον μονάκριβο τίτλο που κατέκτησε το 2004 στην Πορτογαλία.

Η ελληνική ομάδα υπερεκτίμησε τους αντιπάλους της και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντάς τους να κάνουν παιχνίδι. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, τον Ααρόν να ξεχωρίζει μακράν και από τους 22 ποδοσφαιριστές δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την ελληνική άμυνα, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, κυρίως λόγω των έγκαιρων επεμβάσεων των ελλήνων διεθνών.

Τη στιγμή, που η Εθνική μας είχε ισορροπήσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι, ήρθε το γκολ των ισπανών. Από στημένη φάση, σε μια στιγμή (η μοναδική στο πρώτο μέρος), που η ελληνική ομάδα πιάστηκε στον ύπνο. Ο Παρέχο έστησε τη μπάλα πλάγια αριστερά, εκτέλεσε το φάουλ, το τείχος άνοιξε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του -εκτός θέσης- Στρατηλάτη.

Νωρίτερα, το... καλοκουρδισμένο σύνολο του Νίκου Νιόπλια, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Και στις δύο δημιουργός ήταν ο δραστήριος Γιάννης Παπαδοπουλος. Στο 19` έβγαλε τετ α τετ τον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε απελπιστικά άουτ και στο 36` έβγαλε... φάτσα με την αντίπαλη εστία τον Νίνη, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Ασένχο στην έξοδό του.

Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές επισκέψεις στην ισπανική περιοχή, αφού μετά το γκολ (38`) δεν υπήρξαν και τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης των ελλήνων διεθνών, πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην Εθνική μας. Αυτή, άλλωστε, "κυνηγούσε" το σκορ... Ο Νιόπλιας απέσυρε Δημούτσο και Νίνη, βάζοντας στον αγώνα Σιόβα και Παπάζογλου. Η ομάδα έγινε πιο κινητική και απέκτησε τον έλεγχο, κρατώντας παράλληλα τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Στρατηλάτη.

Της έλειψε, όμως, η ουσία, αν και άγγιξε το γκολ σε πολλές περιπτώσεις. Στο 59` με τους Παπάζογλου - Μήτρογλου να βλέπουν τη μπάλα να περνάει βασανιστικά δίπλα από το κεφάλι τους, στο 64` και στο 87` με τον Ασένχο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ εξαιρετικά σουτ των Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, αντίστοιχα και στο 88` με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά εξ επαφής.

Οι ισπανοί είχαν παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να διαφυλλάξουν το 1-0 και το κατάφεραν. Μάλιστα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Στρατηλάτης έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Το τελικό 0-1 αφήνει πικρή γεύση, αλλά η συνολική λαμπρή παρουσία στο Euro U-19, βάζει γερά θεμέλια για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, που το αποτελούν οι πρωταγωνιστές... Ανδρούτσος Απόστολος , Δαύκος Κωνσταντίνος , Στρατηλάτης Κυριάκος , Αποστολόπουλος Βασίλειος , Μονιάκης Εμμανουήλ , Μπαρμπούδης Νικόλαος , Πάγκαλης Αλέξανδρος , Παπάζογλου Αναστάσιος , Παπασταθόπουλος Σωκράτης , Βαλλιάνος Βασίλειος , Δημούτσος Ελίνι , Ιωαννίδης Γεώργιος , Καραφυλλάκης Ιωάννης , Κουτσιανικούλης Βασίλειος , Λαμπρόπουλος Ανδρέας , Μπουκουβάλας Μιχαήλ , Νίνης Σωτήριος , Παπαδόπουλος Ιωάννης , Πεχλιβάνης Ιωάννης , Πλιάτσικας Βασίλειος , Σιάκας Γεώργιος , Σιόβας Δημήτριος , Αθανασιάδης Στέφανος , Γιάντσης Δημήτριος , Μαυρουδής Μάριος , Μήτρογλου Κωνσταντίνος , Παπάζογλου Αθανάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

counters