Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Τα βρήκαν ΠΑΟ και "Ιβα"


Tην πρόθεση του να παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Σάλτσμπουργκ, εξέφρασε ο Αντρέας Ίβανσιτς, σε συνάντηση που είχε το βράδυ της Τρίτης, με τον εκπρόσωπο του, Γκέοργκ Στανγκάσινγκερ.

«Είμαι πολύ καλά εδώ, περνάω μια χαρά, ο κόσμος με αγαπάει, έχω δέσει με την ομάδα και φέτος έχουμε και έναν πολύ καλό προπονητή. Εγώ θέλω να μείνω και να παίξω και τα επόμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό», φέρεται να είπε στον μάνατζερ του ο διεθνής Αυστριακός, που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του.

Στην συνέχεια (το πρωί της Τετάρτης) ο κος.Στανγκάσινγκερ συναντήθηκε με τον Γιάσμνικο Βέλιτς, με τον οποίο δεν άργησε να έρθει σε συμφωνία, αφού και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, επιθυμεί διακαώς την παραμονή του «Ιβ» στην Παιανία.

Οι δύο πλευρές έδωσαν λοιπόν τα χέρια και ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» εξουσιοδότησε τον ατζέντη του παίκτη, να έρθει σε επαφή με την Σάλτσμπουργκ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα.

Η πρόταση του «τριφυλλιού» αναμένεται να ξεκινήσει από το 1,3εκατ.ευρώ, ωστόσο οι Αυστριακοί έχουν κάνει γνωστό στον Παναθηναϊκό, ότι η τιμή πώλησης του Ίβανσιτς, είναι 2εκατ.ευρώ. Και οι δύο πλευρές φέρονται διατεθειμένες να κάνουν υποχωρήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η οριστική συμφωνία, δε θα αργήσει να έρθει.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Βαρύ το κλίμα για τον Λεμονή


Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν δυσαρεστημένος με την έλλειψη αντίδρασης από την ομάδα στο 3-0

Oι... καμπάνες αρχίζουν να ηχούν σιγά σιγά για τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δει από κοντά την ομάδα να δείχνει διάθεση για μάχη, αποχώρησε απογοητευμένος από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν δυσαρεστημένος από την έλλειψη διάθεσης και τον φόβο που έδειξαν οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» απέναντι στην Τσέλσι, ενώ οι... κακές γλώσσες λένε ότι δεν του άρεσε καθόλου η απόφαση του Λεμονή να μην ξεκινήσει τον Μπελούτσι στο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό ματς.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε τον χειμώνα 7,5 εκ. ευρώ για τον Αργεντινό άσσο, και περίμενε να βοηθήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ στα ματς των «16», αλλά και στα δύο μπήκε ως αλλαγή.

Απογοητευμένοι για τον ίδιο λόγο ήταν και οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι στο αεροδρόμιο τόνιζαν στον Τάκη Λεμονή και τον Ίλια Ίβιτς ότι δεν είχαν την απαίτηση να αποκλείσουν την Τσέλσι, αλλά οι παίκτες δεν έπαιξαν με πάθος. Η μόνη απάντηση που έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν ότι το πρώτο γκολ που ήρθε στην πρώτη φάση των Αγγλων "έκοψε" τα πόδια των παικτών του...

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο ματς ενόψει κόντρα στην Βέροια εκτός έδρας, όπου σε 11 ματς φέτος έχει πέντε ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ μετά την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων έχει φτάσει μόνο στον έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη θέση...

Την Τρίτη ακολουθεί το καθιερωμένο ΔΣ της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσει και θέμα προπονητή στο τραπέζι...

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Με απουσίες η προπόνηση


H ικανοποίηση για το αποτέλεσμα κόντρα στον Λεβαδειακό, κυριαρχεί στο στρατόπεδο του ΟΦΗ, από την προπόνηση του οποίου έλειπαν πέντε ποδοσφαιριστές την Δευτέρα (03/03). Αρβανίτης, Πετρόπουλος και Γκάντσεφ ζήτησαν και πήραν άδεια από τον Γιώργο Παράσχο, ο Γκακούλα θα επιστρέψει αύριο στις προπονήσεις αφού ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρεί, ενώ ο Ταραλίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Όσοι έπαιξαν κόντρα στον Λεβαδειακό ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ για τους υπόλοιπους η μέρα επεφύλασσε φιλικό με την ομάδα των νέων. Αύριο, οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη, με διπλή προπόνηση.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Τα 8 σημεία φωτιά του ντέρμπι


O σημαντικότερος αγώνας της 23ης αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ εναντίον Παναθηναϊκού με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τους δυο μονομάχους η νίκη είναι μονόδρομος, με την μεν ΑΕΚ να παίζει το τελευταίο της χαρτί, τον δε ΠΑΟ να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο.

Το ντέρμπι χαρακτηρίζεται από τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο ΠΑΕ απέναντι στους οπαδούς τους. Η μεν ΑΕΚ μετά την γκρίνια και τις αποδοκιμασίες για τον Φερέρ και τον Ριβάλντο αποζήτησε την υποστήριξη της "Ορίτζιναλ" κι έδωσε εισιτήρια στους οργανωμένους για να τους έχει στο ΟΑΚΑ, ενώ από την άλλη ο "Τζίγγερ" και ο Πεσέιρο αναφέρθηκαν σε οπαδούς που δεν θέλουν να πάρουν την πρωτιά, ενώ και οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη την Παρασκευή κινούνται στο ίδιο κλίμα...

Ενας αγώνας λοιπόν γεμάτος παράδοξα καθώς ο πρώτος που έγινε τρίτος αντιμετωπίζει τον τρίτο που έγινε πρώτος. Το mpala.gr σας παρουσιάζει τα οχτώ σημεία φωτιά του ντέρμπι.

1. Ψυχολογία: Αποφασισμένοι για τη νίκη...

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ παρουσιάζονται αποφασισμένοι και μιλούν για νίκη. Θέλουν εκδίκηση για την ήττα και όσα συνέβησαν στον αγώνα του πρώτου γύρου (συμπεριφορά του Ν Ντοι, επεισόδια στη φυσούνα με τον Φερερ). Η νίκη επί του Ηρακλή ανόρθωσε το ηθικό τους και δυνάμωσε την... πίστη τους (που ενισχύθηκε από τον αγιασμό(!) της Παρασκευής) για επικράτηση επί του ΠΑΟ.

Στο τριφύλλι παρατηρείται μια συσπείρωση μέσα στην ομάδα μετά τις επικρίσεις. Αισθάνονται «μόνοι εναντίον όλων» και είναι αποφασισμένοι για απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση, όπως εκφράζει και ο Καραγκούνης μέσω δηλώσεων. Ετσι το ντέρμπι θεωρείται αφετηρία, προς τον τίτλο και τις απαντήσεις.

2. Αγωνιστικό: Που ποντάρουν...
Ο Κωστένογλου θα βασιστεί στις κολώνες της ομάδας, Δέλλα, Ζήκο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο ενώ θα χρησιμοποιήσει ότι καλύτερο διαθέτει για να πάρει την νίκη. Επίσης θεωρούν πως η εξέδρα, που αναμένεται να είναι γεμάτη και καυτή, θα τους δώσει την απαιτούμενη ώθηση ώστε να κάμψουν την αντίσταση του αντιπάλου.

Στον Παναθηναϊκό ποντάρουν στις πολύ καλές εμφανίσεις τους σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια. Η ομάδα και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και καλά αποτελέσματα πήρε σε όλους τους δύσκολους αγώνες (εκτός από το Κύπελλο με Ολυμπιακό) και σε συνδυασμό με την ευκαιρία να αποστομώσουν τους επικριτές τους τους κάνει να αισθάνονται ακόμα πιο δυνατοί.

3. Βαθμολογικός Πίνακας...

Ντέρμπι κορυφής χωρίς κανείς από τους δυο να είναι απόλυτα σίγουρος για την ακριβή του θέση στη βαθμολογία. Όσο μένει ανοιχτή η υπόθεση της ένστασης του Ολυμπιακού τόσο όλα παραμένουν ρευστά. Η ΑΕΚ δεν θέλει να χάσει την επαφή και οι τρεις βαθμοί θα την κρατήσουν μέσα στο κόλπο ενώ για τον Παναθηναϊκό με νίκη στο ντέρμπι (και επικράτηση επί του Ατρομήτου) τον φέρνει πρώτο αδιαφορώντας για την υπόθεση Βάλνερ.

Με τους δυο μονομάχους να έχουν απο ένα παιχνίδι λιγότερο αν ο Ολυμπιακός πάρει τους βαθμούς τοτε η βαθμολογια εχει ως εξης: ΟΣΦΠ 51, ΠΑΟ 49, ΑΕΚ45. Σε περίπτωση που επαναληφθεί ο αγώνας με την Καλαμαριά και έρθει ισόπαλος τότε ο πίνακας θα έγραφε
ΟΣΦΠ 49, ΠΑΟ 49, ΑΕΚ 45. Αν τελικά δεν δικαιωθει η ομάδα του Πειραιά τότε η βαθμολογία θα μείνει ως έχει.

4. Διαιτητής...

Για πρώτη φορά δεν υπήρξε μια καλή ομάδα διαιτητών ώστε να επιλέγει ο καλύτερος. Ο Βασσάρας αυτοεξαιρέθηκε λόγω Ευρώπης, ο Κάκος «κάηκε» στο Καυτανζόγλειο, ο Κασναφέρης καίγεται όλη την χρονιά, ο Καλόπουλος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ και τελικά κατέληξαν στον Παμπορίδη. Ο ρέφερι από το Κιλκίς, που είχε καλή παρουσία στο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει πως δεν είναι τυχαία τα καλά λόγια που λέγονται για αυτόν.

5. Διοίκηση:Υπό Κρίση...

Στην Ενωση διαφαίνεται πως το μοντέλο Ντέμη φτάνει προς το τέλος του με τους επενδύτες να περνάνε πλέον μπροστά. Ο Κανελλόπουλος με τις δηλώσεις του έδωσε ένα πρώτο στίγμα της, όπως όλα δείχνουν, επερχόμενης νέας τάξης.

Στο τριφύλλι η πιο μακρόχρονη και σταθερή διοίκηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δέχεται για πρώτη φορά τόσο έντονη αμφισβήτηση. Η εμφάνιση της ΠΕΚ και η κόντρα με τον Τζίγγερ, με διαξιφισμούς μέχρι και πριν το παιχνίδι, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

6. Κόντρα: «Λύμπε» Vs «Κάρα»...

Οι δυο καλοί φίλοι υπήρξαν συμπαίχτες για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Ποδοσφαιριστές με ηγετική παρουσία και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο καλούνται να αναλάβουν σημαντικό ρόλο στο ντέρμπι. Ανήκουν και οι δύο στην γενια της Ριζούπολης πριν απομακρυνθούν με την ταμπέλα του looser να τους ακολουθεί. Ο μεν Καραγκούνης όμως κατέκτησε το ΕURO με τον Λυμπε να κρατάει όρθια την ΑΕΚ και να την οδηγεί σε δύσκολες για την Ενωση εποχές.

Στις ομάδες τους στηρίζουν πολλά πάνω τους καθώς είναι οι αδιαμφισβητοί ηγέτες που καλούνται να τις οδηγήσουν εκεί που ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν οι ίδιοι μέχρι σήμερα. Στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

7. Καλύτερη Επίθεση Vs Καλύτερη άμυνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα και οι αντιδράσεις των δυο καλύτερων γραμμών του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ με τα 42 γκολ εκ των οποίων τα 26 ως γηπεδούχος πιστεύει πως έχει το αντίδοτο στην χαλύβδινη άμυνα του Παναθηναϊκού. που μετρά μόλις επτά γκολ παθητικό. Ετσι οι μέν κιτρινόμαυροι θα ρίξουν το βάρος στην επίθεση ενώ ο ΠΑΟ στηριζόμενος στην άμυνα θα προσπαθήσει για την ζημιά στον αντίπαλο. Η ΑΕΚ σκοράρει φέτος σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα της και θα θέλει να συνεχίσει το σερί της ενώ οι πράσινοι εχουν δεχτεί πέντε γκολ εκτός ( δυο στο Αλκαζάρ, απο ένα σε Καραισκάκη, Ν. Σμύρνη, Τρίπολη) και πιστέυουν πως θα αντεπεξέλθουν.
Οι αριθμοί και η στατιστική δεν παίζουν ποδόσφαιρο όμως στο κάθε στρατόπεδο θεωρούν πως στο τέλος του αγώνα το δυνατό τους σημείο θα τους δικαιώσει.

8. Ποδοσφαιριστές: Το κλειδί...

Σημαντικότερο ρόλο στο παιχνίδι δεν θα διαδραματίσει κάποια από τις γραμμές κάθε ομάδας. Σίγουρα έχει σημασία ποιος π.χ. θα πάρει το κέντρο όμως στο ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι ικανό να γεννήσει αρνητικούς και θετικούς ήρωες, πολλά θα κριθούν από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο ρόλο αλλά ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα κληθεί να αντεπεξέλθει σε διάφορες καταστάσεις.

Στο γήπεδο θα παραταχθούν 22 ερωτηματικά με τις απαντήσεις για τον αν ο Μπούρμπος θα καταφέρει να περιορίσει τον Ιβανσιτς, αν ο Ρίμπο θα κάνει ένα καλό φέτος ντέρμπι και πως σκέφτεται ο Πεσέιρο να τον αντιμετωπίσει, αν ο Μανούτσο θα αποδειχτεί κρυφό χαρτί, να αναμένονται να δοθούν στο χορτάρι το βράδυ της Κυριακής.

 

counters