Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι... αυτοκράτορες

Πως οι Γκαλέτι, Λεντέσμα και Κοβάσεβιτς απάλλαξαν τον Θρύλο από το σύνδρομο του "διπλού"

Ένα μεγάλο -αν όχι το μεγαλύτερο- μερίδιο επιτυχίας του Ολυμπιακού στη φετινή τους ευρωπαϊκή περιπέτεια, είναι αναμφίβολα και οι παίκτες του. Οι έστω και λίγες εναπομείναντες "παλιοσειρές", σε συνδυασμό με τους νεοφερμένους, αλλά με ευρωπαϊκό αέρα, παίκτες, έχουν δημιουργήσει ένα κράμα, που χωρίς να στερείται ατελειών, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, ενώ έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις του εκάστοτε παιχνιδιού και να κοιτά στα μάτια μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το κόμπλεξ με τα εκτός έδρας παιχνίδια, όχι μόνο έχει εξαφανιστεί, αλλά έχει μεταμορφωθεί σε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, κάτι που αποδεικνύεται με μια ματιά στις τρεις φετινές εξόδους του Ολυμπιακού. Στην Βρέμη, με την Βέρντερ να έχει ρίξει 8αρα στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια χάνοντας με 1-0 και κατάφεραν να το γυρίσουν με αντεπίθεση διαρκείας σε 1-3.

Στην Μαδρίτη, κόντρα στη "βασίλισσα" της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ψυχρολουσία ενός γρήγορου γκολ στο Μπερναμπέου, ωστόσο άμεσα ισοφάρισε. Ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες, δεν λύγισε, έβαλε τη μπάλα κάτω, προηγήθηκε και κυνήγησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στην τελευταία τους εκτός έδρας...παράσταση, οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν και πάλι να χάνουν (και μάλιστα με ένα άδικο γκολ), ωστόσο για άλλη μία φορά γύρισαν το παιχνίδι, επιδεικνύοντας αρετές που ουδέποτε δεν είχαν ξαναδείξει, όπως την εκπληκτική άμυνα, που έπνιξε κάθε απόπειρα απειλής από τους γηπεδούχους.

Γυρνώντας, όμως, στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, το mpala.gr ξεχωρίζει αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δικαιούνται να αποκαλούνται πρωταγωνιστές της επιτυχίας...

Λουτσιάνο Γκαλέτι: Ότι και να πει κανείς για τον Αργεντινό είναι λίγο. Τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, η σπιρτάδα και η εξυπνάδα στο παιχνίδι του, οι επιστροφές στην άμυνα και οι αντεπιθέσεις του, αλλά και η απόλυτη κυριαρχία στην δεξιά πλευρά, είναι μόλις λίγα από τα επιτεύγματά του...

Κριστιάν Λεντέσμα: Αναμφίβολα είναι ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού. Πραγματικός μαέστρος στον χώρο του κέντρου, άριστος στις αλλαγές παιχνιδιού, καλός "κλέφτης" και -κυρίως- ποδοσφαιριστής που έχει κάθετη μπαλιά. Κάπως έτσι δικαιολογείται και το στείρο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όποτε δεν παίζει ο Αργεντινός...

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Στα εκτός έδρας παιχνίδια με Λάτσιο και Βέρντερ άλλαξε την ροή του αγώνα, ενώ το ίδιο θα είχε κάνει και στο Μπερναμπέου, αν ο Κασίγιας δεν έκανε την απόκρουση της διοργάνωσης στο 90'. "Φονιάς" στην περιοχή, καλός με την μπάλα στα πόδια και άριστος στο ψηλό παιχνίδι. Ότι καλύτερο είχε ο Ολυμπιακός στην θέση του σέντερ φορ τα τελευταία παιχνίδια.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: Σαν το παλιό καλό κρασί. Μπορεί πέρυσι να μην τράβηξε, ωστόσο φέτος δείχνει ανανεωμένος. Μεγάλα παιχνίδια από τον "Τζόλε" στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, η απώλειά του κόντρα στην Βέρντερ για την τελευταία αγωνιστική είναι τεράστια.

Ιεροκλής Στολτίδης: Κάνει σπουδαία σεζόν. Ίσως και γιατί έχει δίπλα του πλέον παίκτες που τρέχουν και μαρκάρουν, είναι φέτος αρχηγική η παρουσία του στο κέντρο. Ειδικά κόντρα στη Λάτσιο, η παρουσία του ήταν εκπληκτική και έχει μεγάλο μερίδιο στο διπλό της ομάδας του.

Αντώνης Νικοπολίδης: Απλά σταθερότατος. Αν και κόντρα στην Λάτσιο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, έκανε τα πάντα στην Βρέμη, αλλά και στο Καραϊσκάκη με τη Ρεάλ. Έχει μερίδιο στην επιτυχία και μάλιστα μεγάλη.

Παρασκευάς Αντζας: Μπορεί κόντρα στη Ρεάλ την Ισπανία να έκανε ένα λάθος που στοίχισε, ωστόσο στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν σχεδόν αλάνθαστος.

Χρήστος Πατσατζόγλου: Λίγοι θα περίμεναν ότι με την επιστροφή του στην ενεργό δράση θα έκανε τέτοια σεζόν. Έχει δώσει ταχύτητα που έλλειπε στο κέντρο, ενώ σημείωσε και το εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Βέρντερ. Σημαντική η παρουσία του.

Λομάνα Λούα Λούα: Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμη, ωστόσο μόνο και μόνο ότι στα περισσότερα παιχνίδια αναγκάζεται να κρατάει μόνος του σε...δράση όλη την αντίπαλη άμυνα, είναι στα υπέρ του.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ή τώρα ή ποτέ

Την σπουδαιότερη μάχη στην μέχρι τώρα ευρωπαϊκή του περιπέτεια, δίνει το βράδυ της Τετάρτης (21.45, NET) ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», γνωρίζουν πολύ καλά πως με ήττα αποχαιρετούν τις όποιες ελπίδες για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, όπως επίσης και πως με νίκη σχεδόν «καπαρώνουν» μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, αφού για να τερματίσουν τρίτοι θα πρέπει η Βέρντερ να νικήσει τόσο τη Ρεάλ, όσο και τους ίδιους στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική.

Ιδιαίτερα προβλήματα για τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν, ενώ αν κρίνουμε και από το πρώτο τους παιχνίδι, φαβορί για τη νίκη δεν υπάρχει. Ο ρυθμός, η ψυχραιμία, τα πνευμόνια, ακόμα και μια ατομική ενέργεια θα δώσουν πλεονέκτημα σε μία εκ των δύο ομάδων, με την ευχή στο τέλος να πανηγυρίζουν οι 8000 και πλέον φίλοι του Ολυμπιακού που θα δώσουν το παρόν στο Ολίμπικο.

ΛΑΤΣΙΟ (4-4-2)
ΑΜΥΝΑ: Ο Ντέλιο Ρόσι δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις στα μετόπισθεν. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο 43χρονος Μπαλότα, ενώ την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν οι Σκαλόνι, Στεντάρντο, Σιβίλια και Κολάροφ

ΚΕΝΤΡΟ: Στο δίδυμο Λεντέσμα-Μάουρι θα στηριχτεί σε άλλο ένα παιχνίδι η Λάτσιο. Από εκεί και πέρα, Μουντινγκάι και Μουταρέλι από τα πλάγια θα κληθούν να βοηθήσουν στην μάχη της μεσαίας γραμμής.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Το...φονικό δίδυμο των Πάντεφ και Ρόκι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έχει τύχη αν:
1. Δεν ανοιχτεί και δώσει χώρο στον Ολυμπιακό να παίξει στην αντεπίθεση
2. Πιέσει στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, όπου δεν εμφανίζεται και τόσο δυνατή
3. Καταφέρει και κερδίσει την μάχη του κέντρου και παράλληλα του ρυθμού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-5-1)
ΑΜΥΝΑ: Με δεδομένες τις απουσίες των Μπράβο και Σέζαρ, ο Τάκης Λεμονής δεν έχει πολλές επιλογές. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ Τοροσίδης δεξιά, Πάντος αριστερά και Αντζας-Ζεβλάκοφ στο κέντρο θα αποτελέσουν το αμυντικό καρέ.

ΚΕΝΤΡΟ: Στην επιτυχημένη στα εκτός έδρας συνταγή με τα τρία αμυντικά χαφ θα στραφεί ο Τάκης Λεμονής, τοποθετώντας τους Πατσατζόγλου, Λεντέσμα και Στολτίδη. Από εκεί και πέρα Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι θα βρεθούν στις πτέρυγες.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Με μοναδικό καθαρά προωθημένο τον Λούα Λούα θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Ο Αφρικανός, πάντως, θα έχει βοήθειες από τους Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι.

Έχει τύχη αν:
1. Βρεθούν σε καλή μέρα Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι και Λούα Λούα
2. Ο Λεντέσμα δεν εμφανιστεί επηρεασμένος από τον τραυματισμό του
3. Πιάσει απόδοση αντίστοιχη με αυτή στα εκτός έδρας με Βέρντερ και Ρεάλ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

"Ψηστήρι" σε Ότο

Το... ασφυκτικό πρέσινγκ στον Ότο Ρεχάγκελ σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του με την ελληνική ομοσπονδία ώστε να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας μέχρι το 2010 φαίνεται πως αρχίζει να αποδίδει καρπούς!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sportday», ο Βασίλης Γκαγκάτσης στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νότια Αφρική για την κλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2010, έκανε μια πρώτη νύξη στον 69χρονο τεχνικό για την ανανέωση του συμβολαίου του και αυτός κάθε άλλο παρά αρνητικός εμφανίστηκε...

«Σύντομα πρέπει να δούμε το θέμα του συμβολαίου σου» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προς τον Ρεχάγκελ, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε: «Ναι, θα το δούμε».

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία του εθνικού αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σκέφτεται σοβαρά να πει το «ναι» στην ανανέωση του συμβολαίου του και να παραμείνει στον ελληνικό πάγκο μέχρι το 2010.

Πιθανότατα, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την άνοιξη του 2008, αλλά το κλίμα κατ΄αρχάς ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι άκρως θετικό και απομένει πλέον η τελική απάντηση του Γερμανού...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Νέος τραυματισμός του Ντομί

Ο νέος τραυματισμός του Ντομί με δεύτερη θλάση που θα μείνει εκτός αγώνων για τρεις εβδομάδες αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος ο Ολυμπιακός με τους ξένους του...

Μπορεί ο Ντομί να μην συμπεριλαμβανόταν από την αρχή στους ξένους, που κάνουν κακή εξωγηπεδική ζωή, όπως αφήνουν να διαρρέει από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, αλλά παρόλα αυτά ο Γάλλος αμυντικός μπαίνει στο... «τσουβάλι» των παικτών που φέτος δεν έχουν βοηθήσει σχεδόν καθόλου.

Πρώτος φυσικά ξένος για τον οποίο υπάρχει η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια δεν είναι άλλος από τον Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός ακριβοπληρωμένος αμυντικός θα χάσει και το ματς κόντρα στην Λάτσιο, ενώ έχει καταφέρει να βγάλει ενενηντάλεπτο σε ελάχιστα ματς μέχρι τώρα, αφού σχεδόν πάντοτε ζητάει αλλαγή.

Σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις του Λούα Λούα και του Νούνιες, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαιολογήσει τα χρήματά τους και συχνά πυκνά έχουν γίνει στόχος για την εν γένει συμπεριφορά τους εκτός γηπέδων, αλλά και του Αρτσούμπι ο οποίος πλέον κατά 99% δεν πρόκειται να μείνει στο λιμάνι, γίνεται κατανοητό ότι ο στόχος όλης αυτής της δυσαρέσκειας δεν είναι άλλος από τον Ίλια Ίβιτς.

Φυσικά, στον Ολυμπιακό δεν φοβούνται το ματς με την Βέροια, αλλά έχουν στο μυαλό τους την Λάτσιο. Και με δεδομένο το κουρασμένο και «φτωχό» ρόστερ που έχει στην διάθεσή του ο Λεμονής, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θέλει να... αμυνθεί

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στο πιο σημαντικό ματς της ευρωπαϊκής τους σεζόν, με αριστερό μπακ τον Πάντο...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΟ

"Όχι" του Ίβανσιτς στην Σπαρτάκ Μ.


Ο Αντρέας Ίβανσιτς δέχθηκε εκ νέου πρόταση από την Σπαρτάκ Μόσχας για συνεργασία και την απέρριψε κατηγορηματικά, αφού όπως τόνισε στους εκπροσώπους του θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Το συγκεκριμένο θέμα αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Goal», η οποία φιλοξενεί τα όσα είπε ο 24χρονος Αυστριακός στους μάνατζερ του, σύμφωνα με τα οποία θέλει να μείνει στους «πράσινους»: «Όταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου, τον πρώτο λόγο θα έχει ο Παναθηναϊκός. Θέλω να τα βρούμε και να μείνω. Δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν καμία άλλη πρόταση από το εξωτερικό».

Ο «Ίβ» έχει συμβόλαιο με την Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, αλλά ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δεν μπορούσε να του εγγυηθεί θέση βασικού στον αυστριακό σύλλογο και συμφώνησε να τον παραχωρήσει δανεικό για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, χωρίς οψιόν αγοράς.

Τα δύο χρόνια τελειώνουν το καλοκαίρι και οι Αυστριακοί περιμένουν τις εμφανίσεις του Ίβανσιτς στο Euro 2008 για να τον παραχωρήσουν σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο, αν και ο ίδιος ο παίκτης έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ο Αυστριακός μέσος έχει απορρίψει και δεύτερη πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας πριν από μερικές μέρες, ενώ ανεπίσημα έχουν κάνει κρούση και ένας γερμανικός κι ένας γαλλικός σύλλογος, χωρίς ο «Ιβ» να μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Με το που λήξει ο δανεισμός του 24χρονου μέσου το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός έχει μεν τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του με κανονική μεταγραφή, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο και αν θα αυξηθεί το κασέ του με την παρουσία του στο EURO...

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

Ελ... Γκρέκας!

Αυτό τον καιρό στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας κυριαρχεί η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Ελ Γκρέκο», που αναφέρεται στο έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου της διασποράς, Δομηνίκου Θεοτοκόπουλου. Απόψε, ένας άλλος Έλληνας του εξωτερικού, όχι καλλιτέχνης, αλλά ποδοσφαιριστής «ζωγράφισε» στο γήπεδο. Ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος με το χατ-τρικ που πέτυχε «ζωγράφισε» τον πιο όμορφο ποδοσφαιρικό πίνακα...


Όσο εύκολη δείχνει το τελικό 5-0, ήταν η επικράτηση της Εθνικής μας επί της Μάλτας, στον αγώνα που ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στα προκριματικά. Μπροστά σε περίπου 30.000 κόσμο ο Γκέκας σημείωσε χατ-τρικ «οδηγώντας» εκ του ασφαλούς την Εθνική στην επικράτηση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε νωθρά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε στο 18' όταν σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε ο Χάμπερ σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Σωτήρης Κυργιάκος έπιασε την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε μόλις άουτ. Οι Μαλτέζοι στο 21' απάντησαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, με τον Σκέμπρι να βγαίνει τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Πέις έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Η επόμενη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στην Εθνική μας με τον Γκέκα, ο οποίος μετά από κεφαλιά πάσα του Αμανατίδη έπιασε το μονοκόμματο σουτ, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Χάμπερ.

Τελικά το γκολ μπήκε στο 33' όταν από τα αριστερά ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα, ο Γιαννακόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Χάμπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Φάνης Γκέκας προ κενής εστίας, σημείωσε το 1-0. Η επόμενη καλή ευκαιρία για την Ελλάδα ήρθε στο 39', όταν ο Αμανατίδης μέσα από την περιοχή και μετά από πάσα του Γκέκα σούταρε, με τον Χέμπερ να αποκρούει με τα πόδια.

Πριν κλείσει το ημίχρονο, χάθηκε η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου, όταν κάθετη πάσα του Πατσατζόγλου έβγαλε τετ α τετ τον Γκέκα, ο οποίος αδράνησε με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το δεύτερο τέρμα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ξεκίνημα, ήταν παρόμοιο με το πρώτο, με τους παίκτες της Μάλτας όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Νικοπολίδη. Αντίθετα, στην πρώτη της ευκαιρία η Εθνική μας στο 54'πραγματοποιήθηκε το 2-0, με τον Μπασινά να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής το οποίο κρέμασε τον Χάμπερ και κατέληξε πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Από κει και πέρα όπως είναι φυσικό τα πόδια "λύθηκαν" και οι ευκαιρίες πραγματοποιόντουσαν πιο εύκολα και σε μια από αυτές στο 62' ο Αμανατίδης εκμεταλλεύτηκε κόντρα. βρέθηκε μόνος του και σημείωσε το 3-0. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λυμπερόπουλος μέσα από την περιοχή έπιασε έναν "κεραυνό" όπου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Εθνική μας συνέχισε να είναι καταιγιστική και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχε δύο τέρματα με τον Γκέκα, το ένα ύστερα από ασίστ του Λυμπερόπουλου, με κεφαλιά, στο 72' και το άλλο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 74' πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Ο ρυθμός από κει και πέρα έπεσε με το χρόνο να περνάει και τις δύο ομάδες να μην επιδιώκουν κάτι άλλο στο ματς. Έτσι το τελικό σφύριγμα του Κάλντμαν βρήκε την Ελλάδα νικήτρια με το ευρύ 5-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

1.
Στην ανωτερότητα των παικτών της Εθνικής μας, απέναντι σε αυτούς της Μάλτας.
2. Στο πρώτο τέρμα που σημείωσαν οι διεθνείς μας πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο τους «έλυσε» τα πόδια.
3. Οι Μαλτέζοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να εκμηδενίσουν τις ελπίδες του για κάτι καλό.

ΠΩΣ «ΕΠΑΙΞΑΝ» ΚΟΟΥΤΣ

Ότο Ρεχάγκελ:
Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος είχε μπροστά του τους Δέλλα και Κυργιάκο ως στόπερ, τον Πατσατζόγλου δεξιά και τον Τοροσίδη αριστερά. Οι τρεις στον άξονα ήταν οι Κατσουράνης, Μπασινάς και Καραγκούνης. Στην επίθεση δεξιά ξεκίνησε ο Γιαννακόπουλος, αριστερά ο Αμανατίδης και κορυφή ο Φάνης Γκέκας

Ντούσαν Φίτζελ: Στον αντίποδα οι Μαλτέζοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Χάμπερ, Πουλιτσίνο, Αζοπάρντι, Σαΐντ, Μπρίφα, Μ. Μίφσουντ, Σάμουτ, Σκέμπρι, Γ. Μίφσουντ, Πέις, Νουόκο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

1.Γκέκσς:
Πέτυχε το πρώτο τέρμα της Εθνικής μας ομάδας «ανοίγοντας τον δρόμο» για την εύκολη όπως αποδείχτηκε επικράτηση και στη συνέχεια άλλα δύο πετυχαίνοντας χατ-τρικ.
2.Μπασινάς:Ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και μάλιστα, σημείωσε και γκολ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή
3.Σπυρόπουλος:Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στη φανέλα και έδειξε την διάθεση, κάνοντας καλό παιχνίδι
4.Νικοπολίδης:Όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν, βοηθώντας και αυτός στην άνετη επικράτηση της Εθνικής
5.Λυμπερόπουλος:Όπως κάθε φορά που μπαίνει αλλαγή έτσι και στο συγκεκριμένο ματς είχε όρεξη αλλά και ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα
6.Χάμπερ:Όσο μπόρεσε κράτησε, γλιτώνοντας αρκετές φορές την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Από κει και πέρα λύγισε και μάζεψε πέντε φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του
7.Πέις:Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης από πλευράς Μάλτας. Δεν κατάφερε να σκοράρει και να δώσει κάποια τύχη στην ομάδα του όταν το αποτέλεσμα ήταν 0-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Εσθονός Κάλντμαν δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας μια καλή διαιτησία.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΟ

Γεμίζει το "οπλοστάσιο"

Δύο ευχάριστοι «πονοκέφαλοι» ήρθαν να προστεθούν στον Ζοσέ Πεσέιρο κατά τη διάρκεια της διακοπής καθώς με τη συμμετοχή τους στο φιλικό με τον Αγιο Δημήτριο, τόσο ο Σωτήρης Νίνης, όσο και ο Έκι Γκονζάλες έδειξαν πως δεν είναι μακριά η μέρα που θα μπορούν, επιτέλους, να ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό, μετά τους τραυματισμούς που είχαν.


Ο Αργεντινός μέσος και ο νεαρός μεσοεπιθετικός γεμίζουν το «πράσινο οπλοστάσιο», αφού αμφότεροι προσθέτουν δύο επιπλέον λύσεις στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού». Μια γραμμή που χάρη στο ροτέισον του Πορτογάλου είναι ευέλικτη φέτος σε αντίθεση με πέρυσι. Εκεί που πέρυσι ο Μουνιόθ είχε αρκετούς μέσους (Μπόβιο, Βίκτορ, Θεοδωρίδη, Μπίσκαν κ.α) και ζητούσε και άλλους, ενώ το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στην επίθεση...

Φέτος ο Πορτογάλος έχει και πάλι πληθώρα μέσων αλλά μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως... όλοι οι καλοί χωράνε, χάρη στο ροτέισον. Ο Γκονζάλες άλλωστε μπορεί να παίξει και ως «οχτάρι» και ως «δεκάρι» και απλά μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του, όταν θα έρθει η στιγμή να καθίσει στον πάγκο. Mάλιστα ο Έκι πιθανότατα θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής στο ματς με τη Λάρισα, όπου θα εκτίσει την τιμωρία του ο Καραγκούνης. Ο Νίνης τώρα προσθέτει δύναμη στα άκρα και στον άξονα και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η επάνοδος του 17χρονου άσου...

Πως φτάσαμε στο 7x7

Η καλύτερη επιβράβευση του ροτέισον για τον Παναθηναϊκό και βέβαια για τον Ζοσέ Πεσέιρο ήταν η νίκη των «πρασίνων» στο ντέρμπι της Λεωφόρου με την ΑΕΚ, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο αγώνα των «πρασίνων» στην Κοπεγχάγη επτά νέους παίκτες.

Ένα ροτέισον το οποίο, όπως θυμόμαστε, είχε προαναγγείλει ο 47χρονος τεχνικός πριν από το ματς πρωταθλήματος με τη Βέροια ενόψει των επτά συνεχόμενων αγώνων Τετάρτη-Κυριακή που είχε το «τριφύλλι» μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ και στο οποίο ο Παναθηναϊκός αντεπεξήλθε άριστα κάνοντας το 7x7.

Tην 5η αγωνιστική λοιπόν ο Παναθηναϊκός στο ματς με τη Βέροια, με τους «πράσινους» να έρχονται από την ήττα στην Τρίπολη ο Πεσέιρο έκανε τρεις αλλαγές. Ο Γκούμας πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μόρις, ο Ρομέρο στη δεξιά πλευρά και ο Εντόι ήταν με τον Παπαδόπουλο στην επίθεση.

Ακολούθησε το ματς με την Αμπερντίν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου εκεί ο Πεσέιρο πραγματοποίησε τέσσερις αλλαγές. Ο Φύσσας πήρε τη θέση του Βύντρα αριστερά, ενώ οι Ίβανσιτς και Δημούτσος αντικατέστησαν τους Ρομέρο και Καραγκούνη, ενώ στην επίθεση έπαιξε ο Σαλπιγγίδης αντί του Παπαδόπουλου.

Ακολούθως, οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν τον Ατρόμητο, με το ροτέισον να κρατά... καλά. Ο αριθμός των τεσσάρων αλλαγών διατηρήθηκε με τους Σέριτς, Σαριέγκι, Καραγκούνη και Παπαδόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Φύσσα, Γκούμα, Δημούτσου και Εντόι.

Μετά το ματς με τον Ατρόμητο ακολούθησε ο αγώνας Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα, όπου το ροτέισον πήρε μορφή... χιονοστιβάδας, καθώς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άλλαξε τους 10 από τους 11 παίκτες! Γκαλίνοβιτς αντί Μάλαρτζ στο τέρμα, Γκούμας-Ενακαρίρε στην άμυνα, Νίλσον-Φύσσας στα άκρα (αντί Σέριτς-Βύντρα), ο Σιμάο αμυντικό χαφ, στις πτέρυγες Δημούτσος-Ρομέρο (αντί Καραγκούνη-Ίβανσιτς) και στην επίθεση οι Μάντζιος-Εντόι αντί των Σαλπιγγίδη-Παπαδόπουλου. Ο μόνος που αγωνίστηκε και στα δύο ματς ήταν ο Καραγκούνης!

Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, οι αλλαγές στην ενδεκάδα υπήρξαν εφτά. Ο Μόρις επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Σέριτς πήρε θέση στα αριστερά από τον Φύσσα. Οι Μάτος, Τζιόλης επέστρεψαν στα χαφ, όπως και ο Ίβανσιτς. Οι Σαλπιγγίδης και Παπαδόπουλος πήραν τις θέσεις των Μάντζιου και Εντόι.

Σε άλλο ένα ματς ο Παναθηναϊκός, σε αυτό με την Κοπεγχάγη, οι «πράσινοι» παρά τις πολλές αλλαγές πήραν τη νίκη. Οι Βύντρα και Φύσσας πήραν τις θέσεις των Νίλσον και Σέριτς, ενώ ο Εντόι πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη στην επίθεση, όπως και ο Ενακαρίρε που αντικατέστησε τον Μόρις.

Τέλος, φτάσαμε στο περίφημο ματς των επτά αλλαγών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου έκλεισε επιτυχημένα ο κύκλος του ροτέισον των επτά αγώνων. Στο κέντρο της άμυνας οι Μόρις-Σαριέγκι έπαιξαν αντί των Γκούμα-Ενακαρίρε και στα μπακ οι Σέριτς, Νίλσον αντί των Βύντρα-Φύσσα. Στις πτέρυγες ο Δημούτσος αντικατέστησε τον Ίβανσιτς, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Μάντζιος πήραν τις θέσεις των Παπαδόπουλου και Εντόι.

Τι άφησε το ροτέισον
Με την εντατική κυκλική χρησιμοποίηση των παικτών στους επτά τελευταίους αγώνες, ο Παναθηναϊκός έκανε ισάριθμες νίκες πετυχαίνοντας 14 γκολ και δεχόμενος μόλις ένα.

Στο τέρμα, αν και ήταν κάπως αναμενόμενο να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Γκαλίνοβιτς, αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν να μονιμοποιηθεί ο Κροάτης στους επόμενους αγώνες τη στιγμή μάλιστα που ο Μάλαρτζ τα πήγαινε καλά. Πάντως και ο Γκαλίνοβιτς τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αν και δεν αποκλείεται όσο ξαφνικά μπήκε στην ενδεκάδα, τόσο αιφνιδίως να ξαναβγεί...

Στο κέντρο της άμυνας τώρα, μπορούμε να πούμε πως μία «σταθερά» είναι ο Νασίφ Μόρις, ο οποίος πλαισιώνεται από τους Γκούμα ή Σαριέγκι, ενώ όποτε παίζει ο Ενακαρίρε αγωνίζεται δίπλα στον Έλληνα αμυντικό. Γενικότερα, οι αριθμοί δικαιώνουν τον Πεσέιρο, καθώς στους επτά αυτούς αγώνες η ομάδα δέχτηκε μόλις ένα γκολ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν ατομικά λάθη σε αγώνες όπως με τη Βέροια και τον Ατρόμητο, τα οποία από τύχη δεν κόστισαν...

Στα μπακ, ίσως είναι νωρίς να το πούμε αλλά οι Σέριτς (μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του) και Νίλσον δείχνουν να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα από τους Βύντρα και Φύσσα. Όποιοι και να παίζουν πάντως είναι γεγονός πως τα ακραία μπακ αποτελούν ίσως την πιο «αδύναμη» γραμμή του «τριφυλλιού», κυρίως δημιουργικά.

Στα αμυντικά χαφ ο Τζιόλης με τον φορμαρισμένο Μάτος παίζουν... ασταμάτητα, πλην του ματς με τον Εθνικό Αστέρα, όπου έπαιξε ο Σιμάο καθώς το σύστημα ήταν 4-1-3-2. Στις πτέρυγες τώρα, πάλι ο Καραγκούνης βγαίνει σπανιότερα από την ενδεκάδα από τους Δημούτσο και Ίβανσιτς, ενώ ο Ρομέρο έχει χάσει έδαφος.

Για την επίθεση, ότι και να δοκιμάσει ο Πεσέιρο πιάνει! Υπάρχει ένας Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε εκπληκτική κατάσταση ενώ φορμαρισμένοι είναι και οι τρεις υπόλοιποι επιθετικοί οι Παπαδόπουλος, Εντόι και φυσικά ο Μάντζιος...


function popUp(URL,h,w) { var winl = (screen.width - w) / 2; var wint = (screen.height - h) / 2; if( wint < wint="0;}" day =" new" id =" day.getTime();" toolbar="0,scrollbars=" location="0,statusbar=" menubar="0,resizable=" width="'+w+',height=" top =" '+wint+'');">
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μάριο Γκαλίνοβιτς: Εκεί που όλα έδειχαν πως ο υψηλόσωμος Κροάτης έχει χάσει τη θέση του από τον Μάλαρτζ, το γεγονός πως έχει πάρει θέση βασικού στα τελευταία ματς τον καθιστά πλέον τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας

Ορέστης Καρνέζης: Ο 22χρονος τερματοφύλακας ήρθε από τον ΟΦΗ για να συμπληρώσει το τρίο των τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού και δύσκολα θα πάρει φέτος ευκαιρίες έχοντας μπροστά του Μάλαρτζ και Γκαλίνοβιτς

Αρκάντιους Μάλαρτζ: Ο Πολωνός μέχρι το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο δεν είχε χάσει λεπτό όμως πλέον έχει χάσει τη θέση του από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Όπως πάντως αιφνιδίως έγινε αναπληρωματικός, ίσως πάλι το ίδιο ξαφνικά γίνει βασικός!
AMYNTIKOI

Λουκάς Βύντρα: "Θύμα" και αυτός του ροτέισον στην άμυνα, μία παίζει και μία δεν παίζει τελευταία, αλλά φυσικά και ο Πεσέιρο τον υπολογίζει πάντα για μια θέση στο άκρο της άμυνας, είτε αριστερά, είτε δεξιά

Γιάννης Γκούμας: Στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει βασικός δίπλα στον Μόρις, αλλά όπως και οι υπόλοιποι τρεις κεντρικοί αμυντικοί δεν έχει θέση "μπετόν" στην ενδεκάδα της ομάδας.

Φίλιππος Δάρλας: Βγήκε από τη "ναφθαλίνη" εσχάτως και μάλιστα ο Πεσέιρο τόσο στην Καισαριανή, όσο και στη Λιβαδειά τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή σε θέση αριστερού χαφ. Δύσκολα θα ξεκινάει βέβαια βασικός,ι αλλά δείχνει να είναι αξιόπιστη λύση

Ζοζέφ Ενακαρίρε: Λόγω του τραυματισμού του τον Σεπτέμβριο, αλλά και εξαιτίας του ροτέισον δεν έχει παίξει πολύ τελευταία, αν και ο Πεσέιρο τον υπολογίζει και συνήθως τον βάζει δίπλα στον Γκούμα.

Νασίφ Μόρις: Ο άτυχος της φετινής προετοιμασίας ήταν ο Νοτιοαφρικανός, αλλά επέστρεψε δυνατός και πήρε μια θέση στο κέντρο της άμυνας, όπως και αναμενόταν. Βασικός και αναντικατάστατος, από αυτόν ξεκινάει η αμυντική γραμμή, αλλά δεν ξεφεύγει και αυτός από το ροτέισον

Νίκος Μπουτζίκος: Μόλις 17 χρονών, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έγινε επαγγελματίας τον περασμένο Δεκέμβριο μαζί με τον Νίνη και περιμένει και αυτός τη σειρά του. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ

Μίκαελ Νίλσον: Εχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση του αλλά έχει το ελαφρυντικό πως όταν αγωνίζεται αριστερά σεν παίζει στη φυσική του θέση. Μαζί με τον Βύντρα εναλάσσονται στο δεξί άκρο της άμυνας

Αλέξανδρος Πάγκαλης: Ο 19χρονος αμυντικός των "πρασίνων", προϊόν της ακαδημίας, προωθήθηκε φέτος στην πρώτη ομάδα και μάλιστα στα φιλικά του καλοκαιριού πήρε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δύσκολα θα παίξει και σε επίσημο ματς

Γιόσου Σαριέγκι: Ο Βάσκος αμυντικός έχει πείσει με τις εμφανίσεις, πλην του ματς με τον Αστέρα, όμως και αυτός δεν ξεφεύγει από τον κανόνα του ροτέισον. Σε γενικές γραμμές πάντως τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής

Μάτε Ζούνιορ Σιμάο: Ο 19χρονος Αφρικανός κεντρικός αμυντικός πήρε το "βάπτισμα του πυρός" παίζοντας στα χαφ στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα. Έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμα σε ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος

Στέφανος Σιόντης: Ο 20χρονος αμυντικός έκανε μια καλή σεζόν πέρσι στον Εθνικό Αστέρα, αλλά έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού λόγω τραυματισμού. Αποτελεί μία επιπλέον λύση για τα μετόπισθεν

Παναγιώτης Φύσσας: Θα περίμενε κάποιος ο έμπειρος αριστερός μπακ να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόνο εναντίον της Αμπερντίν και της Κοπεγχάγης και στο Κύπελλο κόντρα στον Αστέρα. Η εμπειρία πάντως είναι χρήσιμη, όταν αγωνίζεται
ΚΕΝΤΡΟ

Εζεκιέλ Γκονζάλες: Η ώρα της μεγάλης επιστροφής... Νο2 πλησιάζει για τον Αργεντινό μέσο, που στη διακοπή του πρωταθλήματος θα δουλέψει για να μπει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ θα πάρει χρόνο συμμετοχής και σε φιλικά ματς.

Ελίνι Δημούτσος: Ηρθε από το... πουθενά, με παράσημο τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, και κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην ενδεκάδα, αν και τελευταία έρχεται συνήθως από τον πάγκο. Οπότε παίζει πάντως δικαιώνει τον προπονητή του...

Νταμέ Εντόι: To κακό με τον Εντόι είναι οτι όταν παίζει σαν αλλαγή, κάνει τις... καλύτερες εμφανίσεις του! Ο Πορτογάλος σαφώς και τον υπολογίζει είτε για μια θέση στην επίθεση, είτε στα δεξιά στα χαφ και για βασικό και σαν λύση από τον πάγκο

Αντρέας Ιβανσιτς: Αποθεραπεύτηκε, μπήκε στην ενδεκάδα και δεν... ξαναβγαίνει! Ο Αυστριακός μέσος έδεσε την αριστερή πλευρά των "πρασίνων" και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σαφώς και τον υπλογίζει πάρα πολύ.

Γιώργος Καραγκούνης: Λόγω συστήματος, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα σαν ελεύθερος στο χώρο του κέντρου, όμως και στα δεξιά που παίζει αγώνα με αγώνα βελτιώνεται, έχοντας τα γνωστά βέβαια συν και πλην του... Είναι βέβαια πολύτιμη μονάδα στο "πράσινο" ρόστερ

Σωτήρης Λεοντίου: ΑΤΥΧΟΣ! Ο 23χρονος μέσος υπέστη ρήξη οπίσθιου χιαστού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν

Μαρσέλο Μάτος: Θα βγει από την 11άδα μόνο αν κρίνει ο Πεσέιρο οτι πρέπει να πάρει κάποιες ανάσες ή αν τραυματιστεί. Αναντικαταστάτος στην ενδεκάδα, εμφανίζεται παιχνίδι με παιχνίδι ακόμα καλύτερος. Από τους MVP της ομάδας

Σωτήρης Νίνης: Οπως και ο Έκι, βρίσκεται και αυτός στο δρόμο της επιστροφής στην ενεργό δράση και στο διάστημα της διακοπής αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά και να επανέλθει σιγά σιγά σε φουλ ρυθμούς.

Σεμπάστιαν Ρομέρο: Ο "Τσιρόλα" εν τέλει παρέμεινε και φέτος στο δυναμικό των "πρασίνων" και μάλιστα μας έδειξε πως φέτος είναι αποφασισμένος να δείξει ένα διαφορετικό σε σχέση με το περσινό. Όχι "ενδεκαδάτος, αλλά μπορεί να βοηθήσει

Αντονι Σέριτς: Ο Κροάτης αριστερός μπακ επέστρεψε πρόσφατα από τον τραυματισμό του και ίσως να έχει ένα προβάδισμα έναντι των άλλων συμπαικτών του για μια θέση στα αριστερά της ενδεκάδας, χωρίς όμως να είναι σίγουρος

Αλέξανδρος Τζιόλης: Ο 22χρονος μέσος βρήκε θέση στην ενδεκάδα και έχει δέσει πολύ καλά με τον Μάτος στη μεσαία γραμμή, παίζοντας σχεδόν ανελλιπώς. Μαζί με τον Μάτος αποτελούν αυτή τη στιγμή το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ του πρωταθλήματος
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Βαγγέλης Μάντζιος: Εθελξε με την απόδοση του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δείχνοντας πως μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροθς μια θέση στην ενδεκάδα. Ο 24χρονος φορ είναι και αυτός σε πολύ καλή κατάσταση και ο Πορτογάλος τον υπολογίζει

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" στην Ευρώπη φέτος με 5 γκολ, έχει πετύχει μόλις 1 στο πρωτάθλημα, αλλά δείχνει να είναι τελευταία σε καλή κατάσταση

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Πλώρη για πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα έχει βάλει και φέτος ο "Σάλπι", που είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός κρούσης των "πρασίνων". Το γεγονός πως όποτε σκοράρει (δηλαδή σχεδόν σε όλα τα ματς!) νικάει η ομάδα, λέει πολλά...

Θανάσης Τσίγκας: Από τους πλέον άτυχους της περσινής σεζόν καθώς τραυματίστηκε σε ένα σημείο που είχε αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι ακόμα σε φάση αποκατάστασης και η επιστροφή του στα γήπεδα υπολογίζεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

ΑΕΚ

Ο ΠΑΟ λογόκρινε τη ΝΕΤ!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε καταγγελία για παρέμβαση του Παναθηναϊκού στη ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, η Ένωση υποστηρίζει ότι οι «πράσινοι» παρενέβησαν για να μην δείξει η ΝΕΤ την αγκωνιά του Εντόι στον Δέλλα, που προηγήθηκε της αποβολής του αμυντικού της ΑΕΚ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Sportday", o Παναθηναϊκός αρνήθηκε την εμφάνιση του Σαλπιγγίδη στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης "Αθλητική Κυριακή", όπου ήταν συμφωνημένο να εμφανιστεί και ο Μπλάνκο, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με την κάλυψη της φάσης του Εντόι με τον Δέλλα από το κρατικό κανάλι.

Βέβαια, οι απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη στη φυσούνα και διίστανται. Η πλευρά του Παναθηναϊκού τονίζει ότι δεν έπεσαν μπουνιές σε κανένα σημείο, αλλά ότι ο Φερέρ προκάλεσε τα επεισόδια στο ημίχρονο, ενώ από την άλλη, οι "κιτρινόμαυροι" τονίζουν ότι στο επεισόδιο του Δέλλα με τον Εντόι ο Βέλιτς ήταν προκλητικός με τα όσα έλεγε, κι έπεσαν μερικές "ψιλές...

Επίσης, η ΑΕΚ προσέφυγε στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας με καταγγελία διαστρέβλωσης του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και διακωμώδησης του αθλήματος για τον Εντόι στην αποβολή του Δέλλα.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρουν οι "κιτρινόμαυροι" ότι ο Εντόι παραποίησε την άποψη του διαιτητή με την ενέργειά του. Αν η Ένωση δικαιωθεί για «θέατρο» του Σενεγαλέζου τότε ο παίκτης μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή και ημερολογιακή ποινή.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Πάνθηρας" ο Χούτος...


Το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Λάμπρου Χούτου, άναψε χθες ο πρόεδρος-γιατρός του Πανιωνίου, Γιώργος Κατσιφαράκης, μιας και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκε ο Έλληνας άσσος, ήταν άκρως ικανοποιητικά.

Οι άνθρωποι των «κυανέρυθρων» πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος θεωρούν ότι θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο με τον Ραφίκ Τζιμπούρ που φέτος σκοράρει ασταμάτητα.

«Θα βοηθήσουμε τον Λάμπρο με τα εξελιγμένα ιατρικά μέσα που διαθέτουμε ώστε ο ίδιος να βοηθήσει με τη σειρά του την προσπάθεια της ομάδας, γιατί πιστεύουμε στην αξία του. Ειδικά, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης», δήλωσε σχετικά ο κ.Κατσιφαράκης.

Πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά ώστε να γίνει και επισήμως παίκτης του Πανιώνιου, ο Λάμπρος Χούτος, αφού οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει προφορικά εδώ και περίπου μια βδομάδα.

 

counters