Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού

Google
 

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

ΗΡΑΚΛΗΣ

Έρχετε ο Ροζάλες έφειγε ο Ερέρα

Ο Ρομπέρτο Ροσάλες θα φτάσει την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη για να φορέσει την φανέλα του Ηρακλή, αφού ο «Γηραιός» απέκτησε δανεικό τον 23χρονο παίκτη της Ουνιόν Σάντα Φε, ο οποίος παίζει στον χώρο του κέντρου.

Ακόμη, η υπόθεση του Σλοβένου επιθετικού Γιόζε Μπένκο προχωρά κανονικά και ίσως και σήμερα να «πέσουν» οι υπογραφές στα συμβόλαια ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τέλος, οι δρόμοι του Ηρακλή και του Εστεμπάν Ερέρα χωρίζουν οριστικά, αφού ο Αργεντινός επιθετικός δεν δέχτηκε την μείωση αποδοχών που του πρότεινε η νέα διοίκηση κι έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του.

Ο Ερέρα στα δύο χρόνια που έπαιξε στον Ηρακλή είχε 56 συμμετοχές και δέκα γκολ.


Κυανόλευκος και ο Μπίνιο

Παίκτης του Ηρακλή πρέπει να θεωρείται πλέον ο 29χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ, Σάντος Μπίνιο.

Ο έμπειρος πρώην παίκτης της Σετουμπάλ, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που του επέβαλε το ιατρικό τιμ της ΠΑΕ Ηρακλής και από ώρα σε ώρα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «γηραιό».

Ο Μπίνιο που είναι κάτοχος Πορτογαλικού διαβατηρίου, αγωνιζόταν από το 2004 στη Σετουμπάλ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 56 αγώνες.

Δυναμώνει ο Ηρακλής


Ο Ηρακλής συνεχίζει την ενίσχυσή του με γοργούς ρυθμούς. Ακόμα τρεις παίκτες παίρνουν ...ρόπαλο, δύο βραζιλιάνοι και ένας διεθνής με την Εθνική του Τρινιντάντ & Τομπάγκο. Πρόκειται για τους Αλεξ Λεάντρο ντε Σόουζα, Ζορζ Μιράντα ντος Σάντος Μπίνιο και τον Μπρεντ Σάντσο.

Ο Αλεξ Λεάντρο ντε Σόουζα πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε και το συμβόλαιό του. Είναι 23 χρονών, αγωνίζεται ως επιθετικός και μέχρι και πέρυσι ανήκε στην ελβετική Σιόν. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ουρινέα της Ρουμανίας.

Σειρά παίρνυν οι άλλοι δύο. Ο επίσης βραζιλιάνος Μπίνιο είναι 30 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Τα τελευταία χρόνια αγωβνιζόταν στην Σετουμπάλ της Πορτογαλίας.

Οσο για τον Μπρεντ Σάντσο, είναι 42 φορές διεθνής, 30 χρονών και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Καριέρα έχει κάνει στη Φινλανδία (Μίπα και Τερβάιτ, στη Σκωτία με τη Ναντί και στην Αγγλία, στην Τσίλινγχαμ.

Στο μεταξύ, φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση του Γιάννη Χλωρού. Οι δύο πλευρές κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και έτσι είναι πολύ πιθανό ο πρώην παίκτης του Αιγάλεω να υπογράψει για 2 χρόνια στον Ηρακλή.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ U19

Αυτό το παραμύθι δεν έχει τέλος...

Τι κι αν δεν κατάφεραν να πάρουν το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης... Οι πιτσιρικάδες του Νίκου Νιόπλια έζησαν το δικό τους παραμύθι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που διεχήχθη στην Αυστρία, φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί ηττήθηκαν 0-1 από την Ισπανία, αλλά μας γέμισαν με αισιοδοξία, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών ομάδων... Οι ατσίδες με τα μπλε, υπό το βλέμμα του Οτο Ρεχάγκελ, έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και έβαλαν τα θεμέλια στα γήπεδα, όπου του χρόνου η Εθνική ομάδα των Ανδρών θα κληθεί να υπερασπιστεί τον μονάκριβο τίτλο που κατέκτησε το 2004 στην Πορτογαλία.

Η ελληνική ομάδα υπερεκτίμησε τους αντιπάλους της και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντάς τους να κάνουν παιχνίδι. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, τον Ααρόν να ξεχωρίζει μακράν και από τους 22 ποδοσφαιριστές δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την ελληνική άμυνα, χωρίς ωστόσο να είναι ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, κυρίως λόγω των έγκαιρων επεμβάσεων των ελλήνων διεθνών.

Τη στιγμή, που η Εθνική μας είχε ισορροπήσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι, ήρθε το γκολ των ισπανών. Από στημένη φάση, σε μια στιγμή (η μοναδική στο πρώτο μέρος), που η ελληνική ομάδα πιάστηκε στον ύπνο. Ο Παρέχο έστησε τη μπάλα πλάγια αριστερά, εκτέλεσε το φάουλ, το τείχος άνοιξε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του -εκτός θέσης- Στρατηλάτη.

Νωρίτερα, το... καλοκουρδισμένο σύνολο του Νίκου Νιόπλια, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Και στις δύο δημιουργός ήταν ο δραστήριος Γιάννης Παπαδοπουλος. Στο 19` έβγαλε τετ α τετ τον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε απελπιστικά άουτ και στο 36` έβγαλε... φάτσα με την αντίπαλη εστία τον Νίνη, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Ασένχο στην έξοδό του.

Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές επισκέψεις στην ισπανική περιοχή, αφού μετά το γκολ (38`) δεν υπήρξαν και τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης των ελλήνων διεθνών, πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην Εθνική μας. Αυτή, άλλωστε, "κυνηγούσε" το σκορ... Ο Νιόπλιας απέσυρε Δημούτσο και Νίνη, βάζοντας στον αγώνα Σιόβα και Παπάζογλου. Η ομάδα έγινε πιο κινητική και απέκτησε τον έλεγχο, κρατώντας παράλληλα τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Στρατηλάτη.

Της έλειψε, όμως, η ουσία, αν και άγγιξε το γκολ σε πολλές περιπτώσεις. Στο 59` με τους Παπάζογλου - Μήτρογλου να βλέπουν τη μπάλα να περνάει βασανιστικά δίπλα από το κεφάλι τους, στο 64` και στο 87` με τον Ασένχο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ εξαιρετικά σουτ των Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, αντίστοιχα και στο 88` με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά εξ επαφής.

Οι ισπανοί είχαν παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να διαφυλλάξουν το 1-0 και το κατάφεραν. Μάλιστα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Στρατηλάτης έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Το τελικό 0-1 αφήνει πικρή γεύση, αλλά η συνολική λαμπρή παρουσία στο Euro U-19, βάζει γερά θεμέλια για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, που το αποτελούν οι πρωταγωνιστές... Ανδρούτσος Απόστολος , Δαύκος Κωνσταντίνος , Στρατηλάτης Κυριάκος , Αποστολόπουλος Βασίλειος , Μονιάκης Εμμανουήλ , Μπαρμπούδης Νικόλαος , Πάγκαλης Αλέξανδρος , Παπάζογλου Αναστάσιος , Παπασταθόπουλος Σωκράτης , Βαλλιάνος Βασίλειος , Δημούτσος Ελίνι , Ιωαννίδης Γεώργιος , Καραφυλλάκης Ιωάννης , Κουτσιανικούλης Βασίλειος , Λαμπρόπουλος Ανδρέας , Μπουκουβάλας Μιχαήλ , Νίνης Σωτήριος , Παπαδόπουλος Ιωάννης , Πεχλιβάνης Ιωάννης , Πλιάτσικας Βασίλειος , Σιάκας Γεώργιος , Σιόβας Δημήτριος , Αθανασιάδης Στέφανος , Γιάντσης Δημήτριος , Μαυρουδής Μάριος , Μήτρογλου Κωνσταντίνος , Παπάζογλου Αθανάσιος.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

'Εκλεισε Θεοδωρίδη

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε την Παρασκευή ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί, κατάφεραν να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του Γιώργου Θεοδωρίδη και πλέον ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο την μεσαία τους γραμμή και δη την αριστερή πλευρά.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του Νίκου Καραγεωργίου, βρέθηκε σε δίλημμα μεταξύ Ηρακλή και Εργοτέλη, ωστόσο τελικά επέλεξε τους Κρητικούς, στους οποίους και θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έρχομαι στον Εργοτέλη καθώς είναι μια ομάδα που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», τόνισε ο Θεοδωρίδης στις πρώτες του δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σουλτάτος, τόνισε με την σειρά του: «Είναι ένας παίκτης που ήθελε πολύ ο προπονητής μας από πέρυσι, ήταν από τους πρώτους στόχους μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρίσκεται μαζί μας».


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


Και επίσημα Μαϊστόροβιτς

Παίκτης του Πανιωνίου και επίσημα είναι από την Παρασκευή ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Ο Κροάτης μεσοαμυντικός, που εδώ και καιρό δοκιμάζεται από τον Έβαλντ Λίνεν, έπεισε για την αξία του και κέρδισε με το...σπαθί του ένα συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους».

«Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας δύο χρόνων», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του Πανιωνίου, στον οποίο οι δοκιμές θα συνεχιστούν με τον Κύπριο μέσο, Νικολάου, αλλά και δύο Καμερουνέζους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα και για τα δύο επόμενα χρόνια θα αγωνίζομαι με τον Πανιώνιο», είπε ο Μαϊστόροβιτς στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της νέας του ομάδας, για να συμπληρώσει: «Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά για να καθιερωθώ στην ενδεκάδα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει για να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό».

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χρυσή μεταγραφή ο Καστίγιο

Ο Νέρι Καστίγιο το πήρε απόφαση και αφήνει τον Ολυμπιακό για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η μεταγραφή θα κοστίσει στους ουκρανούς συνολικά 27 εκ. ευρώ! Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (29/7) με τους ανθρώπους της Σαχτάρ, που ήρθαν το πρωί στην Ελλάδα για να τον πείσουν να πει το "ναι" και τελικά τα κατάφεραν.

Η Σαχτάρ είχε ήδη φτάσει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, προσφέροντας 15 εκ. ευρώ, για το 75% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Η προσφορά στον Καστίγιο ήταν επίσης εντυπωσιακή. Του δίνουν 4 εκ. ευρώ για το υπόλοιπο 25%, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους, αλλά 2 εκ. ευρώ μπροστά για τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας τους, η οποία θα έχει 5ετή διάρκεια και θα αποφέρει στον μεξικανό άσο ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Καστίγιο δεν μπορούσε να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα της Ουκρανίας δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως συμφώνησε και μετακομίζει στη Σαχτάρ.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα στο Ντόνετσκ, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ανακοινωθεί και επίσημα η σούπερ μεταγραφή.

Με τα χρήματα από αυτή τη συμφωνία, ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο, με τον Μάρκος Μονταϊνι να έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, ως αντικαταστάτης του Καστίγιο.

Ο Νέρι είναι παίκτης του Ολυμπιακού από το 2000, από ηλικία 16 χρονών. Ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε στις 8 Απριλίου 2001, με αντίπαλο την Ξάνθη (4-0 στο ΟΑΚΑ). Τότε είχε περάσει ως αλλαγή στο 67` στη θέση το Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Εκείνη τη χρονιά έκανε μόνο μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όπωςκαι την επόμενη. Από την περίοδο 2002-03 άρχισε να έχει περισσότερες ευκαιρίες. Εκείνη τη χρονιά, σε 9 συμμετοχές πέτυχε 3 γκολ, το 2003-04 σε 26 ματς που έπαιξε σκόραρε 7 φορές. Την περίοδο 2004-05 επίσης σε 26 συμμετοχές πέτυχε 6 γκολ.

Πρόπερσι έπαιξε σε 17 ματς πρωταθλήματος και πέτυχε 2 γκολ και πέρυσι, στην πιο παραγωγική χρονιά του, σε 25 συμμετοχές σκόραρε 12 φορές.

Ο Καστίγιο απασχόλησε πάρα πολλές φορές με το χαρακτήρα του, αφού πολλές φορές δεν μπόρεσε να ελέγξει τη συμπεριφορά του απέναντι σε προπονητές του, συμπαίκτες του και αντιπάλους.

Μεγάλο θέμα έγινε και για το ποια Εθνική ομάδα θα επιλέξει. Τελικά αρνήθηκε Ελλάδα και Ουρουγουάη και διάλεξε το Μεξικό. Φέτος το καλοκαίρι, με την παρουσία του στο Κόπα Αμέρικα, πετυχαίνοντας 4 γκολ στην πορεία μέχρι την τρίτη θέση με το Μεξικό, εκτίναξε την τιμή του. Ετσι, ήρθε η πρόταση της Σαχτάρ και το αντίο στον Ολυμπιακό.


O Λάτσκο στον Ολυμπιακό

Και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού είναι από την Τετάρτη (25/7) ο ούγγρος μέσος, Ζολτ Λάτσκο, ο οποίος δοκιμαζόταν στο Ζέεφελντ. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας των δύο πλευρών για τα επόμενα 4 χρόνια.

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του ούγγρου ποδοσφαιριστή Ζόλτ Λάτσκο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια", αναφέρεται χαρακτηριστικά και αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα παραμείνει στο ρόστερ των Πρωταθλητών ή θα δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα.

Και επίσημα ο Raoul Bravo

Ο Ραούλ Μπράβο δηλώνει ενθουσιασμένος με την υποδοχή που του επεφύλαξε ο κόσμος του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί άφησε την Ρεάλ Μαδρίτης για τους πρωταθλητές Ελλάδας: "Στην Ρεάλ δεν με είχαν εκτιμήσει, αντίθετα ο Ολυμπιακός επενδύει πολλά σε μένα. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις", τόνισε ο 26χρονος ισπανός αμυντικός, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, την Παρασκευή (13/7).

"Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την υποδοχή", τόνισε ο Μπράβο, ο οποίος θα φορά τη φανέλα με 15. "Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ σε αυτά που περιμένουν όλοι από μένα στα τέσσερα χρόνια που έχω συμβόλαιο με την ομάδα και για πολύ περισσότερο".

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο επέλεξε τον Ολυμπιακό, τόνισε: "Στην Ρεάλ δεν με είχαν εκτιμήσει τόσο. Αντίθετα, στον Ολυμπιακό έχουν επενδύσει πολύ περισσότερα πάνω μου και πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ".

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το όνειρό του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αν σκοπεύει να βάλει στοπ στο όνειρο του πρώην παίκτη των ερυθρολεύκων, Ριβάλντο, να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, ο ισπανός άσος είπε: "Τα όνειρα είναι όνειρα. Το δικό μου είναι να κατακτήσω το Champions League. Ο καθένας έχει τα δικά του όνειρα και τα κυνηγά".

Αναφορικά με το πόσο θα τον βοηθήσει η παρουσία των Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ντάρκο Κοβάσεβιτς που επίσης έχουν μεγάλη πείρα από το ισπανικό πρωτάθλημα, σημείωσε ότι "...είμαι ικανοποιημένος γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα και συνεννοούμαστε και αυτό μπορεί να με βοηθήσει".

Σε ό,τι αφορά την θέση που προτιμά μεταξύ του κεντρικού αμυντικού και του αριστερού μπακ, ο Μπράβο παρέπεμψε στα πλάνα του νέου προπονητή του, Τάκη Λεμονή: "Λίγο πριν που μίλησα με τον προπονητή, του απάντησα ότι θα παίξω όπου χρειάζεται η ομάδα. Δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις".

Τέλος, σχετικά με αν έχει μείνει στην μνήμη του η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο επισκέφτηκε ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2005-06, σε ματς Champions League (2-1 υπέρ του Ολυμπιακού), ο Μπράβο τόνισε: "Αυτό που θυμάμαι είναι ότι χάσαμε (γέλια). Θυμάμαι ότι ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και ελπίζω ο κόσμος να είναι το ίδιο εκδηλωτικός".

Οπως έγινε στην παρουσίαση και των υπόλοιπων μεταγραφικών αποκτημάτων, τον λόγο είχε πάρει αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Πέτρος Κόκκαλης: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση για την στήριξή της σε αυτή την προσπάθεια, όπως και τους συνεργάτες μου. Να ευχηθώ υγεία και καλή τύχη στον Ραούλ Μπράβο και να τον καλωσορίσω στην οικογένεια του Ολυμπιακού".

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ιλια Ιβιτς, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της πραγματοποίησης μιας τόσο μεγάλης μεταγραφής, λέγοντας ότι θα αποτελέσει κίνητρο για την έλευση και άλλων ξένων άσων στο μέλλον.

"Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Μπράβο και να συνεχίσει την πορεία που είχε μέχρι τώρα", είπε ο Ιβιτς. "Το σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός αποκτά ποδοσφαιριστές με νοοτροπία νικητή. Σιγά - σιγά έχουμε καταφέρει πράγματα και το γεγονός ότι αποκτήσαμε παίκτη της Ρεάλ είναι σημαντικό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον".

"Από τη στιγμή που πήραμε παίκτη της Ρεάλ που είναι 26 και όχι 35, είναι σημαντικό", πρόσθεσε. Πήραμε έναν παίκτη, ο οποίος έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Ενας τόσο γνωστός που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους παίκτες από ισπανικές και ευρωπαϊκές ομάδες και ευρωπαϊκές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είναι θέμα του Ολυμπιακού στο να πειστούν μεγάλοι παίκτες να έρθουν, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν βρίσκεται στο επίπεδο των μεγάλων πρωταθλημάτων".

Ο Ιλια Ιβιτς κατέληξε λέγοντας: "Η καριέρα του Μπράβο τα λέει όλα. Θα είναι καλό παράδειγμα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Προέρχεται από μια τεράστια ομάδα. Και μόνο που στην προπόνηση αντιμετώπιζε τα αστέρια της Ρεάλ, λέει πολλά. Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα μας βοηθήσει".

Ο Τάκης Λεμονής είπε από την πλευρά του: "Είναι μια πολύ σημαντική μεταγραφή για την ομάδα μας. Το τελευταίο διάστημα έχουνε γίνει πολύ καλές κινήσεις. Είμαστε σε θέση να λέμε ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, αρχίζει να υλοποιείται. Τώρα, η δουλειά μας είναι να μιλήσουμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι και φέτος θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα".

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Ιλια Ιβιτς μίλησε για τις δυσκολίες που υπήρξαν στην μεταγραφή του Μπράβο, αλλά και τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού.

"Ολες οι μεταγραφές είναι δύσκολες", τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Magic. "Είχαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Κάθε 2-3 ώρες άλλαζαν τα πράγματα από την πλευρά του μάνατζερ του Μπράβο και της Ρεάλ, αλλά τα καταφέραμε. Πιστευώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ, αφού είναι 26 ετών και διεθνής με την Ισπανία".

"Στόχος του Ολυμπιακού είναι να αποκτά καλούς ποδοσφαιριστές. Πρώτη προτεραιότητα είναι ένα αριστερό χαφ. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας να φέρουμε παίκτη σε αυτή τη θέση".

Πριν από την παρουσίαση, είχε υπάρξει και η ανακοίνωση της μεταγραφής του, η οποία αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Ισπανού αμυντικού Ραούλ Μπράβο. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας".

'Εκλεισε Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι από την Δευτέρα (16/7) και με ...υπογραφή ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος βρίσκεται με την Εθνική Νέων στην Αυστρία για το Ευρωπαϊκό U-19, υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του από την Γκλάντμπαχ.

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή με την Εθνική Νέων επιθετικού, Κωνσταντίνου Μήτρογλου. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής (έχει γεννηθεί στις 12/3/1988) υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Κώστας Μήτρογλου γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 και έχει ύψος 1.89μ. Τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Γκλάντμπαχ στο πρωτάθλημα νέων, χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποιο γκολ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στη δεύτερη ομάδα της Ντούισμπουργκ.

Ο 19χρονος ομογενής επιθετικός προκάλεσε αίσθηση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού με την πολύ καλή παρουσία που είχε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2007 U-19, που έγιναν στο Λιτόχωρο το διάστημα από 01/06 μέχρι 06/06. Με την Εθνική ομάδα κάτω των 19 ετών πέτυχε 4 γκολ στα 3 παιχνίδια του ομίλου.

Οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει σε όλα τις προηγούμενες ημέρες με την πρώην ομάδα του, την Γκλάντμπαχ, εξασφάλισαν πρόσφατα και τα απαραίτητα έγγραφα από την Γερμανία και έτσι προχώρησαν την Δευτέρα (16/07) στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του, η οποία αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Ο Ledesma στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δεδομένη θεωρείται στην Αργεντινή η μεταγραφή του Κριστιάν Λεντέσμα από την Σαν Λορέντσο στον Ολυμπιακό. Την είδηση επιβεβαιώνει τόσο ο Τύπος της χώρας, όσο και ο 29χρονος αργεντινός μέσος, αλλά και ο προπονητής του, Ραμόν Ντίαζ.

Ο Λεντέσμα σε δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ της Αργεντινής θεωρεί δεδομένη τη μετακίνηση του στον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του: "Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της Σαν Λορέντσο και τον προπονητή μου, Ραμόν Ντίαζ, που δεν έφεραν αντίρρηση στη μεταγραφή μου. Η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή και σημαντική για μένα. Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία".

Οσο για το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό θα συναντήσει τους συμπατριώτες του, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Λίονελ Νούνιες, ο 29χρονος διεθνής αργεντινός μέσος σχολίασε: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα συναντήσω στον Ολυμπιακό και άλλους αργεντινούς. Σίγουρα θα με βοηθήσουν για να προσαρμοστώ".

Δηλώσεις σε ΜΜΕ της Αργεντινής έκανε και ο προπονητής της Σαν Λορέντσο, Ραμόν Ντίαζ, ο οποίος στην ουσία επιβεβαίωσε και αυτός τη μετακίνηση του Λεντέσμα στον Ολυμπιακό: "Ο Λεντέσμα είναι ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής για μας και κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ομως, καταλαβαίνω ότι για αυτόν η πρόταση του Ολυμπιακού αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία, την οποία δεν θέλει να χάσει".

Χαρακτηριστικά της διαφαινόμενης μεταγραφής του Κριστιάν Λεντέσμα στον Ολυμπιακό είναι ότι ο 29χρονος μέσος, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό, δεν θα συμμετάσχει στο φιλικό της Σαν Λορέντσο με την Βερακρούζ, όπως αναφέρουν και τα ΜΜΕ της Αργεντινής.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που αναφέρεται στον Τύπο της Αργεντινής και μπορεί να θεωρεί σημαντικό, είναι ότι: "Το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή ανήκουν στον Αντριάν Καστεγιάνο, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό".

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

ΟΦΗ

Ο Γιάννης Ταραλίδης στον ΟΦΗ

Ο Γιάννης Ταραλίδης συμφώνησε με τον ΟΦΗ και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ηράκλειο. Μπορεί ν' ακούστηκαν αρκετές ομάδες για τον Γιάννη Ταραλίδη, όμως τελικά ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ.
Ο 26χρονος μέσος είχε προτάσεις και απο άλλες ομάδες της Super League, όπως και απο ομάδες της Κύπρου (Απόλλωνας), ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με τους "μελανόλευκους" είχαν αίσιο τέλος και θα γίνει κάτοικος Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε η Κρητική ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες απολαβές του παίκτη είναι γύρω στις 180.000 ευρώ (108.000 λίρες).

 

counters